Page 39 - medorledor131
P. 39

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬יהודה לוטואק‬                                                                  ‫טארטלטים עם‬
                                                                                  ‫דובדבנים ומרציפן‬
                      ‫הטבה למדור לדור‪10‬‬
                                                                                                                    ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                     ‫‪%‬מ ימא‪5‬וגהוו‪2‬וןהד‪8‬ימ‪8‬התנו‪8‬שלי‪3‬תוהרו‪7‬נטו‪-‬תשי‪4‬חאלם‪5‬קה‪0‬‬                                          ‫זמן הכנה‪ 45 :‬דקות‬
‫סרוק אותי‬‫קינוחים‬                                                                                                 ‫זמן האפיה‪ 40 :‬דקות‬

                                                    ‫בתוקף עד ‪31/8/24‬‬                                                         ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                                    ‫‪ 800‬גר' דובדבנים‬
‫‪39‬‬
                                                                                                                       ‫‪ 200‬גר' מרציפן‬
                                                                                                                              ‫‪ 2‬ביצים‬

                                                                                                                          ‫‪ 40‬גר' קמח‬
                                                                                                                         ‫‪ 50‬גר' חמאה‬

                                                                                                                               ‫לבצק‪:‬‬
                                                                                                                         ‫‪ 250‬גר' קמח‬
                                                                                                                       ‫‪ 125‬גר' חמאה‬
                                                                                                                          ‫‪ 75‬גר' סוכר‬

                                                                                                                               ‫‪ 1‬ביצה‬
                                                                                                                   ‫‪ 1‬כפית תמצית וניל‬

                                                                                                                           ‫קורט מלח‬

                                                                                                                              ‫ההכנה‪:‬‬
                                                                                                                               ‫לבצק‪:‬‬
                                                                           ‫להכנת הבצק שמים בבלנדר את הקמח‪ ,‬מוסיפים את‬
                                                                           ‫החמאה ומערבבים לתערובת חולית‪ .‬טורפים את הביצה עם‬
                                                                           ‫כף מים ומוסיפים לתערובת‪ .‬מוסיפים את הסוכר‪ ,‬תמצית‬
                                                                           ‫הוניל וקורט מלח‪ .‬מערבבים עד קבלת בצק אחיד‪ .‬משמנים‬
                                                                           ‫ארבע תבניות טארט אישיות‪ .‬מרפדים אותן בבצק ושומרים‬
                                                                                                               ‫בקירור כעשרים דקות‪.‬‬
                                                                           ‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות (‪ .)6‬בסיר ממיסים‬
                                                                           ‫את החמאה‪ .‬בקערת מעבד המזון מניחים את המרציפן‬
                                                                           ‫עם הביצים ומערבבים‪ .‬מוסיפים את הקמח ואת החמאה‬
                                                                           ‫המומסת‪ .‬מערבבים עד קבלת עיסה אחידה‪ .‬שופכים מעל‬
                                                                                                                               ‫הבצק‪.‬‬
                                                                           ‫שוטפים את הדובדבנים‪ ,‬מוציאים את הגלעין אך שומרים‬
                                                                           ‫את הגבעולים‪ .‬מסדרים אותם על גבי הבצק כאשר לוחצים‬
                                                                           ‫עליהם מעט כדי שיהיו יציבים על הבצק‪ .‬אופים במשך‬
                                                                                       ‫ארבעים דקות או עד שהשכבה העליונה זהובה‪.‬‬

                                                                           ‫מוציאים מן התנור ומצננים במשך שלושים דקות ואז‬
                                                                                                                             ‫מגישים‪.‬‬

                                                                                                                              ‫גיליון ‪131‬‬
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44