Page 30 - medorledor115
P. 30
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צצייללווםם ::אאללככסס דדווננייןן
מרקים
סרוק אותי
ההכנה: מרק קרם אספרגוס
אם משתמשים באספרגוס עבה יש צורך לקלף את הקליפה
הנוקשה .שוטפים אותם ומסננים .חותכים מן הגבעולים את כיום ניתן להשיג אספרגוס כל השנה .אפשר
להכין אותו מאספרגוס ירוק או לבן .ישנה
הקצוות העליונים באורך כ 3-ס"מ ,מניחים בצד.
פורסים את הגבעולים לפרוסות דקות .בסיר קטן מרתיחים אפשרות להגיש מרק זה חם או קר .בהכנה הזו
מים עם כפית מלח גס .כשהמים רותחים מוסיפים את קצוות טעמו של האספרגוס מאוד מובלט.
האספרגוס ומבשלים כ 3 -דקות .מסננים מיד ושמים במי קרח מצרכים ל 4 :מנות
זמן הכנה 15 :דקות
על מנת לשמור על צבעם. זמן בישול 20 :דקות
בסיר אחר מוסיפים את ציר העוף או הירקות ,השמנת ,מלח
ופלפל גרוס .מביאים לרתיחה ,מוסיפים את פרוסות האספרגוס מצרכים:
חבילת אספרגוס לבן או ירוק
ומבשלים על סף רתיחה כ 10-דקות. חצי ליטר ציר עוף או ציר ירקות
מעבירים את תכולת הסיר לבלנדר וטוחנים דק לוקחים מסננת 1שמנת מתוקה ( 250מ"ל)
דקה בצורת קונוס ( ,)chinoisשמים אותה על הסיר ,שופכים את
המרק לסיר דרך המסננת על מנת לעדן אותו ולהוציא את כל 2כפות חלב
1כף קורנפלור
הסיבים הקשים ולקבל מרקם חלק. קרם פרש לקישוט
בקערה קטנה מערבבים היטב את הקורנפלור עם 2כפות 2כפות פטרוזיליה קצוצה
החלב .מוסיפים להם כ 2-כפות מן המרק ומערבבים היטב. מלח ,פלפל גרוס
מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. 30
מוזגים למרקיות ומקשטים בכפית קרם פרש ,קצוות אספרגוס
וקצת פטרוזיליה קצוצה.