Page 33 - medorledor115
P. 33
מגזין מדור לדור צילום :אלכס דונין
קינוחים
סרוק אותי
ההכנה: טארט לימון וקיווי
לקלתית: תבנית פאי קוטר 24
בקערת המיקסר מניחים את הקמח ,השמן ,החמאה ואת המלח. מצרכים ל 8 :מנות
מערבבים בפולסים קטנים .מוסיפים את המים ומערבבים זמן הכנה 20 :דקות
שוב עד קבלת כדור .משמנים את התבנית ומניחים עליו את זמן אפיה 20 :דקות
הבצק .מהדקים אותו בשוליים .דוקרים את הבצק בעזרת מזלג
ומניחים במקרר במשך שעה. מצרכים:
מחממים תנור לחום של 210מעלות ( . )8-7אופים את הבצק לקלתית:
במשך עשר דקות או עד שמזהיב קלות .מצננים במשך חצי 200גר' קמח
110גר' חמאה
שעה. קורט מלח
1כף שמן
לקרם: 2כפות מים קרים
מחממים בסיר את החלב .בקערה נפרדת מערבבים יחד את
הסוכר עם הקורנפלור והחלמונים .שופכים מעל קצת מהחלב לקרם:
החם כדי להשוות טמפרטורה ומערבבים יחד ,מוסיפים את יתר מיץ מלימון אחד
החלב תוך כדי ערבוב .מחזירים את הכל לסיר ומבשלים על אש
בינונית במשך חמש דקות תוך ערבוב ועד שהקרם מתעבה. 250מ"ל חלב
120גר' סוכר
מכבים את האש ומוסיפים תוך ערבוב את מיץ הלימון. 35גר' קורנפלור
שופכים את הקרם מעל הקלתית ומקררים במשך שלושים
דקות .מקלפים את הקיווי ופורסים אותו לפרוסות דקות. 3חלמונים
מסדרים את פרוסות הקיווי מעל הקרם ושומרים בקירור. לעיטור
4קיווי
33
גיליון 115