Page 15 - medorledor24
P. 15

‫קיש אספרגוס ופלפלים‬

                                           ‫אופן ההכנה‪:‬‬                                               ‫מצרכים‪:‬‬

                                      ‫להכנת הבצק שמים את כל המצרכים במעבד‬                                          ‫לבצק‪:‬‬
                                      ‫מזון ומעבדים במהירות גבוהה‪ .‬משמנים תבנית‬                     ‫‪ 11/2‬כוס קמח תופח‬
                                      ‫של קיש‪ .‬משטחים בו את הבצק ומהדקים‬
                                     ‫לדפנות‪ .‬מחוררים בעזרת מזלג ושמים במקרר‬                               ‫‪ 1/2‬כפית מלח‬
                                                                                                     ‫‪ 100‬גר‪ ,‬חמאה קרה‬
                                                                   ‫למשך כחצי שעה ‪.‬‬               ‫‪ 1/2‬מכל שמנת חמוצה‬
                                   ‫שוטפים את האספרגוס‪ ,‬בוחרים כ‪ 10-‬אספרגוסים‬
                                  ‫יפים וחותכים ‪ 8‬ס"מ מהקצה העליון (הם ישמשו‬                                       ‫למלית‪:‬‬
                                ‫לעיטור) את יתר האספרגוסים קוצצים לחתיכות של‬           ‫צרור אספרגוסים דקים (כ‪250-‬גר')‬

                                                                         ‫‪ 2‬עד ‪ 3‬ס"מ‪.‬‬               ‫‪ 1‬גמבה אדומה גדולה‬
                           ‫שמים את כל האספרגוסים בסיר ומכסים במעט מים‪,‬‬                             ‫‪ 1‬גמבה צהובה גדולה‬
                       ‫מביאים לרתיחה ומבשלים כ‪ 3-‬דקות‪ .‬מסננים ושוטפים במים‬
                                                                                                        ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬
                                                   ‫קרים ושוב מסננים ושומרים בצד‪.‬‬                       ‫‪ 1‬בצל גדול קצוץ‬
                                  ‫מנקים את הגמבות וחותכים אותם לקוביות קטנות‪.‬‬                          ‫‪ 1‬שן שום כתושה‬
‫במחבת מטגנים את הבצל עד שמזהיב קלות‪ ,‬מוסיפים את קוביות הגמבות ומטגנים‬                     ‫‪ 150‬גר' גבינה צהובה מגוררת‬
‫כ‪ 3-‬דקות מוסיפים את השום ומטגנים עוד כ‪ 2-‬דקות מצננים‪ .‬מוסיפים לתערובת את‬                               ‫‪ 1‬כף פירורי לחם‬

                                                                  ‫חתיכות האספרגוס‪.‬‬                               ‫‪ 3‬ביצים‬
                           ‫מערבבים את פירורי הלחם עם מחצית הגבינה המגוררת‪.‬‬                            ‫‪ 1‬מכל שמנת ‪42%‬‬
‫טורפים את הביצים ומוסיפים להם את השמנת ‪ ,42%‬שמנת החמוצה ואת יתר הגבינה‬                                ‫‪ 1/2‬שמנת חמוצה‬

                                    ‫המגוררת‪ .‬מערבבים היטב עד קבלת מרקם חלק‪.‬‬                                  ‫כפית חרדל‬
‫מפזרים את תערובת פירורי הלחם מעל הבצק‪ ,‬ומעליהם את תערובת הגמבות‬                                         ‫מלח ופלפל גרוס‬
‫והאספרגוס‪ .‬יוצקים מעל את תערובת השמנת מסדרים מעל את האספרגוסים ששמרנו‬
‫לעיטור‪ .‬מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות ומניחים את התבנית בשליש התחתון‬

              ‫של התנור‪ .‬אופים כשעה או עד שתערובת הקיש יציבה וזהובה היטב ‪.‬‬

‫חמאמפאהת קביוטשוניאיםם עם‬

                                                                         ‫מצרכים‪:‬‬

                                                                                                             ‫‪ 1‬ק"ג קישואים קטנים‬
                                                                                                                  ‫‪ 1‬כף שמיר קצוץ‬

                                                                                                                ‫‪ 150‬גר' עלי חמציץ‬
                                                                                                                ‫‪ 2‬כפות פירורי לחם‬

                                                                                                                   ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬
                                                                                                           ‫‪ 2‬בצלים גדולים קצוצים‬
                                                                                                       ‫‪ 150‬גר' גבינת פטה מגוררת‬

                                                                                                             ‫‪ 1.5‬מיכל שמנת בישול‬
                                                                                                            ‫‪ 4‬כפיות חמאת בוטנים‬

                                                                                                                            ‫‪ 3‬ביצים‬
                                                                                                             ‫פלפל גרוס לפי הטעם‬

                                                                      ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                   ‫משמנים מעט תבנית ומפזרים מעל את פירורי הלחם כך שגם דפנות התבנית תהיינה מכוסות‪.‬‬
                                                            ‫במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שיזהיב היטב ‪.‬‬
                                                                ‫בינתיים שוטפים את הקישואים ופורסים אותם לפרוסות דקיקות ‪.‬‬

 ‫שמים את הקישואים בקערה ומפזרים מעל את השמיר ואת הבצל המטוגן‪ .‬מערבבים היטב תוך כדי הפרדת פרוסות הקישואים‪.‬‬
‫שוטפים את עלי החמציץ וקוצצים אותם‪ .‬שמים את עלי החמציץ הקצוצים בקערה ומוסיפים להם את גבינת הפטה המגוררת‬

                                                                                                           ‫וחצי מכל שמנת בישול‪.‬‬
          ‫בקערה מערבבים את חמאת הבוטנים במכל שמנת בישול וטורפים פנימה את הביצים‪ .‬מערבבים עד קבלת מרקם חלק‪.‬‬
‫בתבנית האפייה שמים חצי מכמות הקישואים‪ ,‬יוצקים כמחצית מכמות שמנת הבוטנים‪ ,‬מעל מפזרים את תערובת עלי החמציץ‬
‫ומעל מפזרים את שאר הקישואים‪ .‬יוצקים את שארית שמנת הבוטנים‪ .‬מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות ומכניסים את התבנית‬
          ‫בשליש התחתון של התנור‪ .‬אופים כשעה או עד שהמאפה יציב וזהוב היטב ‪ .‬מניחים למאפה כ‪ 10 -‬דקות ומגישים חם‪.‬‬

‫מגזין מדור לדור ‪15‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20