Page 14 - medorledor13
P. 14
פינת הטעמים של יהודית
דג בקלה בנוסח באהיה
אופן הכנה: זמן הכנה 15 :דקות
זמן בישול 20 :דקות
בסיר שטוח מחממים
את שמן הזית וצולים בו את מצרכים:
הדג מכל צדדיו .מוצאים את הדג לצלחת .מוסיפים את הבצל, לקלתית:
העגבניה והפלפל .מקפיצים כ 5 -דקות עד שהבצל מוזהב.
מחזירים את הדג ושופכים מעל את החלב הקוקוס .ממליחים 4חתיכות של דג בקלה
ומפלפלים לפי הטעם ומוסיפים את השום הכתוש .מבשלים את 1בצל פרוס לפרוסות דקות
הכול על אש נמוכה כ 10 -דקות .מגישים מיד יחד עם האורז. 1עגבניה קלופה ,בלי גרעינים חתוכה לקוביות קטנות
1פלפל ירוק פרוס לרצועות דקות
4כפות שמן זית
1/2קופסה של חלב קוקוס
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
2שיני שום כתושות
600גר' אורז מאודה
עוף בחלב קוקוס בנוסח ברזילאי
אופן ההכנה: מתכון מתובל וקצת חריף סוג של קארי דרום אמריקאי
זמן הכנה 15 :דקות
בקערה מערבבים יחד את הכמון ,פפריקה חריפה ,כורכום וכוסברה זמן בישול 25 :דקות
יבשה .מוסיפים את העוף ,מפלפלים וממליחים לפי הטעם ומטלטלים
את הקערה על מנת לכסות את העוף בתבלינים .במחבת שמים כף מצרכים:
שמן זית ומחממים .מוסיפים את העוף ומקפיצים אותו במשך כ10 -
דקות .מוציאים מן המחבת .מוסיפים למחבת את יתר השמן הזית, 1כפית כמון
מוסיפים את הבצל ,הזנגוויל ,הפלפלים החריפים והשום ומקפיצים 1כפית פפריקה חריפה
כ 5 -דקות.מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל כ 5 -דקות.
מחזירים את העוף ושופכים מעל את חלב הקוקוס .מבשלים עוד 1כפית כורכום
1כפית כוסברה יבשה טחונה
5דקות .מפזרים מעל את
הכוסברה ומגישים 2כפות שמן זית
יחד עם אורז 4חזות עוף
לבן מאודה .
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
1בצל קצוץ דק
1כפית זנגוויל טרי מגורד
1-2פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא הכרחי)
2שיני שום קצוצות דק
3עגבניות קלופות ,בלי גרעינים וקצוצות דק
1קופסה של חלב קוקוס
צרור כוסברה קצוץ דק .
14
דג בקלה בנוסח באהיה
אופן הכנה: זמן הכנה 15 :דקות
זמן בישול 20 :דקות
בסיר שטוח מחממים
את שמן הזית וצולים בו את מצרכים:
הדג מכל צדדיו .מוצאים את הדג לצלחת .מוסיפים את הבצל, לקלתית:
העגבניה והפלפל .מקפיצים כ 5 -דקות עד שהבצל מוזהב.
מחזירים את הדג ושופכים מעל את החלב הקוקוס .ממליחים 4חתיכות של דג בקלה
ומפלפלים לפי הטעם ומוסיפים את השום הכתוש .מבשלים את 1בצל פרוס לפרוסות דקות
הכול על אש נמוכה כ 10 -דקות .מגישים מיד יחד עם האורז. 1עגבניה קלופה ,בלי גרעינים חתוכה לקוביות קטנות
1פלפל ירוק פרוס לרצועות דקות
4כפות שמן זית
1/2קופסה של חלב קוקוס
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
2שיני שום כתושות
600גר' אורז מאודה
עוף בחלב קוקוס בנוסח ברזילאי
אופן ההכנה: מתכון מתובל וקצת חריף סוג של קארי דרום אמריקאי
זמן הכנה 15 :דקות
בקערה מערבבים יחד את הכמון ,פפריקה חריפה ,כורכום וכוסברה זמן בישול 25 :דקות
יבשה .מוסיפים את העוף ,מפלפלים וממליחים לפי הטעם ומטלטלים
את הקערה על מנת לכסות את העוף בתבלינים .במחבת שמים כף מצרכים:
שמן זית ומחממים .מוסיפים את העוף ומקפיצים אותו במשך כ10 -
דקות .מוציאים מן המחבת .מוסיפים למחבת את יתר השמן הזית, 1כפית כמון
מוסיפים את הבצל ,הזנגוויל ,הפלפלים החריפים והשום ומקפיצים 1כפית פפריקה חריפה
כ 5 -דקות.מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל כ 5 -דקות.
מחזירים את העוף ושופכים מעל את חלב הקוקוס .מבשלים עוד 1כפית כורכום
1כפית כוסברה יבשה טחונה
5דקות .מפזרים מעל את
הכוסברה ומגישים 2כפות שמן זית
יחד עם אורז 4חזות עוף
לבן מאודה .
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
1בצל קצוץ דק
1כפית זנגוויל טרי מגורד
1-2פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא הכרחי)
2שיני שום קצוצות דק
3עגבניות קלופות ,בלי גרעינים וקצוצות דק
1קופסה של חלב קוקוס
צרור כוסברה קצוץ דק .
14