Page 13 - medorledor18_Neat
P. 13
החיפוש אחר חידושים -טרנד ,גיוון או סתם פוזה
מאת :נעמה בן דוד טרבלסי ,דיאטנית קלינית B.SCבסטודיו C
בצורה טובה יותר. חברת השפע עסוקה במציאת מזונות חדשים ובצירופים
האורז המלא עשיר בסיבים תזונתיים וויטמינים מקבוצת B מעניינים כדי לאתגר את הסקרנות של הצרכנים ולהגדיל את
.הסיבים התזונתיים חשובים לפעילות סדירה של מערכת
העיכול ,למניעת עצירויות ,וכן לתחושת השובע ואיזון רמות המכירות בענף המזון.
הסוכר בדם .קבוצת ויטמין ,Bחשובים למניעת חוסר דם, חשוב לציין שעדיין חלקים גדולים על פני כדור הארץ אנזים
לפעילות תקינה של המוח ולהזרמת הדם לאיברים השונים עסוקים ומוטרדים בלקיים עצמם ובלספק את המזון לשם
קיום בסיסי בלי האפשרות לברור את סוג המזון ו/או את
בגוף. רמתו .אנחנו השייכים לחלק של העולם אשר אינו סובל
ממחסור ונמנה עם חברת השפע .אותנו מציפים כל הזמן
כוסמת במזונות חדשים "אופנתיים" אשר מקודמים בכל אמצעי
אפשרי .הדבר נעשה על ידי פרסום מפי מומחים קולינריים,
הכוסמת מכילה בין 15 %ל 20%-חלבון הכולל ליזין . בחשיפתם במסעדות וברשתות השיווק ועד להפיכתם לטרנד
הליזין הנה חומצת אמינו שהגוף לא יודע לבנות ,ולכן הכרחי
לקבל אותה מהמזון .היא אחראית לייצור הנוגדנים בגוף, אופנתי שאם אינך מתנסה בו אתה נחשב למיושן.
העוזרים בחיזוק המערכת החיסונית ,ומחסור בה עלול לגרום בחרנו מספר מוצרים שמככבים בתפריטים הטרנדיים ונבחן
לעייפות וחוסר תיאבון .הכוסמת מכילה כמות גבוהה במיוחד גם את הערך התזונתי שלהם .את המסקנות תשפטו בעצמכם
של אשלגן ,שלו תפקיד חשוב בהתכווצות השרירים ושמירה
על מאזן הנוזלים בגוף.כמו כן ,יש בה כמות גדולה של ברזל אחרי שתטעמו ותתנסו בעצמכם.
,זרחן וויטמינים מקבוצת . Bחשוב לדעת שכוסמת מתקלקלת חידושים בתפריט היומי
בקלות – בגלל כמות שמן גבוהה. בבניית התפריט היומי חשוב לגוון את המזון שאנו אוכלים בכדי
ניתן להשתמש בה בהכנת דייסה ופנקייקים. לקבל את כל רכיבי התזונה להם אנו זקוקים .חלוקת המזון
לקבוצות מסייעת לנו להקפיד על תוכנית התזונה המיטבית.
דוחן
המגמה כיום הנה לאכול מזון בריא ומאוזן כמה שאפר
הדוחן הנו דגן קל לעיכול ,מכיל כ 12.5%חלבון ,מקור לזרחן, לפניכן סקירה של מזונות שיכולים לשדרג לכן את היום.
ברזל ,סידן ,וויטמין B2ויטמין ,B3פלואור ,צורן.
פחמימות:
קליפת זרעי הדוחן קשה ואינה ניתנת לעיכול ,וקודם יש
להסירה ,אך אין חשש מאחר שהמינרלים בדוחן נמצאים קינואה
בכל הגרעין ולא רק בקליפה ומכאן שערכו התזונתי גבוה גם
השם ניתן ע"י שבט האינקה בדרום אמריקה ופירושו "אם
בצורתו המלוטשת . הדגנים" .הקינואה עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות ,מה
לזרעים מייחסים את היכולת להורדת רמות הכולסטרול
שמקנה לה איכות חלבון גבוהה ביותר.
בדם ,והקטנת הסיכון לסרטן. בנוסף ,הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים ,זרחן ,ברזל
זרעי הדוחן זעירים וטעימים ,וטעמם דומה לטעם אגוזים .הם
נתונים בקליפה צבעונית ,כתלות בסוג הזן המוגש .הם משמשים ומגנזיום.
