Page 21 - medorledor129
P. 21
מגזין מדור לדור תרבות ואומנות
היינות המופקים מזני יין מקומיים זוכים להערכה רבה גם בארץ וגם הגאווה הישראלית
בעולם.יינותכמודבוקילבן,עםהארומותהפירותיותוהמרעננות שלו, ביצירת יין
או מרוואי אדום ,עם הטעמים העמוקים והמורכבים שלו ,מייצגים
את הטוב ביותר שיש לישראל להציע .היינות הללו מצליחים ובמציאת זניי יין
בתחרויות בינלאומיות ומקבלים פרסים יוקרתיים ,מה שמעלה מאת:אביטל גרינשטיין -ניצןמקומיים
את קרנו של היין הישראלי על מפת היין העולמית. ישראל ,מדינה בעלת היסטוריה ארוכה ותרבות עשירה,א
לסיכום ידועה בעולם בשל הישגיה המרשימים בתחומים שונים,
ואחד מהם הוא ענף היין .בשנים האחרונות ,היין הישראלי זוכה להכרה
הגאווה הישראלית ביצירת יין וביצירת זני יין מקומיים היא חלק בינלאומית ,והגאווה המקומית רק מתגברת עם ההצלחות הללו.
בלתי נפרד מהתרבות הישראלית המתפתחת .ההשקעה מעבר לייצור יינות איכותיים ,ישראל מתגאה במציאת ופיתוח זני יין
בחדשנות ,בשילוב עם השמירה על המורשת והמסורת ,מובילה
את ענף היין הישראלי לגבהים חדשים .עם כל בקבוק יין הנפתח, מקומיים ,המהווים בסיס ליצירת יינות מעולים.
הישראלים חוגגים את ההיסטוריה ,את האדמה שלהם ואת היין בארץ ישראל הינו בעל היסטוריה בת אלפי שנים .מאז ימי קדם,
גפנים היוו חלק בלתי נפרד מהחקלאות המקומית והיין היה חלק
הכישרון המקומי שמצליח ליצור משהו באמת מיוחד. מהותי מהתרבות .אולם ,בתקופות מסוימות ,בעיקר תחת השלטון
העות'מאני ,ענף היין כמעט ונכחד .עם תקומת מדינת ישראל ,ענף
אביטל גרינשטיין – ניצן -מספרת את סיפור היין בארץ
[email protected] I 052-6566503 היין התעורר לחיים חדשים.
על המומחית במהלך העשורים האחרונים ,תעשיית היין הישראלית עברה מהפכה
של ממש .יקבים חדשים קמו בכל רחבי הארץ ,מהגליל בצפון ועד
סרוק אות הנגב בדרום .הייננים הישראליים משקיעים במחקר ופיתוח,
לומדים מאנשי מקצוע בינלאומיים ומביאים את הידע והניסיון
לארץ.
אחד מהתחומים המרתקים ביותר הוא מציאת
ופיתוח זני יין מקומיים .זנים כמו דבוקי ,מרוואי
ובלאדי ,שהיו כמעט נשכחים ,זוכים כעת
לתשומת לב מחודשת .גפנים אלו מותאמים
במיוחד לאקלים הים-תיכוני ולתנאי הקרקע
המקומיים ,מה שמאפשר לייננים ליצור יינות
ייחודיים בעלי אופי מקומי מובהק.
גיליון 21 129