Page 15 - medorledor24
P. 15
קיש אספרגוס ופלפלים
אופן ההכנה: מצרכים:
להכנת הבצק שמים את כל המצרכים במעבד לבצק:
מזון ומעבדים במהירות גבוהה .משמנים תבנית 11/2כוס קמח תופח
של קיש .משטחים בו את הבצק ומהדקים
לדפנות .מחוררים בעזרת מזלג ושמים במקרר 1/2כפית מלח
100גר ,חמאה קרה
למשך כחצי שעה . 1/2מכל שמנת חמוצה
שוטפים את האספרגוס ,בוחרים כ 10-אספרגוסים
יפים וחותכים 8ס"מ מהקצה העליון (הם ישמשו למלית:
לעיטור) את יתר האספרגוסים קוצצים לחתיכות של צרור אספרגוסים דקים (כ250-גר')
2עד 3ס"מ. 1גמבה אדומה גדולה
שמים את כל האספרגוסים בסיר ומכסים במעט מים, 1גמבה צהובה גדולה
מביאים לרתיחה ומבשלים כ 3-דקות .מסננים ושוטפים במים
2כפות שמן זית
קרים ושוב מסננים ושומרים בצד. 1בצל גדול קצוץ
מנקים את הגמבות וחותכים אותם לקוביות קטנות. 1שן שום כתושה
במחבת מטגנים את הבצל עד שמזהיב קלות ,מוסיפים את קוביות הגמבות ומטגנים 150גר' גבינה צהובה מגוררת
כ 3-דקות מוסיפים את השום ומטגנים עוד כ 2-דקות מצננים .מוסיפים לתערובת את 1כף פירורי לחם
חתיכות האספרגוס. 3ביצים
מערבבים את פירורי הלחם עם מחצית הגבינה המגוררת. 1מכל שמנת 42%
טורפים את הביצים ומוסיפים להם את השמנת ,42%שמנת החמוצה ואת יתר הגבינה 1/2שמנת חמוצה
המגוררת .מערבבים היטב עד קבלת מרקם חלק. כפית חרדל
מפזרים את תערובת פירורי הלחם מעל הבצק ,ומעליהם את תערובת הגמבות מלח ופלפל גרוס
והאספרגוס .יוצקים מעל את תערובת השמנת מסדרים מעל את האספרגוסים ששמרנו
לעיטור .מחממים תנור לחום של 180מעלות ומניחים את התבנית בשליש התחתון
של התנור .אופים כשעה או עד שתערובת הקיש יציבה וזהובה היטב .
חמאמפאהת קביוטשוניאיםם עם
מצרכים:
1ק"ג קישואים קטנים
1כף שמיר קצוץ
150גר' עלי חמציץ
2כפות פירורי לחם
2כפות שמן זית
2בצלים גדולים קצוצים
150גר' גבינת פטה מגוררת
1.5מיכל שמנת בישול
4כפיות חמאת בוטנים
3ביצים
פלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
משמנים מעט תבנית ומפזרים מעל את פירורי הלחם כך שגם דפנות התבנית תהיינה מכוסות.
במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שיזהיב היטב .
בינתיים שוטפים את הקישואים ופורסים אותם לפרוסות דקיקות .
שמים את הקישואים בקערה ומפזרים מעל את השמיר ואת הבצל המטוגן .מערבבים היטב תוך כדי הפרדת פרוסות הקישואים.
שוטפים את עלי החמציץ וקוצצים אותם .שמים את עלי החמציץ הקצוצים בקערה ומוסיפים להם את גבינת הפטה המגוררת
וחצי מכל שמנת בישול.
בקערה מערבבים את חמאת הבוטנים במכל שמנת בישול וטורפים פנימה את הביצים .מערבבים עד קבלת מרקם חלק.
בתבנית האפייה שמים חצי מכמות הקישואים ,יוצקים כמחצית מכמות שמנת הבוטנים ,מעל מפזרים את תערובת עלי החמציץ
ומעל מפזרים את שאר הקישואים .יוצקים את שארית שמנת הבוטנים .מחממים תנור לחום של 180מעלות ומכניסים את התבנית
בשליש התחתון של התנור .אופים כשעה או עד שהמאפה יציב וזהוב היטב .מניחים למאפה כ 10 -דקות ומגישים חם.
מגזין מדור לדור 15