Page 18 - medorledor46
P. 18
פינת הטעמים של יהודית
מאת :יהודת לוטואק 054-7388825
סלט אטריות עם אבוקדו וסלמון מעושן
הזית והעירית הקצוצה . מצרכים ל 6 :מנות
בקערת הגשה מערבבים יחד את האטריות ,האבוקדו ,הסלמון זמן ההכנה :חצי שעה
זמן בישול :לפי הוראות יצרן
והרוטב .מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מצרכים:
מניחים במקרר כ שעתיים שלוש עד ההגשה.
300גר' אטריות מסוג פרפלה
6פרוסות סלמון מעושן
2אבוקדו
מיץ מלימון אחד
מצרכים לרוטב:
3כפות חומץ יין קסרס או יין פטל
2כפות עירית קצוצה
9כפות שמן זית
אופן ההכנה:
בסיר מרתיחים מים עם מלח .כשהמים רותחים,
מוסיפים את האטריות ומבשלים אותם לפי
הוראות היצרן .כשהאטריות מוכנות ,מסננים אותן ושוטפים
במים קרים ומסננים שוב ושומרים אותם בצד.
מקלפים את 2האבוקדו וחותכים אותם לקוביות .מניחים
בקערה ושופכים מעל את מיץ הלימון.
פורסים את הסלמון לרצועות דקות.
בקערה מכינים את הרוטב כשמערבבים יחד את החומץ ,שמן
טארט דובדבנים של פעם
מצרכים ל 6 :מנות
זמן ההכנה :שעתיים
זמן האפייה 45 :דקות
מצרכים לבצק:
325גר' קמח
220גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
4כפות מים קרים
1כף סוכר
קורט מלח
1חלמון ביצה בק
מצרכים למילוי:
450גר' דובדבנים מגולענים וחצויים
190מ"ל מים
100גר' סוכר
2כפות קורנפלור
18