Page 14 - medorledor24
P. 14

‫פינת הטעמים של יהודית‬

                           ‫עלי חסה ‪,‬רוקט וארוגולה‬       ‫סלט ירוק עם פטריות ואגסים‬
                            ‫‪ 1‬אבוקדו חתוך לקוביות‬
  ‫‪ 1‬סלסלת פטריות שמפיניון חתוך לפרוסות דקות‬

                               ‫‪ 6‬צנוניות פרוסות דק‬
                          ‫‪ 2‬אגסים חתוכים לקוביות‬

                               ‫‪ 100‬גרם נבטי חמניה‬
                                              ‫לרוטב‪:‬‬

                                        ‫‪ 2‬כפות דבש‬
                                         ‫‪ 1‬כף חרדל‬
                                ‫‪ 2‬כפות חומץ בין יין‬
                                    ‫‪ 4‬כפות שמן זית‬
                                   ‫‪ 1‬שן שום כתושה‬
                                   ‫מלח ופלפל גרוס‬

                       ‫אופן ההכנה‪:‬‬

‫קורעים את עלי החסה ושמים את כל העלים בקערה‪,‬‬
‫מוסיפים את האבוקדו‪ ,‬הצנוניות‪ ,‬הפטריות‪ ,‬האגסים‬

                 ‫ואת נבטי החמניה‪ .‬מערבבים קלות‪.‬‬
‫מערבבים את חומרי הרוטב למרקם חלק ויוצקים‬
‫מעל הסלט‪ .‬מערבבים כך שהרוטב יעטוף היטב את‬

                                               ‫הסלט‪.‬‬

 ‫רקסווללטוטברחבחיסמוה‪,‬אצנתנובנביוטויטתםנ‪,‬יעםם‬

                                         ‫‪ 2‬לבבות חסה‬
          ‫‪ 200‬גרם עלים מעורבים(ארוגולה‪,‬רוקט וכו')‬

                                ‫‪ 200‬גרם נבטים סיניים‬
                                  ‫‪ 100‬גרם נבטי חמניה‬
                                      ‫‪ 6‬צנוניות קטנות‬
                                    ‫‪ 2‬קולורבי בינוניים‬

                ‫‪ 2‬כפות פטרוזיליה או כוסברה קצוצים‬
                                                ‫לרוטב‪:‬‬

                                    ‫‪ 6‬כפות צ'ילי מתוק‬
                                 ‫‪ 2‬כפות שמן שומשום‬

                                       ‫‪ 3‬כפות שמן זית‬
                                          ‫‪ 2‬כפות סויה‬

                                   ‫‪ 1‬כף חמאת בוטנים‬
                                ‫‪ 1/4‬מכל שמנת בישול‬

                                                   ‫מלח‬

                                              ‫אופן ההכנה‪:‬‬

‫פורסים את החסה לרצועות דקות‪ .‬שמים בקערה ומוסיפים את הנבטים ואת העלים‬
          ‫השטופים‪ .‬פורסים את הצנוניות לפרוסות דקות ואת הקולורבי לגפרורים דקים‪.‬‬
                                      ‫מפזרים מעל את הפטרוזיליה או הכוסברה הקצוצה‪.‬‬

‫מערבבים את חומרי הרוטב למרקם חלק ויוצקים אותו לפני ההגשה מעל לסלט מערבבים‬
                                                   ‫בעדינות כך שהרוטה יעטוף את הסלט‪.‬‬

                                                                                     ‫‪ 14‬מגזין מדור לדור‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19