Page 21 - medorledor129
P. 21

‫מגזין מדור לדור‬                                               ‫תרבות ואומנות‬

‫היינות המופקים מזני יין מקומיים זוכים להערכה רבה גם בארץ וגם‬  ‫הגאווה הישראלית‬
‫בעולם‪.‬יינותכמודבוקילבן‪,‬עםהארומותהפירותיותוהמרעננות שלו‪,‬‬                ‫ביצירת יין‬
‫או מרוואי אדום‪ ,‬עם הטעמים העמוקים והמורכבים שלו‪ ,‬מייצגים‬
‫את הטוב ביותר שיש לישראל להציע‪ .‬היינות הללו מצליחים‬              ‫ובמציאת זניי יין‬
‫בתחרויות בינלאומיות ומקבלים פרסים יוקרתיים‪ ,‬מה שמעלה‬          ‫מאת‪:‬אביטל גרינשטיין ‪-‬ניצןמקומיים‬

             ‫את קרנו של היין הישראלי על מפת היין העולמית‪.‬‬     ‫ישראל‪ ,‬מדינה בעלת היסטוריה ארוכה ותרבות עשירה‪,‬א‬

                                            ‫לסיכום‬            ‫ידועה בעולם בשל הישגיה המרשימים בתחומים שונים‪,‬‬
                                                              ‫ואחד מהם הוא ענף היין‪ .‬בשנים האחרונות‪ ,‬היין הישראלי זוכה להכרה‬
‫הגאווה הישראלית ביצירת יין וביצירת זני יין מקומיים היא חלק‬    ‫בינלאומית‪ ,‬והגאווה המקומית רק מתגברת עם ההצלחות הללו‪.‬‬
‫בלתי נפרד מהתרבות הישראלית המתפתחת‪ .‬ההשקעה‬                    ‫מעבר לייצור יינות איכותיים‪ ,‬ישראל מתגאה במציאת ופיתוח זני יין‬
‫בחדשנות‪ ,‬בשילוב עם השמירה על המורשת והמסורת‪ ,‬מובילה‬
‫את ענף היין הישראלי לגבהים חדשים‪ .‬עם כל בקבוק יין הנפתח‪,‬‬                       ‫מקומיים‪ ,‬המהווים בסיס ליצירת יינות מעולים‪.‬‬
‫הישראלים חוגגים את ההיסטוריה‪ ,‬את האדמה שלהם ואת‬               ‫היין בארץ ישראל הינו בעל היסטוריה בת אלפי שנים‪ .‬מאז ימי קדם‪,‬‬
                                                              ‫גפנים היוו חלק בלתי נפרד מהחקלאות המקומית והיין היה חלק‬
           ‫הכישרון המקומי שמצליח ליצור משהו באמת מיוחד‪.‬‬       ‫מהותי מהתרבות‪ .‬אולם‪ ,‬בתקופות מסוימות‪ ,‬בעיקר תחת השלטון‬
                                                              ‫העות'מאני‪ ,‬ענף היין כמעט ונכחד‪ .‬עם תקומת מדינת ישראל‪ ,‬ענף‬
           ‫אביטל גרינשטיין – ניצן ‪ -‬מספרת את סיפור היין בארץ‬
             ‫‪[email protected] I 052-6566503‬‬                                                 ‫היין התעורר לחיים חדשים‪.‬‬

    ‫על המומחית‬                                                ‫במהלך העשורים האחרונים‪ ,‬תעשיית היין הישראלית עברה מהפכה‬
                                                              ‫של ממש‪ .‬יקבים חדשים קמו בכל רחבי הארץ‪ ,‬מהגליל בצפון ועד‬
‫סרוק אות‬                                                      ‫הנגב בדרום‪ .‬הייננים הישראליים משקיעים במחקר ופיתוח‪,‬‬
                                                              ‫לומדים מאנשי מקצוע בינלאומיים ומביאים את הידע והניסיון‬

                                                                                                                  ‫לארץ‪.‬‬

                                                                ‫אחד מהתחומים המרתקים ביותר הוא מציאת‬
                                                                ‫ופיתוח זני יין מקומיים‪ .‬זנים כמו דבוקי‪ ,‬מרוואי‬
                                                                ‫ובלאדי‪ ,‬שהיו כמעט נשכחים‪ ,‬זוכים כעת‬
                                                                ‫לתשומת לב מחודשת‪ .‬גפנים אלו מותאמים‬
                                                                ‫במיוחד לאקלים הים‪-‬תיכוני ולתנאי הקרקע‬
                                                                ‫המקומיים‪ ,‬מה שמאפשר לייננים ליצור יינות‬

                                                                           ‫ייחודיים בעלי אופי מקומי מובהק‪.‬‬

‫גיליון ‪21 129‬‬
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26