Page 39 - medorledor130
P. 39
מגזין מדור לדורצילום :יהודה לוטואק מעדן שוקולד בטעם
וויסקי וקפה עם קציפת
קינוחים הטבה למדור לדור10
וויסקי וקפה
%מ ימא5וגהוו2וןהד8ימ8התנו8שלי3תוהרו7נטו-תשי4חאלם5קה0
סרוק אותי מצרכים ל 6 :מנות
זמן הכנה 15 :דקות
בתוקף עד 31/7/24
מצרכים:
לקרם שוקולד:
1וחצי מיכל שמנת מתוקה
300גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות
(ניתן לערבב סוגי שוקולד באחוזים שונים)
כף נס קפה מגורען
3כפות וויסקי
למקצפת:
1שמנת מתוקה
2כפות נס קפה מגורען עם שתי כפיות מים
1כפית וויסקי
2שקיות סוכר וניל
ההכנה:
לקרם השוקולד:
מחממים את השמנת בסיר ומביאים לרתיחה .מסירים מן
האש ומוסיפים את השוקולד ,מערבבים עד שהשוקולד נמס
מוסיפים את הקפה ואת הוויסקי .מערבבים עד קבלת קרם
חלק ומבריק.
יוצקים לקערות או לכוסות .מכניסים למקרר עד ההגשה.
לקציפת וויסקי וקפה:
לפני ההגשה מקציפים את השמנת.
מערבבים את הקפה עם המים והוויסקי.
מוסיפים את הסוכר וניל לקצפת ,לאט ותוך כדי קיפול,
מוסיפים את הקפה עם הוויסקי לקצפת .כשהמקצפת יציבה,
מכניסים אותה לשקית זילוף.
מוציאים מן הקירור את כוסות עם הקרם שוקולד ומזליפים
מעליו את הקצפת.
ניתן לפזר מעל הקצפת אבקת קקאו.
גיליון 39 130