בעיקר בהוספת טעמים לסלטים ,מרקים או מעורבבים עם הברזל הנו מינרל חשוב למניעת אנמיה -חסר דם ,תופעה
שכיחה בקרב נשים ,עקב איבוד דם בדימום הוויסתי .למרות
ירקות. שכמות הברזל הנספגת בגוף ,מוגבלת באופן יחסי ממזונות
הזרעים מהווים בסיס מצוין לבעלי אלרגיה לחיטה -חולי שמקורם מהצומח ,עדיין קינואה יכולה לגוון עבורנו את
צליאק. התזונה כמקור למינרל זה.
הזרחן והמגנזיום הנם שני מינרלים המצויים בעצמות האדם,
דלעת ערמונים וחשובים במשק ספיגת הסידן לעצם .חשוב לשטוף את
הקינואה היטב משום שמכיל חומר הקרוי ספונין ,שהנו חומר
ירק ממשפחת הדלעת בעל טעם של ערמונים .הדלעת
עשירה בבטא קרוטן ,סיבים תזונתיים ואשלגן.כמו כן מכיל משלשל וטעמו מר.
גם כמויות גדולות של ויטמין Cויטמין Bמגנזיום ומנגן .הוא הקינואה יכולה לשמש כתוספת פחמימנית לכל ארוחה חמה,
מאכל שניתן להתייחס אליו כמו דלעת רגילה ולגוון בתבשילים וכן כבסיס לסלט קר ,בתוספת של ירקות מבושלים ,חמוציות
וכו'.מאחר שטעמה נייטרלי ,היא סופגת כל טעם שנוסיף
בגלל טעמו המיוחד. אליה .בזכות תכולת החלבון הגבוהה שבה היא מהווה בסיס
תזונתי חשוב לאנשים צמחוניים .הקינואה אינה מכילה גלוטן,
אז חברות וחברים יקרים גם אם לפעמים החידושים הם
פרסום אגרסיבי לסוג של טרנדים אופנתיים ,כדאי לנסות את ולכן מתאימה גם לחולי צליאק.
ההצעות החדשות ,אבל תמיד להיות בבקרה על אופן ההכנה ב 100 -גרם קינואה יש 380קלוריות.
כדי שלא נקבל במסעדה את המוצר החדש בתוספת אותם
אורז מלא
מרכיבים משמינים ומזיקים לבריאות.
יתרונות האורז המלא ,על פני האורז הלבן ,הוא בכך שהוא
מצריך עיכול איטי -דבר שעוזר לשמור על מאזן הסוכר בגוף
13
מאת :נעמה בן דוד טרבלסי ,דיאטנית קלינית B.SCבסטודיו C
בצורה טובה יותר. חברת השפע עסוקה במציאת מזונות חדשים ובצירופים
האורז המלא עשיר בסיבים תזונתיים וויטמינים מקבוצת B מעניינים כדי לאתגר את הסקרנות של הצרכנים ולהגדיל את
.הסיבים התזונתיים חשובים לפעילות סדירה של מערכת
העיכול ,למניעת עצירויות ,וכן לתחושת השובע ואיזון רמות המכירות בענף המזון.
הסוכר בדם .קבוצת ויטמין ,Bחשובים למניעת חוסר דם, חשוב לציין שעדיין חלקים גדולים על פני כדור הארץ אנזים
לפעילות תקינה של המוח ולהזרמת הדם לאיברים השונים עסוקים ומוטרדים בלקיים עצמם ובלספק את המזון לשם
קיום בסיסי בלי האפשרות לברור את סוג המזון ו/או את
בגוף. רמתו .אנחנו השייכים לחלק של העולם אשר אינו סובל
ממחסור ונמנה עם חברת השפע .אותנו מציפים כל הזמן
כוסמת במזונות חדשים "אופנתיים" אשר מקודמים בכל אמצעי
אפשרי .הדבר נעשה על ידי פרסום מפי מומחים קולינריים,
הכוסמת מכילה בין 15 %ל 20%-חלבון הכולל ליזין . בחשיפתם במסעדות וברשתות השיווק ועד להפיכתם לטרנד
הליזין הנה חומצת אמינו שהגוף לא יודע לבנות ,ולכן הכרחי
לקבל אותה מהמזון .היא אחראית לייצור הנוגדנים בגוף, אופנתי שאם אינך מתנסה בו אתה נחשב למיושן.
העוזרים בחיזוק המערכת החיסונית ,ומחסור בה עלול לגרום בחרנו מספר מוצרים שמככבים בתפריטים הטרנדיים ונבחן
לעייפות וחוסר תיאבון .הכוסמת מכילה כמות גבוהה במיוחד גם את הערך התזונתי שלהם .את המסקנות תשפטו בעצמכם
של אשלגן ,שלו תפקיד חשוב בהתכווצות השרירים ושמירה
על מאזן הנוזלים בגוף.כמו כן ,יש בה כמות גדולה של ברזל אחרי שתטעמו ותתנסו בעצמכם.
