Page 27 - medorledor11
P. 27
יום עצמאות – חג המנגל הלאומי
מאת :צוות הדיאטניות ברשת סטודיו סי
על כן מומלץ לאכול לפחות אחת לשבוע בשר אדום טרי ...אז שנייה לפני שאתן אורזות את הציידנית בכל טוב,
ורזה ,רצוי לוודא כי מדובר בבשר רזה שמכיל מעט אחוזי אוספות את הילדים ,הכלב ובן הזוג כמובן (אחרת מי
שומן ,כמו הנתחים האחוריים של הבקר הנקראים :שייטל, ינפנף?) ,במרדף אחר חלקת דשא קטנה עליה תוכלו לשים
צ'אק ,סינטה ווייסברטן .נתחים אלו הם הנתחים האיכותיים, בבטחה את המנגל המהולל הנה כמה טיפים שכדאי לדעת
הן בטעם ובאיכות הבשר והן מבחינה תזונתית ובעיקר בגלל
היותם הנתחים הדלים בשומן .במשך השבוע יכול בשר הודו לקראת החג....
לשמש כמקור מספיק טוב לברזל ללא אחוזי שומן גבוהים.
יש לציין כי אותם מחקרים המוצאים קשר בין בשר בקר הקשר בין בשר אדום למחלת הסרטן
לסרטן ,מתייחסים לאכילת כמויות יומיות גדולות של בשר
בקר ומתייחסים לנתחי בשר בקר עשירים בשומן ובשר בקר במחקר שנערך במהלך כ 12-שנים על כ 90,700 -נשים לפני
מעובד כגון :נקניקים ,נקניקיות ,קבב ,המבורגר ...אופס!! זה גיל המעבר ,בגילאי ,46-26התגלה כי ישנו קשר בין צריכת
בדיוק מה שתכננתם לשים על האש בפיקניק החגיגי ? נו
טוב ,אז ננסה להקטין נזקים הרי לא נתנזר מהבילוי של בשר אדום להופעת סרטן בשד.
המחקר הראה כי צריכה של 1.5מנת בשר אדום ליום
חג עצמאות.
מגבירה פי 2את הסיכון לחלות בסרטן השד.
כיצד ניתן להפחית את הנזק הנוצר לבשר?
מחקר נוסף שנערך על כ 500,000-בגילאים 71-50הראה
.1ככל שזמן הבישול ארוך יותר והחום שאליו נחשף הבשר כי אנשים שצרכו מעל כ 160-גר' בשר אדום ליום היו בסיכון
גבוה יותר כך מתקלקל הבשר וניזוק לכן זמן ככל שזמן גבוה ב 35%-להתפתחות סרטן במעי לעומת אנשים שצרכו
חשיפת הבשר לחום יתקצר כך יקטן הנזק. כ 20-גר' בשר אדום ביום.
שיטות בישול כגון בישול ברוטב ,אפייה בתנור או צריבה על
כיצד בשר אדום מעלה את הסיכון לסרטן?
מחבת הן שיטות בישול בהן החום הוא נמוך יותר.
.2ככל שהבשר יותר נא ,נעשה לדרגת צלייה נמוכה כך בזמן צליית הבשר על האש נוצרים חומרים הנקראים
אמינים הטרוציקליים ותרכובות חנקניות .חומרים אלה
ייווצרו בו פחות חומרים מסרטנים. נוצרים בהשפעת החום הרב על החלבונים והקריאטינין
.3ככל שהבשר מעובד (נקניקים ,נקיניקיות ,קבבים )...ומכיל
שומן כך גדל הפוטנציאל שלו להכיל חומרים מסרטנים הנמצאים בשרירי בעלי החיים.
לעומת בשר שאינו מעובד (נתח בקר ,עוף )...ולכן מומלץ האמינים ההטרוציקליים פועלים כמרכיבים המעודדים
יצירה של תאים סרטניים ואילו תרכובות החנקן מסוגלות
להשתמש בבשר שאינו מעובד. להגיב עם ה DNA-ליצירה של מוטציה שמעודדת יצירת
.4בשר חזיר ובשר כבש הנם בעלי רמת סיכון גבוהה יותר
להכיל חומרים מסרטנים לעומת בשר פרה או עגל ולכן סרטן בגוף.
