Page 14 - medorledor24
P. 14
פינת הטעמים של יהודית
עלי חסה ,רוקט וארוגולה סלט ירוק עם פטריות ואגסים
1אבוקדו חתוך לקוביות
1סלסלת פטריות שמפיניון חתוך לפרוסות דקות
6צנוניות פרוסות דק
2אגסים חתוכים לקוביות
100גרם נבטי חמניה
לרוטב:
2כפות דבש
1כף חרדל
2כפות חומץ בין יין
4כפות שמן זית
1שן שום כתושה
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
קורעים את עלי החסה ושמים את כל העלים בקערה,
מוסיפים את האבוקדו ,הצנוניות ,הפטריות ,האגסים
ואת נבטי החמניה .מערבבים קלות.
מערבבים את חומרי הרוטב למרקם חלק ויוצקים
מעל הסלט .מערבבים כך שהרוטב יעטוף היטב את
הסלט.
רקסווללטוטברחבחיסמוה,אצנתנובנביוטויטתםנ,יעםם
2לבבות חסה
200גרם עלים מעורבים(ארוגולה,רוקט וכו')
200גרם נבטים סיניים
100גרם נבטי חמניה
6צנוניות קטנות
2קולורבי בינוניים
2כפות פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
לרוטב:
6כפות צ'ילי מתוק
2כפות שמן שומשום
3כפות שמן זית
2כפות סויה
1כף חמאת בוטנים
1/4מכל שמנת בישול
מלח
אופן ההכנה:
פורסים את החסה לרצועות דקות .שמים בקערה ומוסיפים את הנבטים ואת העלים
השטופים .פורסים את הצנוניות לפרוסות דקות ואת הקולורבי לגפרורים דקים.
מפזרים מעל את הפטרוזיליה או הכוסברה הקצוצה.
מערבבים את חומרי הרוטב למרקם חלק ויוצקים אותו לפני ההגשה מעל לסלט מערבבים
בעדינות כך שהרוטה יעטוף את הסלט.
14מגזין מדור לדור