Page 15 - medorledor22
P. 15

‫אגסים עם רוטב שוקולד מריר‬
                            ‫‪Poire Belle Helene‬‬

                            ‫אופן ההכנה‪:‬‬                                 ‫מצרכים‪:‬‬

‫שמים בסיר מים שמים מקל וניל‪ ,‬מקל קינמון‪ ,‬סוכר ולימון‬                                  ‫מצרכים‬
‫ומרתיחים‪ .‬את האגסים מומלץ להשרות במים ולימון כדי‬        ‫‪ 4‬אגסים קלופים וחצויים (ללא ליבה)‬
‫שלא ישחירו‪ .‬כשהנוזל חם‪ ,‬מוסיפים את חצאי האגסים‬
‫ומבשלים כרבע שעה על אש נמוכה‪ .‬בגמר הבישול מוציאים‬                               ‫‪ 2‬כפות סוכר‬
                                                                                ‫‪ 1/2‬מקל וניל‬
     ‫את החצאים‪ ,‬מניחים בצלחת לקירור ומסננים מנוזלים‪.‬‬
‫לפני ההגשה‪ ,‬ממסים את השוקולד במים‪ ,‬מוסיפים את ליקר‬                                ‫מקל קינמון‬
‫התפוז ומביאים למרקם חלק‪ .‬מניחים בצלחת את חצאי‬                                    ‫פרוסת לימון‬
‫האגסים שופכים מעליהם את השוקולד החם‪ .‬ניתן להגיש עם‬                           ‫מיץ מרבע לימון‬
                                                                                 ‫‪ 3‬כוסות מים‬
                     ‫כדור גלידה ולעטר בשקדים מקורמלים‪.‬‬            ‫‪ 100‬גר' שוקולד מריר ‪70%‬‬
                                                                                ‫כף ליקר תפוז‬
                                                                                  ‫‪ 3‬כפות מים‬

                                                                         ‫להגשה‪ :‬ניתן להוסיף‬
                                                                             ‫כדור גלידת וניל‬

                                                                        ‫או שקדים מקורמלים‬

‫מגזין מדור לדור ‪15‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20