שני החסרונות הבולטים בצלייה על האש הם החום הרב
מומלץ להמעיט את צריכתם. בו נצלה הבשר והמגע בין הלהבה לבשר .הלהבה חורכת
.5רמת הסיכון בניזונים מבשר אדום יורדת כאשר בתפריט את הבשר ,מקלקלת אותו וגורמת להיווצרות של חומרים
נמצאים מזונות העשירים בסיבים תזונתיים לכן הקפידו
לצרוך ע"י הבשר ירקות ודגנים מלאים כגון סלט ירקות מסרטנים.
למיניהם ,אורז מלא ,קטניות ,פיתה מחיטה מלאה ,לחם למעשה ככל שהבשר מכיל יותר שומן ועובר יותר תהליכי
עיבוד כך גדל הפוטנציאל שלו להתקלקל ולהכיל חומרים
מחיטה מלאה ,קוסקוס מלא.
.6ירקות ממשפחת המצליבים עליהם נמנים הכרוב ,כרובית, מסרטנים.
ברוקולי ,כרוב ניצנים ,קולרבי ,צנון ,עלי רוקט ועלי חרדל, אחרי שקראתם את כל זה והצלחתי להפחיד אתכם ואולי
ידועים ביכולתם להפחית הסיכון לסרטן לכן מומלץ להרבות לגרום לכם לבטל את המנגל ,אז תדעו שלבשר יש גם יתרונות
בצריכתם. תזונתיים.
27 למה בכל זאת בשר?
אנשים רבים מבססים את התזונה שלהם על עוף כיון
שלרוב מוצרי עוף רזים יותר ממוצרי בשר אדום ,אך בעוף
לצערנו אין מספיק ברזל וויטמין ,B12ודווקא בשר בקר
אדום ובשר הודו מכילים כמות גבוהה יותר של ערכים אלו.
מחסור בשני מרכיבים אלו עלול ליצור מצבים של חסר דם
ואנמיה ,שבאה לידי ביטוי בחולשה ,עייפות ,נטייה לקור,
נשירת שיער ,ציפורניים מתפצלות ,זיכרון וריכוז חלשים
ועוד .חשיבותו של הבשר נובעת גם בגלל האבץ .לאבץ תפקיד
חיוני ביותר בתזונתנו ,מחסור בו משפיע על ירידה בתפקוד
המוח ועלול להשפיע גם על הצמיחה ,להקטין את העמידות
מפני מחלות ולדחות את ההתבגרות המינית .בשר בקר טרי
מהווה מקור מצוין גם לאבץ.
מאת :צוות הדיאטניות ברשת סטודיו סי
על כן מומלץ לאכול לפחות אחת לשבוע בשר אדום טרי ...אז שנייה לפני שאתן אורזות את הציידנית בכל טוב,
ורזה ,רצוי לוודא כי מדובר בבשר רזה שמכיל מעט אחוזי אוספות את הילדים ,הכלב ובן הזוג כמובן (אחרת מי
שומן ,כמו הנתחים האחוריים של הבקר הנקראים :שייטל, ינפנף?) ,במרדף אחר חלקת דשא קטנה עליה תוכלו לשים
צ'אק ,סינטה ווייסברטן .נתחים אלו הם הנתחים האיכותיים, בבטחה את המנגל המהולל הנה כמה טיפים שכדאי לדעת
הן בטעם ובאיכות הבשר והן מבחינה תזונתית ובעיקר בגלל
היותם הנתחים הדלים בשומן .במשך השבוע יכול בשר הודו לקראת החג....
לשמש כמקור מספיק טוב לברזל ללא אחוזי שומן גבוהים.
יש לציין כי אותם מחקרים המוצאים קשר בין בשר בקר הקשר בין בשר אדום למחלת הסרטן
לסרטן ,מתייחסים לאכילת כמויות יומיות גדולות של בשר
בקר ומתייחסים לנתחי בשר בקר עשירים בשומן ובשר בקר במחקר שנערך במהלך כ 12-שנים על כ 90,700 -נשים לפני
מעובד כגון :נקניקים ,נקניקיות ,קבב ,המבורגר ...אופס!! זה גיל המעבר ,בגילאי ,46-26התגלה כי ישנו קשר בין צריכת
בדיוק מה שתכננתם לשים על האש בפיקניק החגיגי ? נו
טוב ,אז ננסה להקטין נזקים הרי לא נתנזר מהבילוי של בשר אדום להופעת סרטן בשד.
המחקר הראה כי צריכה של 1.5מנת בשר אדום ליום
חג עצמאות.
מגבירה פי 2את הסיכון לחלות בסרטן השד.
כיצד ניתן להפחית את הנזק הנוצר לבשר?
