Page 7 - medorledor11
P. 7
‫מתי עשיתם את זה בפעם האחרונה?‬ ‫מי מחזיק במקרר שישה מיני סלטים ?‬
‫היא מחייכת‪ ,‬ונראה שהיא בכלל לא מבינה מה השאלה‪" .‬אתה‬
‫מטפלים רבים נהנים לדבר על שליחותם בעידן‬ ‫לוקח ‪ 3-4‬ביצים למשפחה‪ ,‬מכניס בצל‪ ,‬גזר מגורד ואתה מכין‬
‫החדש בו הקהל הרחב מודע לגדולות של‬ ‫חביתה‪ .‬אתה שם אותה על השולחן עם ‪ 6‬מיני סלטים וכמה‬
‫הרפואה המשלימה‪ .‬מתגאים להיות בצד של‬ ‫פרוסות לחם‪ ,‬מים קרים וזו ארוחה‪ .‬אפשר להכין סלטים פעם‬
‫התורם ובצניעות יתר אינם מרשים לעצמם‬ ‫בשבועיים למשל‪ ,‬ואני יודעת שיש לי במקרר סלטים‪ .‬התוספת‬
‫להיחשף מעבר לפינה‪ .‬הפועל היוצא הוא שמהר‬
‫מאוד עלולים לאבד את הכוח לטפל או שעוסקים‬ ‫יכולה להיות אפילו שניצלים מוכנים‪.‬‬
‫במקצוע אחרי שעות העבודה "הזמנית" או‬ ‫"יום אחד בשבועיים אני מקדישה זמן להכין סלטים‪ :‬סלט‬
‫שמגיעים לתרחיש גרוע הרבה יותר‪ :‬מוותרים‬ ‫תפוחי‪-‬אדמה‪ ,‬סלט חצילים‪ ,‬סלט עגבניות‪ .‬אפשר לשמור‬
‫סלטים במקרר במשך שבועיים"‪ ,‬היא אומרת ונראה שהיא‬
‫על החלום‪ ,‬על המקצוע‪.‬‬
‫עדין לא הבינה את השאלה‪.‬‬
‫זה לא צריך להיות כך!‬ ‫אנחנו מקיימים את הריאיון שבוע לפני הפסח‪" .‬עכשיו‪ ,‬בגלל‬
‫יכולת הריפוי והתשוקה לרפא מהווים‬
‫בסיס לקיומכם‪ .‬אבל לא רק‪ .‬בעידן העולם‬ ‫הפסח‪ ,‬אני יודעת שיש לי רק ‪ 2‬סלטים במקרר‪ ,‬וזה נורא"‪.‬‬
‫הווירטואלי‪ ,‬ריבוי המטפלים וגודל החשיפה‪,‬‬ ‫היא מחמירה מאוד עם עצמה בבישול‪ ,‬יש דברים שגם אצלי‬
‫נוצרו כללים חדשים בעקיבותם‪ ,‬על מטפלים‬ ‫יוצאים לא מוצלחים‪ .‬ברגע שאני עושה משהו לא טוב‪ ,‬ואני לא‬
‫לעלות על הבמה‪ ,‬ליצור נוכחות נכונה‪ ,‬רציפה‪,‬‬ ‫יכולה לתקן ומוזמנים קרובים – אני אומרת להם 'אל תבואו'‪,‬‬
‫ואני נותנת איזו סיבה רפואית‪ .‬מותר לי בגילי"‪ ,‬היא אומרת‬
‫שקופה ואמינה‪.‬‬
‫ומתפקעת מצחוק‪.‬‬
‫מטפלים יקרים‪ ,‬מתי עשיתם את זה בפעם‬
‫האחרונה? מתי דאגתם ליצור את הבמה‬ ‫לא הייתי מגיעה למקום הראשון‬
‫המתאימה ולתת לעצמכם זכות קיום כמרפאים‬
‫"אני לא חושבת שהייתי מגיעה למקום הראשון בגלל שהייתי‬
‫ברפואה משלימה?‬ ‫נאמנה לבישול שלי‪ .‬אני באתי לתכנית עם קונספציה שלי‪,‬‬
‫להביא את העבר לעתיד בטעמים אחרים‪ .‬המישמש הממולא‬
‫סרקו את ה‪ QRCODE-‬והצטרפו עכשיו‬ ‫בבשר שעשיתי‪ ,‬זו מנה לא נורמאלית שאנחנו אוכלים בפסח‪,‬‬
‫לקהילת מטפלים אונליין‬
‫וגם שזיפים ממולאים‪.‬‬
‫הצטרפו כבר היום לקהילה פעילה וענפה של‬ ‫"בגלל שהאוכל בפסח הוא סטנדרטי‪ ,‬אז בישלנו דברים‬
‫מטפלים אונליין‪ ,‬המקדמת את המטפלים‬ ‫אחרים‪ ,‬והמישמש הממולא בבשר מאוד טעים‪ ,‬בוודאי שהוא‬
‫והרפואה המשלימה מתוך שליחות ואמונה‬ ‫טיפה חמצמץ‪ ,‬אבל ברגע שאמרו לי – 'זה לא כך'‪ ,‬אף אחד‪,‬‬
‫שמגיע לכל אדם אורח חיים בריא יותר‪.‬‬ ‫וגם השופטים לא מבינים מה זה אוכל אתיופי או אוכל הודי‪.‬‬
‫במרחק נגיעה‪ ,‬נחשפים אליכם מאות‬ ‫בשביל להבין מקום ואוכל אתה צריך להיוולד ולחיות שם‪ ,‬וזה‬
‫אלפי אנשים הזקוקים לטיפולכם על במה‬
‫לא משנה זה פסה‪ ".‬היא אומרת כשהיא מתייחסת לתחרות‪.‬‬
‫מקצועית‪ ,‬רציפה ומקודמת‪.‬‬ ‫"אימא שלי הייתה בולדוזר"‪ ,‬היא אומרת כמעט בלחש‪" ,‬אישה‬
‫‪www.metaplimonline.co.il‬‬ ‫מהממת‪ ,‬אישה עם כוחות על‪ ,‬היא נפטרה בגיל ‪ 71‬בגלל שהיא‬
‫'שרפה את כל הגפרורים'‪ .‬אני לוקחת את החיים בצורה מאוד‬
‫‪7‬‬ ‫פשטנית‪ .‬מרגע שאנחנו נולדים יש לנו קופסת גפרורים מלאה‪,‬‬

