Page 32 - medorledor128
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬  ‫אפונת שלג מוקפצת‬
‫יש לקטום את שני הקצוות של תרמיל אפונת שלג‪ .‬שימו לב‬
‫כשקוטמים את הקצוות גם נמשך חוט‪ ,‬חשוב לעשות זאת כך‬                                         ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫שבזמן האכילה לא יהיו חוטים לא רצויים‪ .‬שוטפים את אפונת‬                                   ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫השלג ומסננים אותה‪ .‬במקביל מביאים מים לרתיחה בסיר‪,‬‬                                      ‫זמן בישול‪ 10 :‬דקות‬
‫ממליחים אותם וכשהמים רותחים שופכים אליהם את אפונת‬
‫השלג וחולטים אותה במשך חמש דקות‪ .‬מסננים את אפונת‬                                                  ‫מצרכים‪:‬‬
‫השלג ומכניסים אותה למי קרח כדי לשמור על צבעה הירוק‪.‬‬                                    ‫‪ 500‬גר' אפונת שלג‬
‫מסננים ושומרים בצד‪ .‬לפני ההגשה מחממים מחבת‪ ,‬מוסיפים‬                    ‫‪ 40‬גר' חמאה או שתי כפות שמן זית‬
‫חמאה ‪/‬שמן זית‪ .‬מוסיפים את אפונת השלג ומקפיצים אותה‬
                                                                                          ‫מלח ופלפל גרוס‬
          ‫במשך חמש דקות‪ .‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪.‬‬

    ‫תבשילים ותוספות‬

‫סרוק אות‬

                                                           ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37