Page 37 - medorledor130
P. 37

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                   ‫הכנה‪:‬‬                                 ‫כבדי עוף ביין מרסלה‬
                                                                       ‫ובלסמי‬
‫להכנת הרוטב‪ :‬שמים בסיר את כל המרכיבים ומביאים‬
                                                                                        ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫לרתיחה‪ ,‬מבשלים על אש בינונית כ‪ 10-‬עד ‪ 15‬דקות‪ .‬הרוטב‬                            ‫זמן הכנת הרוטב‪ 15 :‬דקות‬

‫נהפך למין סירופ‪ .‬מוסיפים את מקל הקינמון‪ ,‬את התימין‪,‬‬                                    ‫זמן טיגון‪ 10 :‬דקות‬

                   ‫טועמים ומשפרים את התיבול אם יש צורך‪.‬‬                                          ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                              ‫‪ 12‬כבדי עוף בהירים ונקיים‬
‫מייבשים את הכבדים‪ ,‬מחממים במחבת את השמן‪ ,‬מוסיפים‬                               ‫מלח גס‪ ,‬פלפל שחור גרוס‬
                                                                          ‫‪ 4‬כפות שמן או שומן אווז מומס‬
‫את הכבדים ומטגנים עד שהם זהובים‪ .‬מוסיפים את הרוטב‬
                                                                                                  ‫לרוטב‪:‬‬
          ‫בשרים‬    ‫ומגישים מיד‪.‬‬                                                   ‫שליש כוס חומץ בלסמי‬
                                                                      ‫שליש כוס חומץ פטל או בן יין אדום‬
‫סרוק אות‬
                                                                                      ‫כוס ורבע יין מרסלה‬
‫‪37‬‬                                                                                ‫חצי בצל אדום קצוץ דק‬

                                                                                              ‫מקל קינמון‬
                                                                                ‫מלח גס‪,‬פלפל שחור גרוס‬

                                                                                                    ‫תימין‬

                                                                                                  ‫גיליון ‪130‬‬
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42