Page 36 - medorledor130
P. 36

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                           ‫ההכנה‪:‬‬                             ‫פילאף קינואה‬

‫מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ‪ .‬מזהיבים‬                          ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
                                                                              ‫זמן הכנה‪ 5 :‬דקות‬
                   ‫קלות‪ .‬מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב‪.‬‬                 ‫זמן אפיה‪ 20 :‬דקות‬

‫מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב כדי שהתבלינים יכסו‬                                    ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                ‫‪ 300‬גר' קינואה‬
                           ‫אותו‪.‬‬
                                                                                    ‫‪ 1‬בצל קצוץ‬
‫מוסיפים לסיר את הגזר‪ ,‬את חלב הקוקוס ואת ציר העוף או‬                              ‫‪ 1‬כפית כורכום‬
                                                                   ‫חתיכת ג'ינג'ר קטנה מגוררת‬
‫הירקות‪ .‬מביאים לרתיחה‪ .‬מנמיכים את האש ומבשלים כ ‪12 -‬‬                 ‫‪ 1‬גזר חתוך לקוביות קטנות‬
                                                                  ‫‪ 1‬קישוא חתוך לקוביות קטנות‬
                           ‫דקות תוך כדי ערבוב‪.‬‬               ‫‪ 60‬גר' שעועית ירוקה עדינה קפואה‬
                                                                    ‫‪ 60‬גר' אפונה עדינה קפואה‬
‫מוסיפים לקינואה את קוביות הקישוא‪ ,‬את השעועית חתוכה‬                     ‫‪ 1‬קופסה של חלב קוקוס‬
                                                                     ‫‪ 1/2‬ליטר ציר עוף או ירקות‬
‫לפרוסות ואת האפונה‪ .‬מכסים למשך ‪ 8‬דקות או עד שכל‬                                ‫מלח ופלפל גרוס‬

                           ‫הנוזלים נספגו‪.‬‬                                          ‫‪ 2‬כפות שמן‬

‫טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך‪ .‬מגישים עם כוסברה‬                                          ‫‪36‬‬

          ‫תבשילים ותוספות‬  ‫קצוצה‪.‬‬

‫סרוק אות‬
   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41