Page 36 - medorledor131
P. 36

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                           ‫ההכנה‪:‬‬                                   ‫בצלים ממולאים עם‬
                                                                           ‫סלמון מעושן‬
‫יש לקלף את הבצלים‪ .‬לוקחים תבנית‪ ,‬שופכים את שמן התירס‬
                                                                                                ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
‫ומסדרים מעל את הבצלים‪ .‬מחממים תנור לחום בינוני ואופים‬                                          ‫זמן הכנה‪ 40 :‬דקות‬

                           ‫את הבצלים במשך שעה‪.‬‬                                                     ‫זמן אפיה‪ :‬שעה‬

‫מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לרבעים‪ .‬מבשלים‬                                                         ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                  ‫‪ 8‬בצלים אדומים‬
‫אותם עד שהם מתרככים‪ ,‬מועכים אותם לפירה‪ .‬מניחים את‬                                            ‫‪ 500‬גר' תפוחי אדמה‬
                                                                                              ‫‪ 300‬גר' סלמון מעושן‬
‫הפירה בסיר ומבשלים על אש קטנה תוך הוספה בהדרגה‬                                                     ‫‪ 1‬כף שמן תירס‬
                                                                                                  ‫‪ 1/4‬כוס שמן זית‬
‫של שמן הזית‪ .‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪ .‬יש לחתוך את‬                                   ‫‪ 2‬כפיות קויאר אדום לקישוט‬
                                                                                                  ‫מלח ופלפל גרוס‬
‫הסלמון המעושן לקוביות‪ .‬מוסיפים את קוביות הסלמון לפירה‬

                           ‫ומערבבים‪.‬‬

‫כשהבצלים מוכנים‪ ,‬מצננים אותם‪ .‬כשהם קרים‪ ,‬מרוקנים את‬

‫הפנים ומשאירים רק את שני העלים החיצוניים‪ .‬ממלאים שק‬

                   ‫זילוף עם התערובת‪ .‬ואז בזהירות ממלאים את הבצלים‪.‬‬

          ‫תבשילים ותוספות‬  ‫מקשטים במעט קוויאר אדום‪.‬‬

‫סרוק אות‬

                                                                    ‫‪36‬‬
   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41