Page 35 - medorledor128
P. 35

‫מגזין מדור לדור‬

        ‫הטבה למדור לדור‬                               ‫צילום‪ :‬יהודה לוטואק‬
                                                                            ‫בתוקף עד ‪30/6/24‬‬
‫‪%‬מ ימא‪5‬וגהוו‪2‬וןהד‪8‬ימ‪8‬התנו‪8‬שלי‪3‬תוהרו‪7‬נטו‪-‬תשי‪4‬חאלם‪5‬קה‪100‬‬

‫מסדרים אותם בסיר ושופכים מעל את היין‪ .‬מוסיפים את‬                                                                             ‫מוס שוקולד מריר‬
‫הסוכר‪ ,‬מקל וניל חצוי לרוחב או כפית תמצית וניל משובחת‪,‬‬                                                                            ‫עם אגסים ביין‬

                         ‫מקל הקינמון וגרעיני פלפל שחור‪.‬‬                                                                                                    ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫מביאים לרתיחה ומנמיכים את אש ומבשלים עשרים דקות‪.‬‬                                                                                                          ‫זמן הכנה‪ 45 :‬דקות‬
                                                                                                                                                         ‫זמן בישול‪ 20 :‬דקות‬
                ‫מוציאים את האגסים ושומרים אותם בצד‪.‬‬                                                                                                       ‫זמן קירור‪ :‬שעתיים‬
‫מעבירים את היין דרך מסננת ומחזירים על אש ומצמצמים‬
                                                                                                                                                                    ‫מצרכים‪:‬‬
                           ‫עד קבלת רוטב סמיך‪ .‬מקררים‪.‬‬                                                                                                         ‫‪ 6‬אגסים גדולים‬

                                                                                              ‫למוס השוקולד‪:‬‬                                                      ‫‪ 1/2‬יין אדום‬
                                                                                                                                                               ‫‪ 1/2‬כוס סוכר‬
‫ממיסים את השוקולד‪ .‬מסננים‪ .‬מוסיפים חלמון ומערבבים‪,‬‬                                                                                     ‫מקל וניל או כפית תמצית ומיל משובחת‬

‫מוסיפים עוד חלמון ושוב מערבבים‪ ,‬חוזרים על תהליך זה עד‬                                                                                                            ‫מקל קינמון‬
                                                                                                                                               ‫כמה גרעיני פלפל שחור שלמים‬
                                                                                              ‫שכל החלמונים נגמרו‪.‬‬
                                                                                                                                                           ‫למוס שוקולד מריר‪:‬‬
‫מקציפים את החלבונים לקצף חזק‪ .‬מוסיפים את הקצף‬                                                                                                               ‫‪ 6‬ביצים מופרדות‬

‫לתערובת של השוקולד בהדרגה ובתנועה קיפולית עד‬                                                                                                                  ‫‪ 200‬גר' שוקולד‬

                                                               ‫קבלת מסה הומוגנית ואוורירית‪ .‬מקררים‪.‬‬                                                                  ‫ההכנה‪:‬‬
                                                                                                                        ‫מקלפים את האגסים‪ ,‬מגלענים אותם וחותכים אותם‬
‫שמים בצלחת שני חצאי אגס ולצידם כף מוס שוקולד מריר‬
                                                                                                                                                                       ‫לחצי‪.‬‬
                                                      ‫קינוחים‬                                 ‫זולגים מעל מעט רוטב יין‪.‬‬
                                                                                                                                                                     ‫גיליון ‪128‬‬
‫סרוק אותי‬

‫‪35‬‬
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40