Page 18 - medorledor46
P. 18

‫פינת הטעמים של יהודית‬
                                                           ‫מאת‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫סלט אטריות עם אבוקדו וסלמון מעושן‬

                                    ‫הזית והעירית הקצוצה ‪.‬‬                                   ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫בקערת הגשה מערבבים יחד את האטריות‪ ,‬האבוקדו‪ ,‬הסלמון‬                                       ‫זמן ההכנה‪ :‬חצי שעה‬
                                                                                   ‫זמן בישול‪ :‬לפי הוראות יצרן‬
                  ‫והרוטב‪ .‬מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם‪.‬‬
                                                                                                     ‫מצרכים‪:‬‬
                 ‫מניחים במקרר כ שעתיים שלוש עד ההגשה‪.‬‬
                                                                                         ‫‪ 300‬גר' אטריות מסוג פרפלה‬
                                                                                                ‫‪ 6‬פרוסות סלמון מעושן‬
                                                                                                             ‫‪ 2‬אבוקדו‬
                                                                                                      ‫מיץ מלימון אחד‬

                                                                                               ‫מצרכים לרוטב‪:‬‬

                                                                                      ‫‪ 3‬כפות חומץ יין קסרס או יין פטל‬
                                                                                                  ‫‪ 2‬כפות עירית קצוצה‬
                                                                                                      ‫‪ 9‬כפות שמן זית‬

                                                                                                   ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                                          ‫בסיר מרתיחים מים עם מלח‪ .‬כשהמים רותחים‪,‬‬
                                                                          ‫מוסיפים את האטריות ומבשלים אותם לפי‬

                                                           ‫הוראות היצרן‪ .‬כשהאטריות מוכנות‪ ,‬מסננים אותן ושוטפים‬
                                                                          ‫במים קרים ומסננים שוב ושומרים אותם בצד‪.‬‬

                                                           ‫מקלפים את ‪ 2‬האבוקדו וחותכים אותם לקוביות‪ .‬מניחים‬
                                                                                   ‫בקערה ושופכים מעל את מיץ הלימון‪.‬‬
                                                                                     ‫פורסים את הסלמון לרצועות דקות‪.‬‬

                                                           ‫בקערה מכינים את הרוטב כשמערבבים יחד את החומץ‪ ,‬שמן‬

                                                           ‫טארט דובדבנים של פעם‬

            ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
         ‫זמן ההכנה‪ :‬שעתיים‬
         ‫זמן האפייה‪ 45 :‬דקות‬

               ‫מצרכים לבצק‪:‬‬

                      ‫‪ 325‬גר' קמח‬
‫‪ 220‬גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות‬

                  ‫‪ 4‬כפות מים קרים‬
                         ‫‪ 1‬כף סוכר‬
                         ‫קורט מלח‬

                  ‫‪ 1‬חלמון ביצה בק‬

               ‫מצרכים למילוי‪:‬‬

‫‪ 450‬גר' דובדבנים מגולענים וחצויים‬
                      ‫‪ 190‬מ"ל מים‬
                      ‫‪ 100‬גר' סוכר‬

                  ‫‪ 2‬כפות קורנפלור‬

                                                           ‫‪18‬‬
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23