Page 39 - medorledor130
P. 39

‫מגזין מדור לדור‬‫צילום‪ :‬יהודה לוטואק‬                                                                ‫מעדן שוקולד בטעם‬
                                                                                               ‫וויסקי וקפה עם קציפת‬
    ‫קינוחים‬                          ‫הטבה למדור לדור‪10‬‬
                                                                                                           ‫וויסקי וקפה‬
                                    ‫‪%‬מ ימא‪5‬וגהוו‪2‬וןהד‪8‬ימ‪8‬התנו‪8‬שלי‪3‬תוהרו‪7‬נטו‪-‬תשי‪4‬חאלם‪5‬קה‪0‬‬
               ‫סרוק אותי‬                                                                                                              ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                                                                                                     ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                                           ‫בתוקף עד ‪31/7/24‬‬
                                                                                                                                               ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                                                         ‫לקרם שוקולד‪:‬‬
                                                                                                                              ‫‪ 1‬וחצי מיכל שמנת מתוקה‬
                                                                                                                      ‫‪ 300‬גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות‬
                                                                                                                ‫(ניתן לערבב סוגי שוקולד באחוזים שונים)‬
                                                                                                                                     ‫כף נס קפה מגורען‬
                                                                                                                                          ‫‪ 3‬כפות וויסקי‬

                                                                                                                                              ‫למקצפת‪:‬‬
                                                                                                                                        ‫‪ 1‬שמנת מתוקה‬
                                                                                                               ‫‪ 2‬כפות נס קפה מגורען עם שתי כפיות מים‬

                                                                                                                                          ‫‪ 1‬כפית וויסקי‬
                                                                                                                                      ‫‪ 2‬שקיות סוכר וניל‬

                                                                                                                                                ‫ההכנה‪:‬‬
                                                                                                                                        ‫לקרם השוקולד‪:‬‬
                                                                                             ‫מחממים את השמנת בסיר ומביאים לרתיחה‪ .‬מסירים מן‬
                                                                                             ‫האש ומוסיפים את השוקולד‪ ,‬מערבבים עד שהשוקולד נמס‬
                                                                                             ‫מוסיפים את הקפה ואת הוויסקי‪ .‬מערבבים עד קבלת קרם‬

                                                                                                                                          ‫חלק ומבריק‪.‬‬
                                                                                                ‫יוצקים לקערות או לכוסות‪ .‬מכניסים למקרר עד ההגשה‪.‬‬

                                                                                                                                   ‫לקציפת וויסקי וקפה‪:‬‬
                                                                                                                    ‫לפני ההגשה מקציפים את השמנת‪.‬‬
                                                                                                                ‫מערבבים את הקפה עם המים והוויסקי‪.‬‬
                                                                                             ‫מוסיפים את הסוכר וניל לקצפת‪ ,‬לאט ותוך כדי קיפול‪,‬‬
                                                                                             ‫מוסיפים את הקפה עם הוויסקי לקצפת‪ .‬כשהמקצפת יציבה‪,‬‬

                                                                                                                           ‫מכניסים אותה לשקית זילוף‪.‬‬
                                                                                             ‫מוציאים מן הקירור את כוסות עם הקרם שוקולד ומזליפים‬

                                                                                                                                     ‫מעליו את הקצפת‪.‬‬
                                                                                                                   ‫ניתן לפזר מעל הקצפת אבקת קקאו‪.‬‬

‫גיליון ‪39 130‬‬
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44