Page 17 - medorledor19
P. 17
טארט תותים עם תפוחי אדמה
קציפת שקולד לבן קטנים מוקפצים
מצרכים: מצרכים:
1/2ק"ג תפוחי אדמה קטנים בקליפתם לקציפת שוקולד לבן:
4שיני שום
1מיכל שמנת מתוקה
2בצלים פרוסים לחצאי טבעות 200גר' שוקולד לבן חתוך לקוביות
כמון
לקלתית:
עשבי פרובנס
מלח ופלפל שחור גרוס 2כוסות קמח גדושות
1/4כפית מלח
שמן זית 3/4כוס סוכר
אופן ההכנה: 200גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1ביצה טרופה
שמים בסיר את תפוחי האדמה ומכסים במים .מביאים
לרתיחה ומנמיכים את האש .מבשלים עד שתפוחי האדמה 1כפית תמצית וניל
מתרככים מעט .מקררים מעט ומקלפים ופורסים את תפוחי
לתותים:
האדמה לפרוסות .
במחבת שמים שמן זית ומתחילים להזהיב את הבצל, 1סלסילה תותים מנוקים ופרוסים דק
מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים להקפיץ כך שתפוחי 1/2חפיסת גילי תות( 40גר')
האדמה יזהיבו מכל צד .מוסיפים את השום הקצוץ דק, תבנית פאי בקוטר 26ס"מ
מתבלים בעשבי פרובנס ,כמון ,מלח ופלפל גרוס לפי הטעם.
ניתן להחליף את שמן הזית ב 60 -גר' חמאה או בשומן אווז. אופן ההכנה:
בסיר קטן מחממים את השמנת עד סף רתיחה .יוצקים את
השוקולד מעל וממיסים .מצננים ומעבירים למקרר לפחות
ל 4-שעות.
בקערה של מעבד מזון מניחים את הקמח ,המלח ,הסוכר,
וקוביות החמאה .מערבבים בפולסים קצרים עד קבלת
תערובת פירורית .מוסיפים את הביצה ותמצית וניל.
מערבבים שוב בפולסים עד קבלת בצק אחיד .מסדרים את
הבצק בתבנית .מחוררים אותה עם מזלג .שומרים במקרר
כ-שעתיים.
מחממים תנור ל 180 -מעלות .אופים את הקלתית
כ 20 -דקות או עד הזהבה .מצננים.
מעבירים את תערובת השוקולד למיקסר ומקציפים במהירות
גבוהה עד קבלת קרם יציב.
ממלאים את הקלתית עם הקרם .מסדרים מעל את התותים
במעגלים.
מערבבים את הג'ילי עם מים רותחים לפי ההוראות של
היצרן ומברישים בזה את התותים במהירות.
מעבירים לקירור לשעתיים.
17