Page 14 - medorledor47
P. 14
פינת הטעמים של יהודית
מאת :יהודת לוטואק 054-7388825
צילום :שחר פרלמן
סלט פטריות חי
מצרכים ל 4 :מנות
זמן ההכנה 15 :דקות
מצרכים:
250גר' פטריות מסוג שמפיניון
1כף מיץ לימון
4כפות שמן אגוזי לוז
2כפות פטרוזיליה קצוצה
1כף אגוזי לוז קצוצים דק
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
יש לנגב את הפטריות ,לקטום אותם ולפרוס אותם
לפרוסות דקות.
בקערה שמים את כל מרכיבי הרוטב ובעזרת מטרפה
טורפים יחד עד לקבלת רוטב מוקצף.
שמים את פרוסות הפטריות בקערה ושופכים מעל
את הרוטב .מערבבים בעדינות ומשהים כ 15דקות .
מסדרים על צלחות הגשה ומפזרים מעל את
הפטרוזיליה הקצוצה .
סלט עולש (אנדיב) עם רוטב רוקפור
מצרכים ל 4 :מנות
זמן ההכנה 10 :דקות
יחד עד לקבלת רוטב מוקצף. מצרכים:
שמים את פרוסות הפטריות בקערה ושופכים מעל את הרוטב.
4עולש
מערבבים בעדינות ומשהים כ 15דקות . 100גר' רוקפור
מסדרים על צלחות הגשה ומפזרים מעל את הפטרוזיליה 30גר' רוקפור חתוך לקוביות
קצת עלי פטרוזיליה
הקצוצה .
8אגוזי מלך
1/2כפית חרדל דיז'ון
1כף חומץ בלסמי
4כפות שמן
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
יש לנגב את הפטריות ,לקטום אותם ולפרוס אותם לפרוסות דקות.
בקערה שמים את כל מרכיבי הרוטב ובעזרת מטרפה טורפים
14