‫השאלה היא באיזה קצב אנחנו שורפים את הגפרורים‪.‬‬
‫הרבה פעמים אנחנו נשארים דווקא בגיל המבוגר‪ ,‬עם הגפרור‬

‫האחרון ואז זה כבר מאוחר מדי‪".‬‬

‫מתכון לארוחשתלחצגילליהום העצמאות‬

‫מצרכים ל‪ 6 -‬אנשים‬
‫קילו וחצי בשר שווארמה הודו‬

‫‪ 50‬גר' פלפל שחור גרוס‬
‫‪ 100‬גר' שום כתוש ‪ 6-7‬שיניים שכותשים‬

‫‪ 2‬כפיות מלח‬
‫מורחים את הבשר בתבלינים וחותכים למנות‪,‬‬
‫מניחים בתוך קמח לבן מכל הצדדים ושמים בשמן‪.‬‬
‫מתחילים לטגן בשמן החם‪ ,‬אח"כ מורידים את חום הטיגון‪.‬‬
‫מטגנים את הבשר מכל הצדדים‪ ,‬ומניחים אותו בסיר‬
‫שאפשר להכניס לתנור‪ .‬מוסיפים ‪ 25‬גר' פלפל אנגלי‬
‫‪ 6-7‬עלי דפנה‪ 3/4 .‬בקבוק יין חצי יבש (‪ ₪ 30‬בקבוק)‬
‫מכניסים לתנור לשעה וחצי בחום של ‪ 180‬מעלות‪.‬‬
‫מוציאים את הבשר‪ ,‬ומכניסים ק"ג וחצי תפוחי אדמה‬
‫קטנים או פרוסות תפוחי אדמה ומכניסים שוב לעוד ‪25‬‬

‫דקות באותו רוטב של הבשר‪.‬‬
‫בתיאבון !‬
   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12