Page 19 - medorledor46
P. 19

‫מגזין מדור לדור‬

                                                                    ‫טרין דגים‬

                                                                                          ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
                                                                                       ‫זמן ההכנה‪ 20 :‬דקות‬

                                                                                             ‫זמן אפיה‪ :‬שעה‬

                                                                                                   ‫מצרכים‪:‬‬

                                                                        ‫‪ 500‬גר' פילה דגים (אפשר לערבב סוגי דגים)‬
                                                                                                             ‫‪ 3‬ביצים‬

                                                                                               ‫‪ 200‬מ"ל שמנת בישול‬
                                                                                               ‫‪ 3‬כפות עירית קצוצה‬

                                                                                                  ‫‪ 3‬כפות שמיר קצוץ‬
                                                                                                       ‫‪ 20‬גר' חמאה‬

                                                                                           ‫‪2‬כפות יין לבן (לא הכרחי)‬
                                                                                                         ‫מלח ופלפל‬

                                                                                                ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                        ‫מחממים תנור לחום של ‪ 240‬מעלות‪ .‬מניחים תבנית ובה מים‪.‬‬
                                                                        ‫אנו נאפה את הטרין בין מרי (‪.)bain - marie‬‬
                                                                         ‫טורפים בקערה יחד את הביצים עם השמנת‪.‬‬
                                                                         ‫טוחנים את הדגים ולאחר מכן סוחטים היטב‪.‬‬

                                                        ‫מניחים בקערה ומוסיפים את העירית‪ ,‬השמיר‪ ,‬מלח ופלפל והיין‬
                                                                                          ‫אם רוצים‪ .‬מערבבים היטב‪.‬‬

                                                        ‫משמנים תבנית של אינגליש קייק (מומלץ מזכוכית)‪ .‬מניחים‬
                                                                          ‫את התבנית הנ"ל בתוך התבנית עם המים‪.‬‬

                                                        ‫אופים כשעה‪ .‬בודקים שהטרין אפוי בעזרת סכין שמכניסים‬
                                                                                 ‫בטרין ואם היא יוצאת יבשה זה מוכן‪.‬‬

                                                        ‫מצננים ומקררים כמה שעות‪ .‬לפני ההגשה הופכים את התבנית‬
                                                                                                    ‫על קערת הגשה‪.‬‬

                                                                       ‫ניתן להגיש עם מיונז ביתי ובליווי של סלט חסה‪.‬‬

‫רצועות לאורך ומקפלים רצועה כן רצועה לא‪ .‬מניחים את‬                                         ‫אופן ההכנה לבצק‪:‬‬
‫יתר הרצועות לרוחב ומניחים מעל את הרצועות שקיפלנו‪.‬‬
                                                        ‫בקערת המערבל מערבבים יחד את הקמח‪ ,‬החמאה‪ ,‬הסוכר‪,‬‬
      ‫מהדקים את הרצועות וחותכים את השאריות הבצק‪.‬‬                                        ‫המלח והמים עד קבלת כדור‪.‬‬
‫בקערה קטנה טורפים את החלמון ובעזרת מברשת‬
                                                        ‫עוטפים בנייר נצמד ומניחים במקרר במשך כשעה וחצי לפחות‪.‬‬
                                   ‫מברישים את הרצועות‪.‬‬
‫אופים בתנור בחום של ‪ 180‬מעלות במשך ‪ 45‬דקות‪ .‬מצננים‪.‬‬                                      ‫אופן ההכנה למילוי‪:‬‬

                                                        ‫מניחים בסיר את הדובדבנים במים ומבשלים כ ‪ 10 -‬דקות‪,‬‬
                                                        ‫מוסיפים את הסוכר ואת הקורנפלור ומבשלים עוד כחמש‬

                                                                              ‫דקות עד שהתערובת מתעבה‪ .‬מצננים‪.‬‬
                                                        ‫לוקחים כ‪ 2/3-‬של הבצק ומשטחים בתבנית פאי משומנת‪.‬‬
                                                        ‫דוקרים את הבצק בעזרת מזלג‪ .‬מניחים מעל את מילוי‬

                                                                                                         ‫הדובדבנים‪.‬‬
                                                        ‫מהשליש שנותר מהבצק מכינים כ‪ 12‬רצועות ‪.‬מניחים ‪ 6‬או שבע‬

‫גיליון ‪19 46‬‬
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24