Page 19 - medorledor46
P. 19
מגזין מדור לדור
טרין דגים
מצרכים ל 8 :מנות
זמן ההכנה 20 :דקות
זמן אפיה :שעה
מצרכים:
500גר' פילה דגים (אפשר לערבב סוגי דגים)
3ביצים
200מ"ל שמנת בישול
3כפות עירית קצוצה
3כפות שמיר קצוץ
20גר' חמאה
2כפות יין לבן (לא הכרחי)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 240מעלות .מניחים תבנית ובה מים.
אנו נאפה את הטרין בין מרי (.)bain - marie
טורפים בקערה יחד את הביצים עם השמנת.
טוחנים את הדגים ולאחר מכן סוחטים היטב.
מניחים בקערה ומוסיפים את העירית ,השמיר ,מלח ופלפל והיין
אם רוצים .מערבבים היטב.
משמנים תבנית של אינגליש קייק (מומלץ מזכוכית) .מניחים
את התבנית הנ"ל בתוך התבנית עם המים.
אופים כשעה .בודקים שהטרין אפוי בעזרת סכין שמכניסים
בטרין ואם היא יוצאת יבשה זה מוכן.
מצננים ומקררים כמה שעות .לפני ההגשה הופכים את התבנית
על קערת הגשה.
ניתן להגיש עם מיונז ביתי ובליווי של סלט חסה.
רצועות לאורך ומקפלים רצועה כן רצועה לא .מניחים את אופן ההכנה לבצק:
יתר הרצועות לרוחב ומניחים מעל את הרצועות שקיפלנו.
בקערת המערבל מערבבים יחד את הקמח ,החמאה ,הסוכר,
מהדקים את הרצועות וחותכים את השאריות הבצק. המלח והמים עד קבלת כדור.
בקערה קטנה טורפים את החלמון ובעזרת מברשת
עוטפים בנייר נצמד ומניחים במקרר במשך כשעה וחצי לפחות.
מברישים את הרצועות.
אופים בתנור בחום של 180מעלות במשך 45דקות .מצננים. אופן ההכנה למילוי:
מניחים בסיר את הדובדבנים במים ומבשלים כ 10 -דקות,
מוסיפים את הסוכר ואת הקורנפלור ומבשלים עוד כחמש
דקות עד שהתערובת מתעבה .מצננים.
לוקחים כ 2/3-של הבצק ומשטחים בתבנית פאי משומנת.
דוקרים את הבצק בעזרת מזלג .מניחים מעל את מילוי
הדובדבנים.
מהשליש שנותר מהבצק מכינים כ 12רצועות .מניחים 6או שבע
גיליון 19 46