Page 16 - medorledor19
P. 16
פינת הטעמים של יהודית
שוק טלה בגרסה שלי מרק כרובית
( ) gigot d'agneauזמן הכנה 30 :דקות זמן אפיה 2.5 :שעות
מצרכים: מצרכים:
שוק טלה שמשקלו קילו וחצי
צרור כוסברה/פטרוזיליה 1כרובית בינונית
6שיני שום 3תפוחי אדמה בינוניים
בצל גדול 1בצל פרוס לפרוסות דקות
מלח גס,פלפל שחור גרוס
כמון חמאה
4כפות שמן זית או 50גר' חמאה רכה מרק עוף
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
פלפל
לקצוץ יחד את הכוסברה ,את השום ואת הבצל. מלח
להוסיף לתערובת כמון ,פלפל שחור גרוס ומלח גס. 1שמנת בישול
חלב
לערבב את התערובת עם שמן זית או החמאה. קרם פרש
בתבנית של התנור להניח רדיד אלומיניום שעליו מניחים
את השוק( .יש לקחת בחשבון שהרדיד יהיה מספיק ארוך אופן ההכנה:
על מנת שנוכל לסגור אותה ).מורחים את התערובת של
התבלינים מעל השוק וסוגרים את הרדיד בצורה הרמטית. מפרקים את הכרובית לפרחים .קולפים את תפוחי
האדמה וחותכים לקוביות .מניחים בסיר וממלאים
מניחים בצד כשעתיים . במים ,מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה.
מחממים תנור לחום של 200מעלות ומכניסים את השוק כשתפוחי אדמה רכים ,מוסיפים מרק עוף ,מתבלים עם
לשעה וחצי אפיה. מלח ופלפל.
לאחר שעה וחצי מוציאים מן התנור ,פותחים בזהירות את במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים את הבצל .כשהבצל
הרדיד ,מוזגים מעל הבשר מן הרוטב של הבישול .סוגרים
זהוב מורידים מן האש ושומרים בצד .
את הרדיד ומחזירים לתנור לעוד שעה. מעבירים לבלנדר את הכרובית והתפוחי האדמה וקצת
כ 15-דקות לפני תום האפיה של הבשר ,פותחים את מנוזלי הבישול .טוחנים ואם יש צורך מוסיפים מנוזלי
הבישול .לבסוף מוסיפים את הבצל וטוחנים שוב.
הרדיד על מנת ליצור קרום פריך מעל השוק.
טיפ: מעבירים לסיר ומוסיפים חלב ושמנת בישול.
טועמים ומתקנים את התיבול.
ניתן לעשות חתכים בבשר על מנת להחדיר מן התערובת
התבלינים . מגישים בקערה ומוסיפים כף קרם פרש וקרוטונים או
בתאבון! שקדי מרק.
16