Page 15 - medorledor43
P. 15
מגזין מדור לדור
עוגת פרג עם ציפוי
אופים כשעה בתנור בחום חלש. מצרכים:
להמיס את השוקולד יחד עם החמאה והמים.
למרוח את העוגה החמה עם הציפו החם .לסנן. 6ביצים מופרדות
11/2כוס סוכר
בתאבון
200גר' פרג טחון
כיסונים מתוקים 50גר' אגוזים
50דר' צימוקים שהושרו כל הלילה יחד
עם 2כפות ברנדי
2כפות שמן
קליפת לימון מגוררת
חומרים לציפוי:
100גר' שוקולד מריר 60%
80גר' חמאה
2כוסות מים
אופן ההכנה:
מחממים מראש ( 180מעלות)
להקציף את החלבונים לקצף חזק עם הסוכר שמוסיפים
בהדרגה.
בקערה מוסיפים לחלמונים את השמן ,את קליפת הלימון
,את האגוזים ואת הצימוקים מסוננים.
מוסיפים את הקצף לתוך קערת החלמונים ומקפלים
בעדינות עד קבלת מרקם הומוגני .לבסוף מוסיפים תוך
קיפול את הפרג.
שופכים את התערובת לתבנית קפיצית משומנת( .קוטר )26
מצרכים:
200גר' חמאה רכה
1שמנת חמוצה
350גר' קמח תופח
ריבת דובדבנים משובחת
150גר שקדים מלובנים טחונים
אופן ההכנה :
שמים בקערת מערבל המזון את החמאה,השמנת והקמח .
מערבלים היטב עד קבלת בצק שנוח לעבוד איתו .מרדדים
לעלה בעובי חצי סנטימטר קורסים עיגולים קטנים.
מערבבים את הריבה עם השקדים .מניחים כפית של
התערובת במרכז כל עיגול ומהדקים .מסדרים את הכיסונים
על תבנית עם נייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש לחום
של 180מעלות כ חצי שעה או עד הזהבה .מצננים ומפזרים
מעל אבקת סוכר.
בתאבון
גיליון 15 43