Page 32 - medorledor128
P. 32
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
ההכנה: אפונת שלג מוקפצת
יש לקטום את שני הקצוות של תרמיל אפונת שלג .שימו לב
כשקוטמים את הקצוות גם נמשך חוט ,חשוב לעשות זאת כך מצרכים ל 4 :מנות
שבזמן האכילה לא יהיו חוטים לא רצויים .שוטפים את אפונת זמן הכנה 15 :דקות
השלג ומסננים אותה .במקביל מביאים מים לרתיחה בסיר, זמן בישול 10 :דקות
ממליחים אותם וכשהמים רותחים שופכים אליהם את אפונת
השלג וחולטים אותה במשך חמש דקות .מסננים את אפונת מצרכים:
השלג ומכניסים אותה למי קרח כדי לשמור על צבעה הירוק. 500גר' אפונת שלג
מסננים ושומרים בצד .לפני ההגשה מחממים מחבת ,מוסיפים 40גר' חמאה או שתי כפות שמן זית
חמאה /שמן זית .מוסיפים את אפונת השלג ומקפיצים אותה
מלח ופלפל גרוס
במשך חמש דקות .ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
תבשילים ותוספות
סרוק אות
32