Page 11 - medorledor138
P. 11
מגזין מדור לדור
מאת :אביטל גרינשטיין -ניצן
גם ביקבים שאינם משפחתיים ניכרת השפעתו של הדור החדש. ולם היין הישראלי עובר מהפכה ,שבה משתלביםע
ייננים מנוסים משמשים כמנטורים לצעירים ,ובכך נשמר ידע לצד
פיתוח חדשני .השילוב בין חביות עץ מסורתיות לכלים חדשניים מסורת וחדשנות .אחד ההיבטים המרכזיים הוא
הקשר בין דור המייסדים לדור ההמשך ,המחבר
כמו בטון ופלדה יוצר יינות עם זהות ישראלית ייחודית.
היין הישראלי הוא תוצר של חיבור בין ישן לחדש .דור המייסדים בין שיטות מסורתיות לתעוזה יצירתית.
ממשיך להנחות ,בעוד הדור הצעיר מביא עמו גישות רעננות.
השילוב הבין-דורי מבטיח עתיד מבטיח לתעשיית היין הישראלית תעשיית היין הישראלית נבנתה על ידי אנשי חזון שהשיבו את
תרבות היין המקומית לחיים .יקבים כמו רמת הגולן ,פלם וקסטל
ומחזק את מעמדו של היין הישראלי בשוק העולמי יצרו תשתית איכותית ,המשלבת ידע מסורתי עם טכנולוגיות
יקבי רמת הגולן :סדרת גמלא סוביניון בלאן מתקדמות.
יקב פלם :יין רוזה ייננים צעירים חוקרים שיטות תסיסה חדשות ,זני ענבים מקומיים
ושימוש בתהליכים טבעיים המאפשרים שימור טעמים ייחודיים.
יקב קסטל :יין פטיט קסטל ביקבים משפחתיים כמו פלם וקסטל ניתן לראות את שילוב
הדורות ,בו בני המשפחה שומרים על המסורת אך מוסיפים נופך
אביטל גרינשטיין – ניצן -מספרת את סיפור היין בארץ
עכשווי.
על המומחית [email protected]
052-6566503 הדור החדש מבין את הצורך בהתאמה לשוק
סרוק אות הבינלאומי ,תוך שמירה על זהות מקומית .יותר
יקבים מייצאים יינותיהם ומושכים תשומת לב
עולמית .השימוש בחביות עץ לצד תסיסה
בטכנולוגיות מתקדמות מאפשר יצירת יינות
מורכבים ומרעננים.
גיליון 11 138