Page 35 - medorledor128
P. 35
מגזין מדור לדור
הטבה למדור לדור צילום :יהודה לוטואק
בתוקף עד 30/6/24
%מ ימא5וגהוו2וןהד8ימ8התנו8שלי3תוהרו7נטו-תשי4חאלם5קה100
מסדרים אותם בסיר ושופכים מעל את היין .מוסיפים את מוס שוקולד מריר
הסוכר ,מקל וניל חצוי לרוחב או כפית תמצית וניל משובחת, עם אגסים ביין
מקל הקינמון וגרעיני פלפל שחור. מצרכים ל 6 :מנות
מביאים לרתיחה ומנמיכים את אש ומבשלים עשרים דקות. זמן הכנה 45 :דקות
זמן בישול 20 :דקות
מוציאים את האגסים ושומרים אותם בצד. זמן קירור :שעתיים
מעבירים את היין דרך מסננת ומחזירים על אש ומצמצמים
מצרכים:
עד קבלת רוטב סמיך .מקררים. 6אגסים גדולים
למוס השוקולד: 1/2יין אדום
1/2כוס סוכר
ממיסים את השוקולד .מסננים .מוסיפים חלמון ומערבבים, מקל וניל או כפית תמצית ומיל משובחת
מוסיפים עוד חלמון ושוב מערבבים ,חוזרים על תהליך זה עד מקל קינמון
כמה גרעיני פלפל שחור שלמים
שכל החלמונים נגמרו.
למוס שוקולד מריר:
מקציפים את החלבונים לקצף חזק .מוסיפים את הקצף 6ביצים מופרדות
לתערובת של השוקולד בהדרגה ובתנועה קיפולית עד 200גר' שוקולד
קבלת מסה הומוגנית ואוורירית .מקררים. ההכנה:
מקלפים את האגסים ,מגלענים אותם וחותכים אותם
שמים בצלחת שני חצאי אגס ולצידם כף מוס שוקולד מריר
לחצי.
קינוחים זולגים מעל מעט רוטב יין.
גיליון 128
סרוק אותי
35