Page 15 - medorledor13
P. 15
‫פאי בננות ברזילאית‬

‫לקרם‪:‬‬ ‫זמן הכנה ‪ 15 :‬דקות‬
‫משך אפיה‪ :‬כחצי שעה‬
‫‪ 1/2‬ליטר חלב‬

‫‪ 3‬כפות סוכר‬ ‫מצרכים‪:‬‬
‫‪ 2‬כפות קורנפלור‬

‫‪ 2‬חלמונים‬

‫‪ 1‬כפית תמצית וניל‬ ‫בסיס‪:‬‬

‫למרנג‪:‬‬ ‫‪ 8‬בננות בשלות מאוד‬
‫‪ 4‬כפות סוכר‬
‫‪ 2‬חלבונים‬
‫‪ 4‬כפות סוכר‬ ‫כפית אבקת קינמון‬
‫‪ 1/3‬כפית חומץ‬

‫‪ 2‬כפיות קורנפלור‬

‫‪ 1‬כפית מלח‬

‫אופן הכנה‪:‬‬
‫לבסיס‪ :‬תחילה קולפים את הבננות ומועכים אותם בעזרת מזלג‪.‬‬
‫מניחים בסיר עם הסוכר והקינמון‪ .‬מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת עד קבלת עיסה שזופה‪( .‬תוך כדי בחישה רואים‬
‫את תחתית הסיר)‪ .‬מורחים את העיסה לתוך תבנית פיירקס או סיליקון בקוטר ‪ 25‬ס"מ‪ .‬ומניחים להצטנן‪.‬‬
‫לקרם‪ :‬בסיר אחר שמים את החלב‪ ,‬הסוכר‪ ,‬החלמונים ומערבבים‪ .‬מוסיפים את הקורנפלור‪ .‬מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה‬
‫עד קבלת קרם הומוגני‪ .‬מוסיפים בסוף הבישול את תמצית הוניל‪ .‬מורחים את הקרם מעל הבננות ומצננים ‪.‬‬
‫למרנג‪ :‬לפני הכנת המרנג יש לחמם את התנור לחום של ‪ 150‬מעלות‪ .‬מקציפים את החלבונים לקצף חזק‪ .‬תוך כדי הקצפה‬
‫מוסיפים בהדרגה את הסוכר‪ ,‬החומץ ולבסוף את הקורנפלור‪.‬‬
‫שמים את המרנג בשק זילוף ומזלפים מעל הקרם‪.‬‬
‫אופים את העוגה במשך חצי שעה או עד שהמרנג מוזהב‪ .‬מצננים ‪.‬‬

‫משקה ‪CAIPIRINHA‬‬
‫זהו המשקה הרשמי של ברזיל‬

‫מצרכים ל‪-‬כוס משקה‪:‬‬

‫‪ 50‬מ"ל קאשסה (רום ברזילאי)‬
‫לימון ועדיף ליים‬

‫‪ 3-2‬כפות סוכר (לפי הטעם)‬
‫קרח כתוש (כ ‪ 5‬קוביות קרח)‬

‫אופן ההכנה‪:‬‬

‫לחתוך את לימון ל‪ 8 -‬ולכתוש אותו עם הסוכר בתוך כוס‪.‬‬
‫למלא את הכוס בקרח ולשפוך מעל את הקאשסה‪.‬‬
‫להגיש מיד ‪.‬‬
‫לחיים!‬

‫‪15‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20