Page 15 - medorledor18_Neat
P. 15
רושטי תפוחי אדמה (שוויצרי)
מצרכים ל 4 -סועדים:
6תפוחי אדמה גדולים
1בצל גדול
100גרם חמאה
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל
קרם פרש להגשה
וניתן להוסיף קוויאר אדום.
אופן ההכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה ,מגררים בפומפייה גסה או בעזרת מעבד מזון .לאחר הגירור סוחטים היטב את תפוחי
האדמה על מנת להוציא את כל הנוזלים שתפוחי האדמה הגירו .במקביל ,פורסים את הבצל לפרוסות דקות.
ממסים במחבת בקוטר 30 ,28גרם חמאה ומוסיפים את פרוסות הבצל ,מטגנים עד הזהבה.
מוספים את תפוחי האדמה המגוררים ומערבבים היטב ,ממליחים ומפלפלים לפי הטעם מוספים אגוז מוסקט.
באותה המחבת שהשתמשנו ממסים 40גרם חמאה ומשטחים את התערובת בתוך המחבת בצורה אחידה ,מטגנים עד
הזהבה על אש נמוכה בזמן הטיגון יש לכסות את המחבת על מנת ליצור אידוי ובישול מלא של הרושטי.
כאשר הצד התחתון מוזהב ,הופכים את המחבת על צלחת חסינת אש .ממסים 30גרם חמאה ומחזירים בעדינות את
הרושטי לטיגון בצד השני.
הגשה -מחלקים את הרושטי למשולשים ומגישים לכל סועד ,כשבמרכז השולחן ,מגישים קרם פרש וקוויאר.
קרם שוקולד בטעם וויסקי וקפה עם קציפת וויסקי וקפה
אופן ההכנה: מצרכים ל 6 -סועדים:
קרם השוקולד :מחממים את השמנת בסיר ומרתיחים .מסירים קרם שוקולד:
מן האש ומוסיפים את השוקולד ,מערבבים עד שהשוקולד נמס.
מוסיפים את הקפה ואת הוויסקי .מערבבים עד קבלת קרם חלק 1.5מיכל שמנת מתוקה
ומבריק .יוצקים לקערות או לכוסות .מכניסים למקרר עד ההגשה. 300גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות
קציפת הקפה והוויסקי :לפני ההגשה מקציפים את השמנת. (ניתן לערבב סוגי שוקולד באחוזים שונים)
מערבבים את הקפה במים ובוויסקי .מוסיפים את הסוכר הוניל
לקצפת .לאט ותוך כדי קיפול ,מוסיפים את הקפה עם הוויסקי כף נס קפה מגורען
3כפות וויסקי
לקצפת .כשהמקצפת יציבה ,מכניסים אותה לשקית זילוף.
מוציאים מן הקירור את הכוסות עם הקרם השוקולד ומזליפים מקצפת:
מעליו את הקצפת . 1.5שמנת מתוקה
ניתן לפזר מעל הקצפת אבקת קקאו 2כפות נס קפה מגורען עם 2כפיות מים
1כפית וויסקי
2שקיות סוכר וניל
15
מצרכים ל 4 -סועדים:
6תפוחי אדמה גדולים
1בצל גדול
100גרם חמאה
קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל
קרם פרש להגשה
וניתן להוסיף קוויאר אדום.
אופן ההכנה:
מקלפים את תפוחי האדמה ,מגררים בפומפייה גסה או בעזרת מעבד מזון .לאחר הגירור סוחטים היטב את תפוחי
האדמה על מנת להוציא את כל הנוזלים שתפוחי האדמה הגירו .במקביל ,פורסים את הבצל לפרוסות דקות.
ממסים במחבת בקוטר 30 ,28גרם חמאה ומוסיפים את פרוסות הבצל ,מטגנים עד הזהבה.
מוספים את תפוחי האדמה המגוררים ומערבבים היטב ,ממליחים ומפלפלים לפי הטעם מוספים אגוז מוסקט.
באותה המחבת שהשתמשנו ממסים 40גרם חמאה ומשטחים את התערובת בתוך המחבת בצורה אחידה ,מטגנים עד
הזהבה על אש נמוכה בזמן הטיגון יש לכסות את המחבת על מנת ליצור אידוי ובישול מלא של הרושטי.
כאשר הצד התחתון מוזהב ,הופכים את המחבת על צלחת חסינת אש .ממסים 30גרם חמאה ומחזירים בעדינות את
הרושטי לטיגון בצד השני.
הגשה -מחלקים את הרושטי למשולשים ומגישים לכל סועד ,כשבמרכז השולחן ,מגישים קרם פרש וקוויאר.
קרם שוקולד בטעם וויסקי וקפה עם קציפת וויסקי וקפה
אופן ההכנה: מצרכים ל 6 -סועדים:
קרם השוקולד :מחממים את השמנת בסיר ומרתיחים .מסירים קרם שוקולד:
מן האש ומוסיפים את השוקולד ,מערבבים עד שהשוקולד נמס.
מוסיפים את הקפה ואת הוויסקי .מערבבים עד קבלת קרם חלק 1.5מיכל שמנת מתוקה
ומבריק .יוצקים לקערות או לכוסות .מכניסים למקרר עד ההגשה. 300גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות
קציפת הקפה והוויסקי :לפני ההגשה מקציפים את השמנת. (ניתן לערבב סוגי שוקולד באחוזים שונים)
מערבבים את הקפה במים ובוויסקי .מוסיפים את הסוכר הוניל
לקצפת .לאט ותוך כדי קיפול ,מוסיפים את הקפה עם הוויסקי כף נס קפה מגורען
3כפות וויסקי
לקצפת .כשהמקצפת יציבה ,מכניסים אותה לשקית זילוף.
מוציאים מן הקירור את הכוסות עם הקרם השוקולד ומזליפים מקצפת:
מעליו את הקצפת . 1.5שמנת מתוקה
ניתן לפזר מעל הקצפת אבקת קקאו 2כפות נס קפה מגורען עם 2כפיות מים
1כפית וויסקי
2שקיות סוכר וניל
15