Page 33 - medorledor128
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫סרוק אות‬                                            ‫הכנה‪:‬‬  ‫אוסובוקו של עגל‬
‫שמים את הקמח בצלחת עמוקה‪ .‬את הבשר טובלים בקמח‬
‫מכל צדדיו‪ .‬מחממים בסיר לחץ את השמן ומניחים מעל את‬                                ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫פרוסות הבשר‪ .‬מזהיבים מכל צד‪ .‬מוסיפים לסיר את פרוסות‬                             ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫הבצל‪ ,‬את פרוסות הגזר ואת השום‪ .‬מערבבים‪ ,‬מוסיפים‬                       ‫זמן בישול‪ 45 :‬דקות עד שעה‬
‫גם את העגבניות ואת היין הלבן‪ .‬מפלפלים וממליחים לפי‬
‫הטעם‪ .‬מוסיפים את הבוקה גרני‪ .‬סוגרים את הסיר ומבשלים‬                                       ‫מצרכים‪:‬‬
                                                           ‫‪ 4‬חתיכות של אוסובוקו במשקל ‪ 200‬גר'‬
        ‫במשך ‪ 45‬דקות מהרגע שפקק סיר הלחץ מסתובב‪.‬‬
‫להגשה‪ :‬אפשר להכין תבשיל של תפוחי אדמה חתוכים‬                                               ‫כל אחד‬
‫לקוביות‪ ,‬עם פרוסות גזר‪ ,‬עלה דפנה‪ ,‬מלח ופלפל‪ .‬מכסים‬                                 ‫‪ 4‬כפות שמן זית‬
                                                                                ‫‪ 3‬שיני שום קצוצות‬
       ‫את הכל עם מים ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה‪.‬‬                      ‫‪ 1‬קופסא עגבניות מרוסקות‬
                                                                             ‫‪ 200‬גר' גזר פרוס עבה‬
    ‫בשרים‬                                                                      ‫‪ 2‬בצלים פרוסים דק‬
                                                                                    ‫‪ 200‬מ"ל יין לבן‬
‫‪33‬‬
                                                                                       ‫‪ 1‬בוקה גרני‬
                                                                                      ‫‪ 3‬כפות קמח‬
                                                                                  ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                                           ‫גיליון ‪128‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38