Page 11 - medorledor138
P. 11

‫מגזין מדור לדור‬

                      ‫מאת‪ :‬אביטל גרינשטיין ‪ -‬ניצן‬

‫גם ביקבים שאינם משפחתיים ניכרת השפעתו של הדור החדש‪.‬‬            ‫ולם היין הישראלי עובר מהפכה‪ ,‬שבה משתלביםע‬
‫ייננים מנוסים משמשים כמנטורים לצעירים‪ ,‬ובכך נשמר ידע לצד‬
‫פיתוח חדשני‪ .‬השילוב בין חביות עץ מסורתיות לכלים חדשניים‬        ‫מסורת וחדשנות‪ .‬אחד ההיבטים המרכזיים הוא‬
                                                               ‫הקשר בין דור המייסדים לדור ההמשך‪ ,‬המחבר‬
          ‫כמו בטון ופלדה יוצר יינות עם זהות ישראלית ייחודית‪.‬‬
‫היין הישראלי הוא תוצר של חיבור בין ישן לחדש‪ .‬דור המייסדים‬                      ‫בין שיטות מסורתיות לתעוזה יצירתית‪.‬‬
‫ממשיך להנחות‪ ,‬בעוד הדור הצעיר מביא עמו גישות רעננות‪.‬‬
‫השילוב הבין‪-‬דורי מבטיח עתיד מבטיח לתעשיית היין הישראלית‬        ‫תעשיית היין הישראלית נבנתה על ידי אנשי חזון שהשיבו את‬
                                                               ‫תרבות היין המקומית לחיים‪ .‬יקבים כמו רמת הגולן‪ ,‬פלם וקסטל‬
             ‫ומחזק את מעמדו של היין הישראלי בשוק העולמי‬        ‫יצרו תשתית איכותית‪ ,‬המשלבת ידע מסורתי עם טכנולוגיות‬

                      ‫יקבי רמת הגולן‪ :‬סדרת גמלא סוביניון בלאן‬                                                  ‫מתקדמות‪.‬‬
                                            ‫יקב פלם‪ :‬יין רוזה‬  ‫ייננים צעירים חוקרים שיטות תסיסה חדשות‪ ,‬זני ענבים מקומיים‬
                                                               ‫ושימוש בתהליכים טבעיים המאפשרים שימור טעמים ייחודיים‪.‬‬
                                    ‫יקב קסטל‪ :‬יין פטיט קסטל‬    ‫ביקבים משפחתיים כמו פלם וקסטל ניתן לראות את שילוב‬
                                                               ‫הדורות‪ ,‬בו בני המשפחה שומרים על המסורת אך מוסיפים נופך‬
          ‫אביטל גרינשטיין – ניצן ‪ -‬מספרת את סיפור היין בארץ‬
                                                                                                                  ‫עכשווי‪.‬‬
          ‫על המומחית‬  ‫‪[email protected]‬‬
                                 ‫‪052-6566503‬‬                     ‫הדור החדש מבין את הצורך בהתאמה לשוק‬
‫סרוק אות‬                                                         ‫הבינלאומי‪ ,‬תוך שמירה על זהות מקומית‪ .‬יותר‬
                                                                 ‫יקבים מייצאים יינותיהם ומושכים תשומת לב‬
                                                                 ‫עולמית‪ .‬השימוש בחביות עץ לצד תסיסה‬
                                                                 ‫בטכנולוגיות מתקדמות מאפשר יצירת יינות‬

                                                                                        ‫מורכבים ומרעננים‪.‬‬

‫גיליון ‪11 138‬‬
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16