Page 14 - medorledor13
P. 14
‫פינת הטעמים של יהודית‬

‫דג בקלה בנוסח באהיה‬

‫אופן הכנה‪:‬‬ ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫זמן בישול ‪ 20 :‬דקות‬
‫בסיר שטוח מחממים‬
‫את שמן הזית וצולים בו את‬ ‫מצרכים‪:‬‬
‫הדג מכל צדדיו‪ .‬מוצאים את הדג לצלחת‪ .‬מוסיפים את הבצל‪,‬‬ ‫לקלתית‪:‬‬
‫העגבניה והפלפל‪ .‬מקפיצים כ‪ 5 -‬דקות עד שהבצל מוזהב‪.‬‬
‫מחזירים את הדג ושופכים מעל את החלב הקוקוס‪ .‬ממליחים‬ ‫‪ 4‬חתיכות של דג בקלה‬
‫ומפלפלים לפי הטעם ומוסיפים את השום הכתוש‪ .‬מבשלים את‬ ‫‪ 1‬בצל פרוס לפרוסות דקות‬
‫הכול על אש נמוכה כ‪ 10 -‬דקות‪ .‬מגישים מיד יחד עם האורז‪.‬‬ ‫‪ 1‬עגבניה קלופה‪ ,‬בלי גרעינים חתוכה לקוביות קטנות‬
‫‪ 1‬פלפל ירוק פרוס לרצועות דקות‬

‫‪ 4‬כפות שמן זית‬
‫‪ 1/2‬קופסה של חלב קוקוס‬
‫מלח ופלפל גרוס לפי הטעם‬

‫‪ 2‬שיני שום כתושות‬
‫‪ 600‬גר' אורז מאודה‬

‫עוף בחלב קוקוס בנוסח ברזילאי‬

‫אופן ההכנה‪:‬‬ ‫מתכון מתובל וקצת חריף סוג של קארי דרום אמריקאי‬
‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫בקערה מערבבים יחד את הכמון‪ ,‬פפריקה חריפה‪ ,‬כורכום וכוסברה‬ ‫זמן בישול ‪ 25 :‬דקות‬
‫יבשה‪ .‬מוסיפים את העוף‪ ,‬מפלפלים וממליחים לפי הטעם ומטלטלים‬
‫את הקערה על מנת לכסות את העוף בתבלינים‪ .‬במחבת שמים כף‬ ‫מצרכים‪:‬‬
‫שמן זית ומחממים‪ .‬מוסיפים את העוף ומקפיצים אותו במשך כ‪10 -‬‬
‫דקות‪ .‬מוציאים מן המחבת‪ .‬מוסיפים למחבת את יתר השמן הזית‪,‬‬ ‫‪ 1‬כפית כמון‬
‫מוסיפים את הבצל‪ ,‬הזנגוויל‪ ,‬הפלפלים החריפים והשום ומקפיצים‬ ‫‪ 1‬כפית פפריקה חריפה‬
‫כ‪ 5 -‬דקות‪.‬מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל כ‪ 5 -‬דקות‪.‬‬
‫מחזירים את העוף ושופכים מעל את חלב הקוקוס‪ .‬מבשלים עוד‬ ‫‪ 1‬כפית כורכום‬
‫‪ 1‬כפית כוסברה יבשה טחונה‬
‫‪ 5‬דקות‪ .‬מפזרים מעל את‬
‫הכוסברה ומגישים‬ ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬
‫יחד עם אורז‬ ‫‪ 4‬חזות עוף‬
‫לבן מאודה ‪.‬‬
‫מלח ופלפל גרוס לפי הטעם‬
‫‪ 1‬בצל קצוץ דק‬

‫‪ 1‬כפית זנגוויל טרי מגורד‬
‫‪ 1-2‬פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא הכרחי)‬

‫‪ 2‬שיני שום קצוצות דק‬
‫‪ 3‬עגבניות קלופות‪ ,‬בלי גרעינים וקצוצות דק‬

‫‪ 1‬קופסה של חלב קוקוס‬
‫צרור כוסברה קצוץ דק ‪.‬‬

‫‪14‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19