Page 14 - medorledor43
P. 14

‫פינת הטעמים של יהודית‬

                                                             ‫מאת‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                                ‫אזני המן‬

‫ואז מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד קבלת תערובת‬                                                        ‫מצרכים‪:‬‬
‫פירורית‪.‬לשים ביד עד קבלת בצק אחיד ושנעים לעבוד אתו‪..‬‬
                                                                                                  ‫‪ 100‬גר' אבקת סוכר‬
                ‫עוטפים בניילון ומכניסים למקרר למשך שעה‪.‬‬                                                     ‫‪ 2‬חלמונים‬

                                                     ‫המלית‪:‬‬                                        ‫‪ 200‬גר' חמאה רכה‬
‫מחממים את החלב‪ ,‬הסוכר‪ ,‬הווניל וקליפת התפוז‪ .‬כשחם‬                                              ‫‪ 300‬גר' קמח (‪ 21/4‬כוס)‬
‫מוסיפים את הפרג והצימוקים‪ .‬מבשלים עד שכל החלב נספג‬
‫על ידי הפרג ומתקבלת עיסה לחה אך מצוקה‪ .‬מוסיפים את מיץ‬                                             ‫קליפה לימון מגוררת‬
                                                                                         ‫‪ 1‬חלמון טרוף עם ‪ 2‬כפות מים‬
                     ‫הלימון‪ ,‬הברנדי‪ ,‬ליקר התפוזים והחמאה‪.‬‬
                    ‫מערבבים היטב ומבשלים עוד שתי דקות‪.‬‬                                               ‫מלית פרג‪:‬‬

                                   ‫מסירים מן האש ומצננים‪.‬‬                                        ‫‪ 250‬גר' פרג טחון טרי‬
‫מרדדים את הבצק לעלה בעובי של חצי סנטימטר וקורסים‬                                                        ‫‪ 3/4‬ליטר חלב‬
                                                                                                         ‫‪ 125‬גר' סוכר‬
      ‫ממנו עיגולים בעזרת חותכן או כוס בקוטר ‪ 10‬סנטימטר‪.‬‬                                                ‫‪ 50‬גר' צימוקים‬
‫מורחים את העיגולים במעט ביצה טרופה‪ ,‬מניחים במרכז כפית‬
                                                                                                  ‫קליפת תפוז מגוררת‬
                ‫גדושה של תערובת פרג ו סוגרים למשולשים‪.‬‬                                                ‫‪ 1‬כף תמצית וניל‬
‫מורחים את אוזני המן בביצה הטרופה‪ ,‬מסדרים אותם על‬                                                      ‫מיץ מלימון אחד‬
                                                                                                           ‫‪ 1‬כף ברנדי‬
               ‫תבנית עם נייר אפיה ומכניסים למקרר לייצוב‪.‬‬                                            ‫‪ 1‬כף ליקר תפוזים‬
 ‫אופים בתנור שחומם מראש לחום של ‪ 180‬מעלות עד להזהבה‪.‬‬                                                       ‫‪ 1‬כף חמאה‬
‫אפשר להחליף את המילוי בריבת שזיפים מעורבב יחד עם‬
                                                                                                   ‫אופן ההכנה‪:‬‬
                                                     ‫שקדים‬
                                                     ‫בתאבון‬                                                     ‫מהבצק‪:‬‬
                                                             ‫מקציפים את אבקת הסוכר ו החלמונים עד קבלת חלמונים‬
                                                             ‫תפוחים ולבנים‪.‬מוסיפים את חמאה וקליפת לימון‪.‬מערבבים‬

                                                                                                                     ‫‪14‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19