,זרחן וויטמינים מקבוצת . Bחשוב לדעת שכוסמת מתקלקלת חידושים בתפריט היומי
בקלות – בגלל כמות שמן גבוהה. בבניית התפריט היומי חשוב לגוון את המזון שאנו אוכלים בכדי
ניתן להשתמש בה בהכנת דייסה ופנקייקים. לקבל את כל רכיבי התזונה להם אנו זקוקים .חלוקת המזון
לקבוצות מסייעת לנו להקפיד על תוכנית התזונה המיטבית.
דוחן
המגמה כיום הנה לאכול מזון בריא ומאוזן כמה שאפר
הדוחן הנו דגן קל לעיכול ,מכיל כ 12.5%חלבון ,מקור לזרחן, לפניכן סקירה של מזונות שיכולים לשדרג לכן את היום.
ברזל ,סידן ,וויטמין B2ויטמין ,B3פלואור ,צורן.
פחמימות:
קליפת זרעי הדוחן קשה ואינה ניתנת לעיכול ,וקודם יש
להסירה ,אך אין חשש מאחר שהמינרלים בדוחן נמצאים קינואה
בכל הגרעין ולא רק בקליפה ומכאן שערכו התזונתי גבוה גם
השם ניתן ע"י שבט האינקה בדרום אמריקה ופירושו "אם
בצורתו המלוטשת . הדגנים" .הקינואה עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות ,מה
לזרעים מייחסים את היכולת להורדת רמות הכולסטרול
שמקנה לה איכות חלבון גבוהה ביותר.
בדם ,והקטנת הסיכון לסרטן. בנוסף ,הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים ,זרחן ,ברזל
זרעי הדוחן זעירים וטעימים ,וטעמם דומה לטעם אגוזים .הם
נתונים בקליפה צבעונית ,כתלות בסוג הזן המוגש .הם משמשים ומגנזיום.
בעיקר בהוספת טעמים לסלטים ,מרקים או מעורבבים עם הברזל הנו מינרל חשוב למניעת אנמיה -חסר דם ,תופעה
שכיחה בקרב נשים ,עקב איבוד דם בדימום הוויסתי .למרות
ירקות. שכמות הברזל הנספגת בגוף ,מוגבלת באופן יחסי ממזונות
הזרעים מהווים בסיס מצוין לבעלי אלרגיה לחיטה -חולי שמקורם מהצומח ,עדיין קינואה יכולה לגוון עבורנו את
צליאק. התזונה כמקור למינרל זה.
הזרחן והמגנזיום הנם שני מינרלים המצויים בעצמות האדם,
דלעת ערמונים וחשובים במשק ספיגת הסידן לעצם .חשוב לשטוף את
הקינואה היטב משום שמכיל חומר הקרוי ספונין ,שהנו חומר
ירק ממשפחת הדלעת בעל טעם של ערמונים .הדלעת
עשירה בבטא קרוטן ,סיבים תזונתיים ואשלגן.כמו כן מכיל משלשל וטעמו מר.
גם כמויות גדולות של ויטמין Cויטמין Bמגנזיום ומנגן .הוא הקינואה יכולה לשמש כתוספת פחמימנית לכל ארוחה חמה,
מאכל שניתן להתייחס אליו כמו דלעת רגילה ולגוון בתבשילים וכן כבסיס לסלט קר ,בתוספת של ירקות מבושלים ,חמוציות
וכו'.מאחר שטעמה נייטרלי ,היא סופגת כל טעם שנוסיף
בגלל טעמו המיוחד. אליה .בזכות תכולת החלבון הגבוהה שבה היא מהווה בסיס
תזונתי חשוב לאנשים צמחוניים .הקינואה אינה מכילה גלוטן,
אז חברות וחברים יקרים גם אם לפעמים החידושים הם
פרסום אגרסיבי לסוג של טרנדים אופנתיים ,כדאי לנסות את ולכן מתאימה גם לחולי צליאק.
ההצעות החדשות ,אבל תמיד להיות בבקרה על אופן ההכנה ב 100 -גרם קינואה יש 380קלוריות.
כדי שלא נקבל במסעדה את המוצר החדש בתוספת אותם
אורז מלא
מרכיבים משמינים ומזיקים לבריאות.
יתרונות האורז המלא ,על פני האורז הלבן ,הוא בכך שהוא
מצריך עיכול איטי -דבר שעוזר לשמור על מאזן הסוכר בגוף
13