Page 38 - medorledor130
P. 38

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילצויםלו‪:‬םא‪:‬לאכלסכדסונדיוןנין‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬                    ‫סלט ניסואז‬
‫מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים‪.‬‬
                                                                                                     ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                         ‫מצננים‪ ,‬מקלפים ופורסים לפרוסות‪.‬‬                                            ‫זמן הכנה‪ 40 :‬דקות‬
‫מבשלים את הביצים עד שהן קשות‪ .‬מצננים‪ ,‬מקלפים ופורסים‬
                                                                                                       ‫זמן בישול‪ :‬שעה‬
                                                 ‫לפרוסות‪.‬‬
‫מרתיחים מים בסיר עם קצת מלח וחולטים בהם את השעועית‬                                                             ‫מצרכים‪:‬‬
‫הירוקה במשך כ‪ 7‬דקות‪ .‬מצננים ושמים מעל קרח על מנת‬                                             ‫‪ 300‬גר' תפוחי אדמה קטנים‬
                                                                                     ‫‪ 240‬גר' שעועית ירוקה עדינה קפואה‬
                       ‫לשמור על הצבע הירוק‪ .‬מצננים שוב‪.‬‬                                       ‫‪ 1‬פלפל ירוק פרוס לרצועות‬
                    ‫שוטפים את החסה ומפרידים בין העלים‪.‬‬                                       ‫‪ 1‬פלפל אדום פרוס לרצועות‬

                                ‫מערבבים את חומרי הרוטב‪.‬‬                                         ‫‪ 2‬בצלים אדומים פרוסים‬
‫שמים בקערה את הפלפלים‪ ,‬הבצל‪ ,‬את פרוסות תפוחי האדמה‬                                                        ‫‪ 2‬לבבות חסה‬
‫והשעועית הירוקה‪ .‬שופכים מעל את הרוטב כך שיעטוף את‬
                                                                                         ‫‪ 12‬עגבניות שרי חתוכות לרבעים‬
                                        ‫הירקות‪ .‬מערבבים‪.‬‬                                                  ‫‪ 2‬ביצים קשות‬

                                ‫להגשה‪:‬‬                                 ‫‪ 15‬זיתים שחורים ו‪ 15‬זיתים ירוקים פרוסים לטבעות‬
                                                                                                     ‫פילטים של אנשובי‬
‫מניחים על כל צלחת כמה עלים של חסה ומעל ערימה של‬
                                                                                                                ‫לרוטב‪:‬‬
‫הסלט הירקות‪ .‬מניחים מעל כמה פרוסות של ביצים ומקשטים‬              ‫‪ 2‬כפות חומץ בן יין‪ ,‬כף חרדל‪ 4 ,‬כפות שמן זית‪ ,‬מלח ופלפל‪.‬‬

                                ‫בזיתים ופילטים של אנשובי‪.‬‬

          ‫סלטים‬                 ‫מגישים כשבצד קערה עם שאר הרוטב‪.‬‬

‫סרוק אות‬

                                                                 ‫‪38‬‬
   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43