Page 14 - medorledor47
P. 14

‫פינת הטעמים של יהודית‬
                                                             ‫מאת‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                                            ‫צילום‪ :‬שחר פרלמן‬

                                                                 ‫סלט פטריות חי‬

                                                                                       ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                                    ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות‬

                                                                                                ‫מצרכים‪:‬‬

                                                                                  ‫‪ 250‬גר' פטריות מסוג שמפיניון‬
                                                                                                  ‫‪ 1‬כף מיץ לימון‬

                                                                                           ‫‪ 4‬כפות שמן אגוזי לוז‬
                                                                                       ‫‪ 2‬כפות פטרוזיליה קצוצה‬
                                                                                       ‫‪ 1‬כף אגוזי לוז קצוצים דק‬

                                                                                               ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                                             ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                             ‫יש לנגב את הפטריות‪ ,‬לקטום אותם ולפרוס אותם‬
                                                                                                 ‫לפרוסות דקות‪.‬‬

                                                             ‫בקערה שמים את כל מרכיבי הרוטב ובעזרת מטרפה‬
                                                                           ‫טורפים יחד עד לקבלת רוטב מוקצף‪.‬‬

                                                             ‫שמים את פרוסות הפטריות בקערה ושופכים מעל‬
                                                             ‫את הרוטב‪ .‬מערבבים בעדינות ומשהים כ ‪ 15‬דקות ‪.‬‬
                                                             ‫מסדרים על צלחות הגשה ומפזרים מעל את‬

                                                                                           ‫הפטרוזיליה הקצוצה ‪.‬‬

‫סלט עולש (אנדיב) עם רוטב רוקפור‬

                                                                ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                             ‫זמן ההכנה‪ 10 :‬דקות‬

                               ‫יחד עד לקבלת רוטב מוקצף‪.‬‬                                                 ‫מצרכים‪:‬‬
‫שמים את פרוסות הפטריות בקערה ושופכים מעל את הרוטב‪.‬‬
                                                                                                                 ‫‪ 4‬עולש‬
                     ‫מערבבים בעדינות ומשהים כ ‪ 15‬דקות ‪.‬‬                                                   ‫‪ 100‬גר' רוקפור‬
‫מסדרים על צלחות הגשה ומפזרים מעל את הפטרוזיליה‬                                              ‫‪ 30‬גר' רוקפור חתוך לקוביות‬
                                                                                                     ‫קצת עלי פטרוזיליה‬
                                                   ‫הקצוצה ‪.‬‬
                                                                                                             ‫‪ 8‬אגוזי מלך‬
                                                                                                   ‫‪ 1/2‬כפית חרדל דיז'ון‬

                                                                                                       ‫‪ 1‬כף חומץ בלסמי‬
                                                                                                             ‫‪ 4‬כפות שמן‬
                                                                                                              ‫פלפל גרוס‬

                                                                                                    ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                              ‫יש לנגב את הפטריות‪ ,‬לקטום אותם ולפרוס אותם לפרוסות דקות‪.‬‬
                                                             ‫בקערה שמים את כל מרכיבי הרוטב ובעזרת מטרפה טורפים‬

                                                                                                                      ‫‪14‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19