Page 15 - medorledor43
P. 15

‫מגזין מדור לדור‬

                                                          ‫עוגת פרג עם ציפוי‬

                    ‫אופים כשעה בתנור בחום חלש‪.‬‬                                                   ‫מצרכים‪:‬‬
       ‫להמיס את השוקולד יחד עם החמאה והמים‪.‬‬
      ‫למרוח את העוגה החמה עם הציפו החם‪ .‬לסנן‪.‬‬                                                  ‫‪ 6‬ביצים מופרדות‬
                                                                                                 ‫‪ 11/2‬כוס סוכר‬
                                           ‫בתאבון‬
                                                                                               ‫‪ 200‬גר' פרג טחון‬
‫כיסונים מתוקים‬                                                                                     ‫‪ 50‬גר' אגוזים‬

                                                                          ‫‪ 50‬דר' צימוקים שהושרו כל הלילה יחד‬
                                                                                               ‫עם ‪ 2‬כפות ברנדי‬
                                                                                                    ‫‪ 2‬כפות שמן‬

                                                                                           ‫קליפת לימון מגוררת‬

                                                                                           ‫חומרים לציפוי‪:‬‬

                                                                                      ‫‪ 100‬גר' שוקולד מריר ‪60%‬‬
                                                                                                   ‫‪ 80‬גר' חמאה‬
                                                                                                    ‫‪ 2‬כוסות מים‬

                                                                                             ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                                                    ‫מחממים מראש (‪ 180‬מעלות)‬

                                                          ‫להקציף את החלבונים לקצף חזק עם הסוכר שמוסיפים‬

                                                                                                         ‫בהדרגה‪.‬‬

                                                          ‫בקערה מוסיפים לחלמונים את השמן ‪,‬את קליפת הלימון‬

                                                                             ‫‪,‬את האגוזים ואת הצימוקים מסוננים‪.‬‬

                                                              ‫מוסיפים את הקצף לתוך קערת החלמונים ומקפלים‬

                                                           ‫בעדינות עד קבלת מרקם הומוגני‪ .‬לבסוף מוסיפים תוך‬

                                                                                                 ‫קיפול את הפרג‪.‬‬

                                                          ‫שופכים את התערובת לתבנית קפיצית משומנת‪( .‬קוטר ‪)26‬‬

                                         ‫מצרכים‪:‬‬

                                     ‫‪ 200‬גר' חמאה רכה‬
                                        ‫‪ 1‬שמנת חמוצה‬

                                      ‫‪ 350‬גר' קמח תופח‬
                                ‫ריבת דובדבנים משובחת‬
                         ‫‪ 150‬גר שקדים מלובנים טחונים‬

                                     ‫אופן ההכנה ‪:‬‬

 ‫שמים בקערת מערבל המזון את החמאה‪,‬השמנת והקמח ‪.‬‬
 ‫מערבלים היטב עד קבלת בצק שנוח לעבוד איתו ‪.‬מרדדים‬

        ‫לעלה בעובי חצי סנטימטר קורסים עיגולים קטנים‪.‬‬

      ‫מערבבים את הריבה עם השקדים ‪ .‬מניחים כפית של‬
‫התערובת במרכז כל עיגול ומהדקים ‪.‬מסדרים את הכיסונים‬
‫על תבנית עם נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש לחום‬
‫של ‪ 180‬מעלות כ חצי שעה או עד הזהבה ‪.‬מצננים ומפזרים‬

                                         ‫מעל אבקת סוכר‪.‬‬
                                                  ‫בתאבון‬

‫גיליון ‪15 43‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20