Page 4 - medorledor18
P. 4
מאת :יונתן פרנקל צילום יקי צימרמן
"אבא שלנו לקה כהנת הדנה טקויה ,היה באתיופיה הרב כמו המבורגר לאמריקאים ,פיצה לאיטלקים ,ג'חנון לתימנים,
הראשי של הקהילה והיה איש של נתינה .גם בארץ היום הוא כך גם האינג'רה ליוצאי אתיופיה.
פעיל בענייני העדה .הוא היה מסתובב ברחבי אתיופיה כדי
להפיץ את היהדות ,וכדי למנוע התבוללות .לפני 3שנים פרסם ביקור במסעדת "חבש" -
את הספר "מגונדר לירושלים" ,העוסק במוצאם ,תולדותיהם לא רק מסעדה המגישה אוכל אתיופי
וקורות חייהם של יהודי אתיופיה. נתחיל בגילוי נאות :ההכרות שלי עם המטבח האתיופי
מסתכמת בשימוש בטחינה אתיופית.
עם התובנה הזו הגעתי לדרום תל-אביב לאזור התחנה
המרכזית הישנה .בשנים האחרונות נראה האזור כמו
החצר האחורית של העיר ,ואולם ביקור שם מגלה
שמורת טבע אנושית -מסעדת חבש.
ספק אם עובדי המשרדים והעוברים והשבים הרבים
ברחוב הנגב יודעים מה מסתתר מתחת לאפם .ואולם
אם ייכנסו ,הם ימצאו משהו גדול הרבה יותר ממסעדה
המגישה אוכל אתיופי.
כשנכנסים למקום ,לוקח לעין כמה שניות להתרגל
לאפלוליות האקזוטית .כשהעיניים מתרגלות לתאורה,
מרגישים כאילו נמצאים בבקתה בכפר אתיופי.
נמצאים במקום אחר.
עד לפני כמה שנים הייתה המסעדה ברחוב אלנבי בתל
אביב ולפני ארבע שנים עברה למקומה הנוכחי ברחוב
הנגב.
אתי הדנה – בעלת המקום ,מקבלת את פני" .הדנה
באמהרית משמעותו רפאל" ,היא מסבירה את
משמעות השם" ,וגם ריפוי".
היא בארץ 35שנים .היא עלתה מאתיופיה בשנת '79
" .נקלטנו" ,היא מספרת" ,ההורים הגיעו בשנת 1985
שנה לאחר 'מבצע משה' ".
היא למדה עברית באולפן וסיימה לימודי סיעוד,
בהכשרתה היא אחות מוסמכת .להדנה ייחוס חשוב
בקרב העולים האתיופים .אביה היה באתיופיה קייס
(תפקיד המקביל לתפקידו של רב ראשי( ,אחיה ,יוסף,
הוא כיום הרב הראשי של יהדות אתיופיה בארץ.
המסעדה מבחינתה היא בעיקר מרכז תרבות ופולקלור
המביא את התרבות האתיופית להוויה הישראלית.
"הוא העביר לנו את העניין שחשוב מאוד לתת" ,היא אומרת, "יום אחד בא רעיון" ,היא נזכרת" ,שהישראלים
"להתחלק במה שיש .ממנו הנתינה שלנו .אנחנו הילדים ,למדנו הוותיקים יכירו אותנו גם דרך האוכל ,דרך המטבח".
"הרעיון בפתיחת מסעדה אתיופית ייחודית וכשרה היה ב-
לתת". 2006והוא בא מנתינה" ,היא מסבירה" ,לקרב לבבות בין
העולים מאתיופיה לבין הקהילה הישראלית הוותיקה דרך
5 האוכל ולהעלות את המודעות לאוכל בריא המבוסס על
האינג'רה – הלחם האתיופי.
"אבא שלנו לקה כהנת הדנה טקויה ,היה באתיופיה הרב כמו המבורגר לאמריקאים ,פיצה לאיטלקים ,ג'חנון לתימנים,
הראשי של הקהילה והיה איש של נתינה .גם בארץ היום הוא כך גם האינג'רה ליוצאי אתיופיה.
פעיל בענייני העדה .הוא היה מסתובב ברחבי אתיופיה כדי
להפיץ את היהדות ,וכדי למנוע התבוללות .לפני 3שנים פרסם ביקור במסעדת "חבש" -
את הספר "מגונדר לירושלים" ,העוסק במוצאם ,תולדותיהם לא רק מסעדה המגישה אוכל אתיופי
וקורות חייהם של יהודי אתיופיה. נתחיל בגילוי נאות :ההכרות שלי עם המטבח האתיופי
מסתכמת בשימוש בטחינה אתיופית.
עם התובנה הזו הגעתי לדרום תל-אביב לאזור התחנה
המרכזית הישנה .בשנים האחרונות נראה האזור כמו
החצר האחורית של העיר ,ואולם ביקור שם מגלה
שמורת טבע אנושית -מסעדת חבש.
ספק אם עובדי המשרדים והעוברים והשבים הרבים
ברחוב הנגב יודעים מה מסתתר מתחת לאפם .ואולם
אם ייכנסו ,הם ימצאו משהו גדול הרבה יותר ממסעדה
המגישה אוכל אתיופי.
כשנכנסים למקום ,לוקח לעין כמה שניות להתרגל
לאפלוליות האקזוטית .כשהעיניים מתרגלות לתאורה,
מרגישים כאילו נמצאים בבקתה בכפר אתיופי.
נמצאים במקום אחר.
עד לפני כמה שנים הייתה המסעדה ברחוב אלנבי בתל
אביב ולפני ארבע שנים עברה למקומה הנוכחי ברחוב
הנגב.
אתי הדנה – בעלת המקום ,מקבלת את פני" .הדנה
באמהרית משמעותו רפאל" ,היא מסבירה את
משמעות השם" ,וגם ריפוי".
היא בארץ 35שנים .היא עלתה מאתיופיה בשנת '79
" .נקלטנו" ,היא מספרת" ,ההורים הגיעו בשנת 1985
שנה לאחר 'מבצע משה' ".
היא למדה עברית באולפן וסיימה לימודי סיעוד,
בהכשרתה היא אחות מוסמכת .להדנה ייחוס חשוב
בקרב העולים האתיופים .אביה היה באתיופיה קייס
(תפקיד המקביל לתפקידו של רב ראשי( ,אחיה ,יוסף,
הוא כיום הרב הראשי של יהדות אתיופיה בארץ.
המסעדה מבחינתה היא בעיקר מרכז תרבות ופולקלור
המביא את התרבות האתיופית להוויה הישראלית.
"הוא העביר לנו את העניין שחשוב מאוד לתת" ,היא אומרת, "יום אחד בא רעיון" ,היא נזכרת" ,שהישראלים
"להתחלק במה שיש .ממנו הנתינה שלנו .אנחנו הילדים ,למדנו הוותיקים יכירו אותנו גם דרך האוכל ,דרך המטבח".
"הרעיון בפתיחת מסעדה אתיופית ייחודית וכשרה היה ב-
לתת". 2006והוא בא מנתינה" ,היא מסבירה" ,לקרב לבבות בין
העולים מאתיופיה לבין הקהילה הישראלית הוותיקה דרך
5 האוכל ולהעלות את המודעות לאוכל בריא המבוסס על
האינג'רה – הלחם האתיופי.