Page 17 - medorledor19
P. 17

‫טארט תותים עם תפוחי אדמה‬
    ‫קציפת שקולד לבן קטנים מוקפצים‬

                                  ‫מצרכים‪:‬‬                                                         ‫מצרכים‪:‬‬

                         ‫‪ 1/2‬ק"ג תפוחי אדמה קטנים בקליפתם‬                                         ‫לקציפת שוקולד לבן‪:‬‬
                                                     ‫‪ 4‬שיני שום‬
                                                                                                          ‫‪ 1‬מיכל שמנת מתוקה‬
                                 ‫‪ 2‬בצלים פרוסים לחצאי טבעות‬                                  ‫‪ 200‬גר' שוקולד לבן חתוך לקוביות‬
                                                             ‫כמון‬
                                                                                                               ‫לקלתית‪:‬‬
                                                   ‫עשבי פרובנס‬
                                         ‫מלח ופלפל שחור גרוס‬                                              ‫‪ 2‬כוסות קמח גדושות‬
                                                                                                                 ‫‪ 1/4‬כפית מלח‬
                                                         ‫שמן זית‬                                                  ‫‪ 3/4‬כוס סוכר‬

                                ‫אופן ההכנה‪:‬‬                                                 ‫‪ 200‬גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות‬
                                                                                                                  ‫‪ 1‬ביצה טרופה‬
          ‫שמים בסיר את תפוחי האדמה ומכסים במים‪ .‬מביאים‬
      ‫לרתיחה ומנמיכים את האש‪ .‬מבשלים עד שתפוחי האדמה‬                                                        ‫‪ 1‬כפית תמצית וניל‬
    ‫מתרככים מעט‪ .‬מקררים מעט ומקלפים ופורסים את תפוחי‬
                                                                                                               ‫לתותים‪:‬‬
                                              ‫האדמה לפרוסות ‪.‬‬
           ‫במחבת שמים שמן זית ומתחילים להזהיב את הבצל‪,‬‬                                    ‫‪ 1‬סלסילה תותים מנוקים ופרוסים דק‬
    ‫מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים להקפיץ כך שתפוחי‬                                               ‫‪ 1/2‬חפיסת גילי תות(‪ 40‬גר')‬
         ‫האדמה יזהיבו מכל צד‪ .‬מוסיפים את השום הקצוץ דק‪,‬‬                                              ‫תבנית פאי בקוטר ‪ 26‬ס"מ‬
    ‫מתבלים בעשבי פרובנס‪ ,‬כמון‪ ,‬מלח ופלפל גרוס לפי הטעם‪.‬‬
    ‫ניתן להחליף את שמן הזית ב‪ 60 -‬גר' חמאה או בשומן אווז‪.‬‬                                      ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                                     ‫בסיר קטן מחממים את השמנת עד סף רתיחה‪ .‬יוצקים את‬
                                                                     ‫השוקולד מעל וממיסים‪ .‬מצננים ומעבירים למקרר לפחות‬

                                                                                                                     ‫ל‪ 4-‬שעות‪.‬‬
                                                                      ‫בקערה של מעבד מזון מניחים את הקמח‪ ,‬המלח‪ ,‬הסוכר‪,‬‬

                                                                         ‫וקוביות החמאה‪ .‬מערבבים בפולסים קצרים עד קבלת‬
                                                                           ‫תערובת פירורית‪ .‬מוסיפים את הביצה ותמצית וניל‪.‬‬

                                                                     ‫מערבבים שוב בפולסים עד קבלת בצק אחיד‪ .‬מסדרים את‬
                                                                      ‫הבצק בתבנית‪ .‬מחוררים אותה עם מזלג‪ .‬שומרים במקרר‬

                                                                                                                     ‫כ‪-‬שעתיים‪.‬‬
                                                                             ‫מחממים תנור ל‪ 180 -‬מעלות‪ .‬אופים את הקלתית‬

                                                                                            ‫כ‪ 20 -‬דקות או עד הזהבה‪ .‬מצננים‪.‬‬
                                                                   ‫מעבירים את תערובת השוקולד למיקסר ומקציפים במהירות‬

                                                                                                     ‫גבוהה עד קבלת קרם יציב‪.‬‬
                                                                    ‫ממלאים את הקלתית עם הקרם‪ .‬מסדרים מעל את התותים‬

                                                                                                                       ‫במעגלים‪.‬‬
                                                                        ‫מערבבים את הג'ילי עם מים רותחים לפי ההוראות של‬

                                                                                    ‫היצרן ומברישים בזה את התותים במהירות‪.‬‬
                                                                                                     ‫מעבירים לקירור לשעתיים‪.‬‬

‫‪17‬‬
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22