Page 14 - medorledor22
P. 14

‫פינת הטעמים של יהודית‬

      ‫צלע בקר בתנור‬                                                      ‫מרק פטריות‬

                              ‫מצרכים‪:‬‬                                                   ‫מצרכים‪:‬‬

‫צלע בקר (מס' ‪ )2‬במשקל ‪ 1.8‬ק"ג (לבקש מהקצב לקשור אותה)‬                                     ‫‪ 300‬גר' פטריות שמפניון‬
                                                 ‫‪ 7‬שיני שום‬                              ‫‪ 300‬גר' פטריות פורטובלו‬
                                                                                       ‫‪ 3‬פטריות שיטאקי מיובשות‬
                                           ‫‪ 8‬ענפי טימין טרי‬                            ‫‪ 4‬פטריות שחורות מיובשות‬
                                           ‫‪ 2‬כוסות יין אדום‬
                                           ‫מלח ופלפל גרוס‬                                           ‫‪ 1‬שאלוט קצוץ‬
                                                                                                       ‫‪ 1‬בצל קצוץ‬
                                                ‫‪ 5‬כפות שמן‬
                                 ‫‪ 50‬גר' חמאה או שומן אווז‬                                      ‫‪ 3‬שיני שום פרוסות‬
                                                                                               ‫‪ 2‬כוסות יין לבן יבש‬
                            ‫אופן ההכנה‪:‬‬
                                                                                                       ‫‪ 1‬ליטר מים‬
   ‫חותכים את שיני השום לחצי‪ ,‬מבצעים חתכים בצלע‬                                                          ‫מלח ופלפל‬
   ‫ומחדירים את חצאי שיני השום משני צדי הצלע‪ .‬מפלפלים‬                                   ‫‪ 30‬גר חמה או כף וחצי שמן‬
   ‫וממליחים את הצלע‪ .‬מניחים מעליו את ענפי הטימין‪.‬‬              ‫להגשה‪ :‬שמנת צמחית או קרם פרש ועירית קצוצה‬
   ‫שופכים מעל את היין האדום ומשרים ללילה שלם כשמדי‬
                                                                                     ‫אופן ההכנה‪:‬‬
                      ‫פעם הופכים את הצלע בתוך המשרה‪.‬‬
   ‫למחרת בבוקר מוציאים את הבשר כשעתיים לפני האפייה‪.‬‬          ‫קוצצים את פטריות השמפיניון הפורטובלו והשיטאקי‪.‬‬
   ‫מוציאים את הצלע מהמשרה‪ .‬מניחים בתבנית לתנור‪.‬‬              ‫את הפטריות היבשות משרים במים רותחים כ‪10-‬‬
   ‫מפלפלים וממליחים‪ ,‬שופכים מעל את השמן וחותכים‬              ‫דקות‪ ,‬את הפטריות השחורות חותכים לרצועות‬
   ‫את החמאה או את שומן האווז לקוביות קטנות ומפזרים‬
   ‫מעל‪ .‬מחממים תנור לחום של ‪ 250‬מעלות ומכניסים‬                                                      ‫ומשאירים בצד‪.‬‬
   ‫את התבנית לכ‪ 15-‬דקות על מנת לסגור את הבשר ואז‬             ‫בסיר גדול ממסים את החמאה או השמן‪ ,‬מוסיפים את‬
   ‫מנמיכים ל‪ 180-‬מעלות וממשיכים לאפות כ‪ 50-‬דקות‬              ‫השאלוט והבצל הקצוצים ומזהיבים קלות‪ .‬מוסיפים‬
   ‫עד שעה (מומלץ להשתמש במד חום לבשר עד לקבלת‬                ‫לסיר את הפטריות הקצוצות ומבשלים כ‪ -‬חמש דקות‪.‬‬
   ‫מידת העשייה הרצויה)‪ .‬תוך כדי האפייה‪ ,‬יש להרטיב את‬         ‫לאחר מכן מוסיפים את היין ואת המים‪ ,‬מתבלים במלח‬
   ‫הבשר בנוזלים שלו‪ .‬כשהבשר מוכן‪ ,‬מוציאים מהתנור‪,‬‬            ‫ופלפל‪ ,‬מרתיחים ומבשלים כ‪ 30-‬דקות באש קטנה‪.‬‬
   ‫מניחים עליו רדיד אלומיניום ומניחים לבשר כ‪ 10-‬דקות‬         ‫לאחר מכן טוחנים את הפטריות במערבל ידני‪ ,‬מוסיפים‬
   ‫לפני הפריסה‪ .‬פורסים ומגישים עם תפוחי אדמה אפויים‬          ‫למרק את רצועות הפטריות השחורות ומבשלים שוב‬
                                                             ‫כרבע שעה באש קטנה‪ .‬מתקנים את התיבול ומגישים‪.‬‬
                                   ‫בתנור או שעועית ירוקה‪.‬‬    ‫ניתן לעטר בעירית קצוצה וכף שמנת צמחית או קרם‬

                                                                                                              ‫פרש‪.‬‬

                                                                                             ‫‪ 14‬מגזין מדור לדור‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19