Page 33 - medorledor115
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬                                            ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

       ‫קינוחים‬

‫סרוק אותי‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫טארט לימון וקיווי‬
                                                 ‫לקלתית‪:‬‬                     ‫תבנית פאי קוטר ‪24‬‬
‫בקערת המיקסר מניחים את הקמח‪ ,‬השמן‪ ,‬החמאה ואת המלח‪.‬‬                               ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
‫מערבבים בפולסים קטנים‪ .‬מוסיפים את המים ומערבבים‬                                 ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫שוב עד קבלת כדור‪ .‬משמנים את התבנית ומניחים עליו את‬                             ‫זמן אפיה‪ 20 :‬דקות‬
‫הבצק‪ .‬מהדקים אותו בשוליים‪ .‬דוקרים את הבצק בעזרת מזלג‬
                              ‫ומניחים במקרר במשך שעה‪.‬‬                                     ‫מצרכים‪:‬‬
‫מחממים תנור לחום של ‪ 210‬מעלות (‪ . )8-7‬אופים את הבצק‬                                       ‫לקלתית‪:‬‬
‫במשך עשר דקות או עד שמזהיב קלות‪ .‬מצננים במשך חצי‬                                      ‫‪ 200‬גר' קמח‬
                                                                                     ‫‪ 110‬גר' חמאה‬
                                                    ‫שעה‪.‬‬                                 ‫קורט מלח‬
                                                                                         ‫‪ 1‬כף שמן‬
                                                    ‫לקרם‪:‬‬                         ‫‪ 2‬כפות מים קרים‬
‫מחממים בסיר את החלב‪ .‬בקערה נפרדת מערבבים יחד את‬
‫הסוכר עם הקורנפלור והחלמונים‪ .‬שופכים מעל קצת מהחלב‬                                           ‫לקרם‪:‬‬
‫החם כדי להשוות טמפרטורה ומערבבים יחד‪ ,‬מוסיפים את יתר‬                               ‫מיץ מלימון אחד‬
‫החלב תוך כדי ערבוב‪ .‬מחזירים את הכל לסיר ומבשלים על אש‬
‫בינונית במשך חמש דקות תוך ערבוב ועד שהקרם מתעבה‪.‬‬                                      ‫‪ 250‬מ"ל חלב‬
                                                                                      ‫‪ 120‬גר' סוכר‬
        ‫מכבים את האש ומוסיפים תוך ערבוב את מיץ הלימון‪.‬‬                             ‫‪ 35‬גר' קורנפלור‬
‫שופכים את הקרם מעל הקלתית ומקררים במשך שלושים‬
‫דקות‪ .‬מקלפים את הקיווי ופורסים אותו לפרוסות דקות‪.‬‬                                        ‫‪ 3‬חלמונים‬

     ‫מסדרים את פרוסות הקיווי מעל הקרם ושומרים בקירור‪.‬‬                                       ‫לעיטור‬
                                                                                             ‫‪ 4‬קיווי‬
‫‪33‬‬
                                                                                           ‫גיליון ‪115‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38