Page 14 - medorledor22
P. 14
פינת הטעמים של יהודית
צלע בקר בתנור מרק פטריות
מצרכים: מצרכים:
צלע בקר (מס' )2במשקל 1.8ק"ג (לבקש מהקצב לקשור אותה) 300גר' פטריות שמפניון
7שיני שום 300גר' פטריות פורטובלו
3פטריות שיטאקי מיובשות
8ענפי טימין טרי 4פטריות שחורות מיובשות
2כוסות יין אדום
מלח ופלפל גרוס 1שאלוט קצוץ
1בצל קצוץ
5כפות שמן
50גר' חמאה או שומן אווז 3שיני שום פרוסות
2כוסות יין לבן יבש
אופן ההכנה:
1ליטר מים
חותכים את שיני השום לחצי ,מבצעים חתכים בצלע מלח ופלפל
ומחדירים את חצאי שיני השום משני צדי הצלע .מפלפלים 30גר חמה או כף וחצי שמן
וממליחים את הצלע .מניחים מעליו את ענפי הטימין. להגשה :שמנת צמחית או קרם פרש ועירית קצוצה
שופכים מעל את היין האדום ומשרים ללילה שלם כשמדי
אופן ההכנה:
פעם הופכים את הצלע בתוך המשרה.
למחרת בבוקר מוציאים את הבשר כשעתיים לפני האפייה. קוצצים את פטריות השמפיניון הפורטובלו והשיטאקי.
מוציאים את הצלע מהמשרה .מניחים בתבנית לתנור. את הפטריות היבשות משרים במים רותחים כ10-
מפלפלים וממליחים ,שופכים מעל את השמן וחותכים דקות ,את הפטריות השחורות חותכים לרצועות
את החמאה או את שומן האווז לקוביות קטנות ומפזרים
מעל .מחממים תנור לחום של 250מעלות ומכניסים ומשאירים בצד.
את התבנית לכ 15-דקות על מנת לסגור את הבשר ואז בסיר גדול ממסים את החמאה או השמן ,מוסיפים את
מנמיכים ל 180-מעלות וממשיכים לאפות כ 50-דקות השאלוט והבצל הקצוצים ומזהיבים קלות .מוסיפים
עד שעה (מומלץ להשתמש במד חום לבשר עד לקבלת לסיר את הפטריות הקצוצות ומבשלים כ -חמש דקות.
מידת העשייה הרצויה) .תוך כדי האפייה ,יש להרטיב את לאחר מכן מוסיפים את היין ואת המים ,מתבלים במלח
הבשר בנוזלים שלו .כשהבשר מוכן ,מוציאים מהתנור, ופלפל ,מרתיחים ומבשלים כ 30-דקות באש קטנה.
מניחים עליו רדיד אלומיניום ומניחים לבשר כ 10-דקות לאחר מכן טוחנים את הפטריות במערבל ידני ,מוסיפים
לפני הפריסה .פורסים ומגישים עם תפוחי אדמה אפויים למרק את רצועות הפטריות השחורות ומבשלים שוב
כרבע שעה באש קטנה .מתקנים את התיבול ומגישים.
בתנור או שעועית ירוקה. ניתן לעטר בעירית קצוצה וכף שמנת צמחית או קרם
פרש.
14מגזין מדור לדור