Page 14 - medorledor18_Neat
P. 14
‫אופן ההכנה‪:‬‬ ‫פינת הטעמים של יהודית‬

‫קונפי שום‪ :‬מחממים תנור מראש ל‪ 180 -‬מעלות‪ .‬שמים‬ ‫רוסטביף מאנטרקוט‬
‫בתבנית את כל החומרים‪ ,‬מכסים ברדיד אלומיניום ואופים‬ ‫בקר‪ ,‬קונפי שום ‪,‬‬
‫עלי רוקט‬
‫‪ 40‬דקות‪.‬‬ ‫ובלסמי מצומצם‬
‫לרוטב ‪ -‬שמים בסיר את החומץ והסוכר‪ .‬מצמצמים כ‪15 -‬‬
‫דקות ומגבירים את חום התנור‪ .‬כמה שעות לפני צליית‬ ‫מצרכים‪ 6 :‬מנות‬
‫הבשר מורחים אותו בשני סוגי החרדל ומשפדים אותו עם‬
‫קונפי שום‬
‫השום‪.‬‬
‫מחממים שמן במחבת וסוגרים את הבשר מכל צדדיו‪.‬‬ ‫‪ 20‬שיני שום‬
‫‪ 1‬כף דבש‬
‫מעבירים לתבנית צליה ומכניסים לתנור ל‪ 30 -‬דקות‬
‫מוציאים מכסים ברדיד אלומיניום ומחכים ‪ 10‬דקות‪.‬‬ ‫‪ 3/4‬כוס שמן זית תימין‬
‫‪ 1/2‬כפית מלח גס‬
‫להגשה‬
‫מתבלים את הנתח ופורסים דק‪ .‬מסדרים בצלחת עם הקונפי‬ ‫רוטב בלסמי‬

‫שום ומזלפים רוטב מעל‪.‬‬ ‫‪ 3/4‬כוס חומץ בלסמי‬
‫‪ 2‬כפות סוכר חום‬

‫רוסטביף‬

‫‪ 1/4‬כוס שמן זית‬
‫‪ 1‬ק"ג אנטריקוט בקר‬
‫‪ 2‬כפות חרדל גרעינים‬

‫‪ 2‬כפות חרדל רגיל‬
‫‪ 4‬שיני שום פרוסות דק‬

‫עשבי תיבול‬
‫מלח גס‬

‫‪14‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19