Page 37 - medorledor131
P. 37

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫סרוק אות‬‫מעל את נתחי הדג ומכסים ביתר המלח‪ .‬שומרים בקירור‬      ‫דג באס עם שומר‬
‫למשך ‪ 24‬שעות‪ .‬למחרת שוטפים את נתחי הדג ומניחים‬
‫אותם במשך חצי שעה בקערת מים קרים‪ .‬מסננים אותם‬                                                ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫וחותכים את נתחי הדג לקוביות‪ .‬מקלפים את העגבניות‪,‬‬                                            ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫מגלענים אותם וחותכים לקוביות‪ .‬את קוביות העגבניות‬                                           ‫זמן בישול‪ 15 :‬דקות‬
‫מניחים במסננת‪ .‬חותכים את השומר לקוביות אבל שומרים‬                                        ‫זמן השהייה‪ 24 :‬שעות‬
‫כמה פרוסות דקות להגשה‪ .‬במחבת מניחים את קוביות‬
‫השומר עם שלוש כפות שמן זית ומבשלים עשר דקות‪.‬‬                                                          ‫מצרכים‪:‬‬
‫במחבת אחרת מחממים את יתר שמן הזית‪ .‬מוסיפים את‬                                                  ‫‪ 4‬נתחי דג באס‬
‫זרעי השומר ואת קוביות הדג‪ .‬מבשלים יחד במשך דקה‬
‫מוסיפים את העגבניות ואת עשבי התיבול וממשיכים לבשל‬                                                    ‫‪ 8‬עגבניות‬
                                                                                                       ‫‪ 2‬שומר‬
 ‫עוד שתי דקות‪ .‬מוסיפים את השמנת ואת קוביות השומר‪.‬‬
                                                                                        ‫‪ 1‬כף פטרוזיליה קצוצה‬
‫להגשה‪ :‬מסדרים את קוביות הדג והשומר על צלחת הגשה‬                                         ‫‪ 1/2‬כף בזיליקום קצוץ‬
                        ‫ומפזרים מעל את פרוסות השומר‪.‬‬
                                                                                               ‫‪ 5‬כפות שמן זית‬
    ‫*ניתן להחליף את השמנת בקרם קוקוס דגים‬                                                   ‫‪ 1‬כפית זרעי שומר‬

‫‪37‬‬                                                                                             ‫‪ 200‬גר' מלח גס‬
                                                                                               ‫‪ 200‬מ"ל שמנת‬

                                                                                                    ‫פלפל גרוס‬

                                                                                                         ‫הכנה‪:‬‬
                                                      ‫יום לפני שוטפים את נתחי הבאס ומורידים מהם את העור‪.‬‬
                                                      ‫בתבנית שופכים מחצית הכמות של המלח הגס‪ .‬מניחים‬

                                                                                                       ‫גיליון ‪131‬‬
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42