Page 6 - medorledor18
P. 6
‫מהמים‪ ,‬והנחתי את היתר‪ .‬הטעם היה מעולה והכי חשוב‪-‬‬ ‫האלכוהולית"‪ ,‬היא מסבירה‪ .‬אני לוגם מהמשקה הצונן‪.‬‬
‫שרדתי את החריף‪.‬‬ ‫המשקה הזכיר לי תערובת של ספרייט ושמפניה – אבל‬

‫"לא" ‪ ,‬היא אמרה לי‪" ,‬אצלנו זה לא מנומס‪ .‬אתה צריך לאכול‬ ‫האמת‪ -‬אין מה להשוות‪.‬‬
‫את כל מה שלקחת בפעם אחת‪ ".‬בהתחשב בעובדה שהארוחה‬
‫הזו היא משותפת ל ‪ 2-3‬אנשים‪ ,‬הוראת הנימוס הזו הגיונית‬ ‫אכלנו מאותו המסטינג ?‬

‫מאוד‪.‬‬ ‫כעת הניחו לפני סלסלה עם פלטות תבשילים שהכילה מנה‬
‫"אנחנו נוהגים להאכיל אחד את השני"‪ ,‬היא הוסיפה‪ .‬אני לא‬ ‫לשני אנשים‪ .‬המראה היה צבעוני ומה שבלט בו במיוחד‬
‫זוכר שהיה אצלי דבר כזה אולי בהשפעת המשקה האלכוהולי‬ ‫היו שש גלילים‪ .‬ישבתי מול העניין הזה חסר אונים‪ .‬ממה‬

‫שלגמתי קודם לכן‪.‬‬ ‫מתחילים?‬
‫האינג'רה אוורירית וחצמצה ומשמשת בו זמנית גם לניגוב‬
‫התבשילים המונחים עליה‪ .‬במחשבה שנייה‪ ,‬גם פלאפל‪ -‬אתה‬ ‫אתי עזרה לי להתגבר על המבוכה‪" .‬אוכלים בידים"‪ ,‬היא‬
‫אמרה‪ ,‬ורמזה לי לגשת וליטול ידים‪.‬‬
‫אוכל את מה שיש בפנים וגם את הפיתה‪.‬‬
‫ניגשתי לכיור המבהיק בניקיונו (בהזדמנות זו כדאי לציין כי גם‬
‫מבחינתה של אתי הדנה‪" -‬חבש"‪ ,‬אינה סתם מסעדה של אוכל‬ ‫השירותים במקום מסודרים ונקיים)‪.‬‬
‫אתיופי טוב‪ ,‬אלא בעיקר מרכז תרבות ופולקלור של ארץ‬
‫הולדתה‪ .‬מקום המביא את האתיופיות‪ ,‬על צדדיה החיוביים‬ ‫כשחזרתי כבר שמעתי את המוסיקה האתיופית ברקע‪,‬‬
‫התיישבתי וראיתי לפני משהו ספוגי ונקבובי‪ ,‬הכי דומה ללחוח‬
‫למרכז הבמה‪‬‬.‬‬
‫הדבר הזה בא לידי ביטוי אפילו בדף הפייסבוק הנקרא "חבש‬ ‫התימני שהכרתי ‪ -‬בתור פולני‪.‬‬
‫"זה אינג'רה" ‪ -‬היא הצביעה לעבר מצע הסלסלה‪ ,‬התרגשות‬
‫מסעדה וגלריה"‪.‬‬ ‫קלה אחזה בי לרגל המפגש עם אותו לחם אתיופי עשוי מקמח‬
‫הטֶף‪" .‬וזה אינג'רה מגולגלת"‪ ,‬היא סימנה באצבע על ששת‬
‫כשיצאתי משם לרחוב‪ ,‬הרגשתי שנחתתי מטיסה שהגיעה‬
‫מאתיופיה היישר לקיץ וללחות של תל אביב‪.‬‬ ‫הגלילים‪.‬‬

‫הרגלי האכילה המסורתיים הנהוגים במקום מחייבים שינוי‬ ‫"עכשיו את צריכה ללמד אותי מה עושים‪ ",‬אני אומר לה‪.‬‬
‫קטן בנימוסי השולחן‪ .‬כאן אוכלים בידיים‪ .‬אגב‪ -‬למי שמעוניין‬ ‫הדנה הסבירה לי לבצוע בידיים חתיכה מהאינג'רה ובעזרתה‬
‫מגישים כמובן מזלג וסכין‪ .‬מצד שני גם כשאוכלים במסעדה‬
‫לקחת בכל פעם משהו אחר‬
‫סינית לא חייבים לאכול במקלות‪.‬‬ ‫מהמגש‪.‬‬

‫"כאן זה אפונה‪ ,‬כאן תפוח‬
‫אדמה עם בשר וירקות‬
‫מבושלים‪ ,‬כאן בשר טחון‪".‬‬
‫לרגע עצמתי את עיניי‬
‫ונזכרתי בסיפור המקראי‬
‫המתואר במגילת רות‪.‬‬
‫בועז‪ ,‬גיבור הסיפור‪ ,‬מציע‬
‫לרות המואביה לאכול‬
‫ו"צובט לה קלי"‪ַ .‬וּ ִי ְצּ ָבט‪-‬‬
‫ָלּה קָ ִלי‪ַ ,‬וּתֹאכַל ַוּתִׂ ְשּבַע‬
‫וַּתֹתַר (מגילת רות ב' י"ד)–‬
‫קלי הם גרעיני חיטה‬
‫קלויים‪ .‬ה"צביטה" היא‬
‫הפעולה בה משתמשים‬
‫באצבעות כשלוקחים את‬

‫הגרעינים הקלויים‪.‬‬

‫מסעדת חבש הנגב ‪ 3‬תל אביב‬ ‫"כאן זה בשר חריף‪ .‬איך‬
‫כשר‬ ‫אתה עם חריף ? "‪ ,‬היא‬
‫אמרה והצביעה על אחת מערמות הבשר הקטנות‪.‬‬
‫‪077-210-0181‬‬ ‫"אני מכין כוס מים"‪ ,‬עניתי‪" ,‬כשפולני נתקל במשהו חריף‪,‬‬
‫בפייסבוק‪ :‬חבש מסעדה וגלריה‬ ‫הוא נוקט אמצעי זהירות מתאימים‪ ".‬הסברתי לקול צחוקה‬
‫המתגלגל‪ .‬אף פעם לא הבנתי מה מצחיק בלהיות פולני‪.‬‬
‫‪7‬‬ ‫לקחתי ביס אחד מהאינג'רה שבה היה בה בשר חריף‪ ,‬לגמתי‬
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11