Page 33 - medorledor128
P. 33
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
סרוק אות הכנה: אוסובוקו של עגל
שמים את הקמח בצלחת עמוקה .את הבשר טובלים בקמח
מכל צדדיו .מחממים בסיר לחץ את השמן ומניחים מעל את מצרכים ל 4 :מנות
פרוסות הבשר .מזהיבים מכל צד .מוסיפים לסיר את פרוסות זמן הכנה 20 :דקות
הבצל ,את פרוסות הגזר ואת השום .מערבבים ,מוסיפים זמן בישול 45 :דקות עד שעה
גם את העגבניות ואת היין הלבן .מפלפלים וממליחים לפי
הטעם .מוסיפים את הבוקה גרני .סוגרים את הסיר ומבשלים מצרכים:
4חתיכות של אוסובוקו במשקל 200גר'
במשך 45דקות מהרגע שפקק סיר הלחץ מסתובב.
להגשה :אפשר להכין תבשיל של תפוחי אדמה חתוכים כל אחד
לקוביות ,עם פרוסות גזר ,עלה דפנה ,מלח ופלפל .מכסים 4כפות שמן זית
3שיני שום קצוצות
את הכל עם מים ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה. 1קופסא עגבניות מרוסקות
200גר' גזר פרוס עבה
בשרים 2בצלים פרוסים דק
200מ"ל יין לבן
33
1בוקה גרני
3כפות קמח
מלח ופלפל גרוס
גיליון 128