Page 37 - medorledor131
P. 37
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
סרוק אותמעל את נתחי הדג ומכסים ביתר המלח .שומרים בקירור דג באס עם שומר
למשך 24שעות .למחרת שוטפים את נתחי הדג ומניחים
אותם במשך חצי שעה בקערת מים קרים .מסננים אותם מצרכים ל 4 :מנות
וחותכים את נתחי הדג לקוביות .מקלפים את העגבניות, זמן הכנה 20 :דקות
מגלענים אותם וחותכים לקוביות .את קוביות העגבניות זמן בישול 15 :דקות
מניחים במסננת .חותכים את השומר לקוביות אבל שומרים זמן השהייה 24 :שעות
כמה פרוסות דקות להגשה .במחבת מניחים את קוביות
השומר עם שלוש כפות שמן זית ומבשלים עשר דקות. מצרכים:
במחבת אחרת מחממים את יתר שמן הזית .מוסיפים את 4נתחי דג באס
זרעי השומר ואת קוביות הדג .מבשלים יחד במשך דקה
מוסיפים את העגבניות ואת עשבי התיבול וממשיכים לבשל 8עגבניות
2שומר
עוד שתי דקות .מוסיפים את השמנת ואת קוביות השומר.
1כף פטרוזיליה קצוצה
להגשה :מסדרים את קוביות הדג והשומר על צלחת הגשה 1/2כף בזיליקום קצוץ
ומפזרים מעל את פרוסות השומר.
5כפות שמן זית
*ניתן להחליף את השמנת בקרם קוקוס דגים 1כפית זרעי שומר
37 200גר' מלח גס
200מ"ל שמנת
פלפל גרוס
הכנה:
יום לפני שוטפים את נתחי הבאס ומורידים מהם את העור.
בתבנית שופכים מחצית הכמות של המלח הגס .מניחים
גיליון 131