Page 14 - medorledor43
P. 14
פינת הטעמים של יהודית
מאת :יהודת לוטואק 054-7388825
אזני המן
ואז מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד קבלת תערובת מצרכים:
פירורית.לשים ביד עד קבלת בצק אחיד ושנעים לעבוד אתו..
100גר' אבקת סוכר
עוטפים בניילון ומכניסים למקרר למשך שעה. 2חלמונים
המלית: 200גר' חמאה רכה
מחממים את החלב ,הסוכר ,הווניל וקליפת התפוז .כשחם 300גר' קמח ( 21/4כוס)
מוסיפים את הפרג והצימוקים .מבשלים עד שכל החלב נספג
על ידי הפרג ומתקבלת עיסה לחה אך מצוקה .מוסיפים את מיץ קליפה לימון מגוררת
1חלמון טרוף עם 2כפות מים
הלימון ,הברנדי ,ליקר התפוזים והחמאה.
מערבבים היטב ומבשלים עוד שתי דקות. מלית פרג:
מסירים מן האש ומצננים. 250גר' פרג טחון טרי
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של חצי סנטימטר וקורסים 3/4ליטר חלב
125גר' סוכר
ממנו עיגולים בעזרת חותכן או כוס בקוטר 10סנטימטר. 50גר' צימוקים
מורחים את העיגולים במעט ביצה טרופה ,מניחים במרכז כפית
קליפת תפוז מגוררת
גדושה של תערובת פרג ו סוגרים למשולשים. 1כף תמצית וניל
מורחים את אוזני המן בביצה הטרופה ,מסדרים אותם על מיץ מלימון אחד
1כף ברנדי
תבנית עם נייר אפיה ומכניסים למקרר לייצוב. 1כף ליקר תפוזים
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180מעלות עד להזהבה. 1כף חמאה
אפשר להחליף את המילוי בריבת שזיפים מעורבב יחד עם
אופן ההכנה:
שקדים
בתאבון מהבצק:
מקציפים את אבקת הסוכר ו החלמונים עד קבלת חלמונים
תפוחים ולבנים.מוסיפים את חמאה וקליפת לימון.מערבבים
14