Page 16 - medorledor19
P. 16

‫פינת הטעמים של יהודית‬

‫שוק טלה בגרסה שלי‬                                                    ‫מרק כרובית‬
    ‫(‪ ) gigot d'agneau‬זמן הכנה‪ 30 :‬דקות זמן אפיה‪ 2.5 :‬שעות‬
                              ‫מצרכים‪:‬‬                                                   ‫מצרכים‪:‬‬
                              ‫שוק טלה שמשקלו קילו וחצי‬
                                  ‫צרור כוסברה‪/‬פטרוזיליה‬                                         ‫‪ 1‬כרובית בינונית‬
                                                ‫‪ 6‬שיני שום‬                               ‫‪ 3‬תפוחי אדמה בינוניים‬
                                                  ‫בצל גדול‬                           ‫‪ 1‬בצל פרוס לפרוסות דקות‬
                                 ‫מלח גס‪,‬פלפל שחור גרוס‬
                                                       ‫כמון‬                                                ‫חמאה‬
                    ‫‪ 4‬כפות שמן זית או ‪ 50‬גר' חמאה רכה‬                                                    ‫מרק עוף‬
                                                                                                     ‫אגוז מוסקט‬
                           ‫אופן ההכנה‪:‬‬
                                                                                                            ‫פלפל‬
            ‫לקצוץ יחד את הכוסברה‪ ,‬את השום ואת הבצל‪.‬‬                                                          ‫מלח‬
       ‫להוסיף לתערובת כמון‪ ,‬פלפל שחור גרוס ומלח גס‪.‬‬                                               ‫‪ 1‬שמנת בישול‬
                                                                                                             ‫חלב‬
             ‫לערבב את התערובת עם שמן זית או החמאה‪.‬‬                                                      ‫קרם פרש‬
  ‫בתבנית של התנור להניח רדיד אלומיניום שעליו מניחים‬
  ‫את השוק‪( .‬יש לקחת בחשבון שהרדיד יהיה מספיק ארוך‬                                     ‫אופן ההכנה‪:‬‬
  ‫על מנת שנוכל לסגור אותה‪ ).‬מורחים את התערובת של‬
  ‫התבלינים מעל השוק וסוגרים את הרדיד בצורה הרמטית‪.‬‬            ‫מפרקים את הכרובית לפרחים‪ .‬קולפים את תפוחי‬
                                                              ‫האדמה וחותכים לקוביות‪ .‬מניחים בסיר וממלאים‬
                                    ‫מניחים בצד כשעתיים ‪.‬‬      ‫במים‪ ,‬מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה‪.‬‬
  ‫מחממים תנור לחום של ‪ 200‬מעלות ומכניסים את השוק‬              ‫כשתפוחי אדמה רכים‪ ,‬מוסיפים מרק עוף‪ ,‬מתבלים עם‬

                                          ‫לשעה וחצי אפיה‪.‬‬                                               ‫מלח ופלפל‪.‬‬
  ‫לאחר שעה וחצי מוציאים מן התנור‪ ,‬פותחים בזהירות את‬           ‫במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים את הבצל‪ .‬כשהבצל‬
  ‫הרדיד‪ ,‬מוזגים מעל הבשר מן הרוטב של הבישול‪ .‬סוגרים‬
                                                                              ‫זהוב מורידים מן האש ושומרים בצד ‪.‬‬
                     ‫את הרדיד ומחזירים לתנור לעוד שעה‪.‬‬        ‫מעבירים לבלנדר את הכרובית והתפוחי האדמה וקצת‬
  ‫כ‪ 15-‬דקות לפני תום האפיה של הבשר‪ ,‬פותחים את‬                 ‫מנוזלי הבישול‪ .‬טוחנים ואם יש צורך מוסיפים מנוזלי‬
                                                              ‫הבישול‪ .‬לבסוף מוסיפים את הבצל וטוחנים שוב‪.‬‬
              ‫הרדיד על מנת ליצור קרום פריך מעל השוק‪.‬‬
                                                        ‫טיפ‪:‬‬           ‫מעבירים לסיר ומוסיפים חלב ושמנת בישול‪.‬‬
                                                                                      ‫טועמים ומתקנים את התיבול‪.‬‬
  ‫ניתן לעשות חתכים בבשר על מנת להחדיר מן התערובת‬
                                                 ‫התבלינים ‪.‬‬   ‫מגישים בקערה ומוסיפים כף קרם פרש וקרוטונים או‬
                                                    ‫בתאבון!‬                                              ‫שקדי מרק‪.‬‬

                                                                                                                       ‫‪16‬‬
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21