Page 15 - medorledor18_Neat
P. 15
‫רושטי תפוחי אדמה (שוויצרי)‬

‫מצרכים ל‪ 4 -‬סועדים‪:‬‬

‫‪ 6‬תפוחי אדמה גדולים‬
‫‪ 1‬בצל גדול‬

‫‪ 100‬גרם חמאה‬
‫קורט אגוז מוסקט‬

‫מלח ופלפל‬
‫קרם פרש להגשה‬
‫וניתן להוסיף קוויאר אדום‪.‬‬

‫אופן ההכנה‪:‬‬

‫מקלפים את תפוחי האדמה‪ ,‬מגררים בפומפייה גסה או בעזרת מעבד מזון‪ .‬לאחר הגירור סוחטים היטב את תפוחי‬
‫האדמה על מנת להוציא את כל הנוזלים שתפוחי האדמה הגירו‪ .‬במקביל‪ ,‬פורסים את הבצל לפרוסות דקות‪.‬‬
‫ממסים במחבת בקוטר ‪ 30 ,28‬גרם חמאה ומוסיפים את פרוסות הבצל‪ ,‬מטגנים עד הזהבה‪.‬‬

‫מוספים את תפוחי האדמה המגוררים ומערבבים היטב‪ ,‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם מוספים אגוז מוסקט‪.‬‬
‫באותה המחבת שהשתמשנו ממסים ‪ 40‬גרם חמאה ומשטחים את התערובת בתוך המחבת בצורה אחידה‪ ,‬מטגנים עד‬

‫הזהבה על אש נמוכה בזמן הטיגון יש לכסות את המחבת על מנת ליצור אידוי ובישול מלא של הרושטי‪.‬‬
‫כאשר הצד התחתון מוזהב‪ ,‬הופכים את המחבת על צלחת חסינת אש‪ .‬ממסים ‪ 30‬גרם חמאה ומחזירים בעדינות את‬

‫הרושטי לטיגון בצד השני‪.‬‬
‫הגשה‪ -‬מחלקים את הרושטי למשולשים ומגישים לכל סועד‪ ,‬כשבמרכז השולחן‪ ,‬מגישים קרם פרש וקוויאר‪.‬‬

‫קרם שוקולד בטעם וויסקי וקפה עם קציפת וויסקי וקפה‬

‫אופן ההכנה‪:‬‬ ‫מצרכים ל ‪ 6 -‬סועדים‪:‬‬

‫קרם השוקולד‪ :‬מחממים את השמנת בסיר ומרתיחים‪ .‬מסירים‬ ‫קרם שוקולד‪:‬‬
‫מן האש ומוסיפים את השוקולד‪ ,‬מערבבים עד שהשוקולד נמס‪.‬‬
‫מוסיפים את הקפה ואת הוויסקי‪ .‬מערבבים עד קבלת קרם חלק‬ ‫‪ 1.5‬מיכל שמנת מתוקה‬
‫ומבריק‪ .‬יוצקים לקערות או לכוסות‪ .‬מכניסים למקרר עד ההגשה‪.‬‬ ‫‪ 300‬גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות‬
‫קציפת הקפה והוויסקי‪ :‬לפני ההגשה מקציפים את השמנת‪.‬‬ ‫(ניתן לערבב סוגי שוקולד באחוזים שונים)‬
‫מערבבים את הקפה במים ובוויסקי‪ .‬מוסיפים את הסוכר הוניל‬
‫לקצפת‪ .‬לאט ותוך כדי קיפול‪ ,‬מוסיפים את הקפה עם הוויסקי‬ ‫כף נס קפה מגורען‬
‫‪ 3‬כפות וויסקי‬
‫לקצפת‪ .‬כשהמקצפת יציבה‪ ,‬מכניסים אותה לשקית זילוף‪.‬‬
‫מוציאים מן הקירור את הכוסות עם הקרם השוקולד ומזליפים‬ ‫מקצפת‪:‬‬

‫מעליו את הקצפת ‪.‬‬ ‫‪ 1.5‬שמנת מתוקה‬
‫ניתן לפזר מעל הקצפת אבקת קקאו‬ ‫‪ 2‬כפות נס קפה מגורען עם ‪ 2‬כפיות מים‬

‫‪ 1‬כפית וויסקי‬
‫‪ 2‬שקיות סוכר וניל‬

‫‪15‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20