מחקר נוסף שנערך על כ 500,000-בגילאים 71-50הראה
.1ככל שזמן הבישול ארוך יותר והחום שאליו נחשף הבשר כי אנשים שצרכו מעל כ 160-גר' בשר אדום ליום היו בסיכון
גבוה יותר כך מתקלקל הבשר וניזוק לכן זמן ככל שזמן גבוה ב 35%-להתפתחות סרטן במעי לעומת אנשים שצרכו
חשיפת הבשר לחום יתקצר כך יקטן הנזק. כ 20-גר' בשר אדום ביום.
שיטות בישול כגון בישול ברוטב ,אפייה בתנור או צריבה על
כיצד בשר אדום מעלה את הסיכון לסרטן?
מחבת הן שיטות בישול בהן החום הוא נמוך יותר.
.2ככל שהבשר יותר נא ,נעשה לדרגת צלייה נמוכה כך בזמן צליית הבשר על האש נוצרים חומרים הנקראים
אמינים הטרוציקליים ותרכובות חנקניות .חומרים אלה
ייווצרו בו פחות חומרים מסרטנים. נוצרים בהשפעת החום הרב על החלבונים והקריאטינין
.3ככל שהבשר מעובד (נקניקים ,נקיניקיות ,קבבים )...ומכיל
שומן כך גדל הפוטנציאל שלו להכיל חומרים מסרטנים הנמצאים בשרירי בעלי החיים.
לעומת בשר שאינו מעובד (נתח בקר ,עוף )...ולכן מומלץ האמינים ההטרוציקליים פועלים כמרכיבים המעודדים
יצירה של תאים סרטניים ואילו תרכובות החנקן מסוגלות
להשתמש בבשר שאינו מעובד. להגיב עם ה DNA-ליצירה של מוטציה שמעודדת יצירת
.4בשר חזיר ובשר כבש הנם בעלי רמת סיכון גבוהה יותר
להכיל חומרים מסרטנים לעומת בשר פרה או עגל ולכן סרטן בגוף.
שני החסרונות הבולטים בצלייה על האש הם החום הרב
מומלץ להמעיט את צריכתם. בו נצלה הבשר והמגע בין הלהבה לבשר .הלהבה חורכת
.5רמת הסיכון בניזונים מבשר אדום יורדת כאשר בתפריט את הבשר ,מקלקלת אותו וגורמת להיווצרות של חומרים
נמצאים מזונות העשירים בסיבים תזונתיים לכן הקפידו
לצרוך ע"י הבשר ירקות ודגנים מלאים כגון סלט ירקות מסרטנים.
למיניהם ,אורז מלא ,קטניות ,פיתה מחיטה מלאה ,לחם למעשה ככל שהבשר מכיל יותר שומן ועובר יותר תהליכי
עיבוד כך גדל הפוטנציאל שלו להתקלקל ולהכיל חומרים
מחיטה מלאה ,קוסקוס מלא.
.6ירקות ממשפחת המצליבים עליהם נמנים הכרוב ,כרובית, מסרטנים.
ברוקולי ,כרוב ניצנים ,קולרבי ,צנון ,עלי רוקט ועלי חרדל, אחרי שקראתם את כל זה והצלחתי להפחיד אתכם ואולי
ידועים ביכולתם להפחית הסיכון לסרטן לכן מומלץ להרבות לגרום לכם לבטל את המנגל ,אז תדעו שלבשר יש גם יתרונות
בצריכתם. תזונתיים.
27 למה בכל זאת בשר?
אנשים רבים מבססים את התזונה שלהם על עוף כיון
שלרוב מוצרי עוף רזים יותר ממוצרי בשר אדום ,אך בעוף
לצערנו אין מספיק ברזל וויטמין ,B12ודווקא בשר בקר
אדום ובשר הודו מכילים כמות גבוהה יותר של ערכים אלו.
מחסור בשני מרכיבים אלו עלול ליצור מצבים של חסר דם
ואנמיה ,שבאה לידי ביטוי בחולשה ,עייפות ,נטייה לקור,
נשירת שיער ,ציפורניים מתפצלות ,זיכרון וריכוז חלשים
ועוד .חשיבותו של הבשר נובעת גם בגלל האבץ .לאבץ תפקיד
חיוני ביותר בתזונתנו ,מחסור בו משפיע על ירידה בתפקוד
המוח ועלול להשפיע גם על הצמיחה ,להקטין את העמידות
מפני מחלות ולדחות את ההתבגרות המינית .בשר בקר טרי
מהווה מקור מצוין גם לאבץ.