Page 30 - medorledor115
P. 30

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צצייללווםם‪ ::‬אאללככסס דדווננייןן‬

                                  ‫מרקים‬

‫סרוק אותי‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬   ‫מרק קרם אספרגוס‬
‫אם משתמשים באספרגוס עבה יש צורך לקלף את הקליפה‬
‫הנוקשה‪ .‬שוטפים אותם ומסננים‪ .‬חותכים מן הגבעולים את‬            ‫כיום ניתן להשיג אספרגוס כל השנה‪ .‬אפשר‬
                                                                 ‫להכין אותו מאספרגוס ירוק או לבן‪ .‬ישנה‬
              ‫הקצוות העליונים באורך כ‪ 3-‬ס"מ‪ ,‬מניחים בצד‪.‬‬
‫פורסים את הגבעולים לפרוסות דקות‪ .‬בסיר קטן מרתיחים‬          ‫אפשרות להגיש מרק זה חם או קר‪ .‬בהכנה הזו‬
‫מים עם כפית מלח גס‪ .‬כשהמים רותחים מוסיפים את קצוות‬                    ‫טעמו של האספרגוס מאוד מובלט‪.‬‬
‫האספרגוס ומבשלים כ ‪ 3 -‬דקות‪ .‬מסננים מיד ושמים במי קרח‬                                     ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                                         ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                  ‫על מנת לשמור על צבעם‪.‬‬                                  ‫זמן בישול‪ 20 :‬דקות‬
‫בסיר אחר מוסיפים את ציר העוף או הירקות‪ ,‬השמנת‪ ,‬מלח‬
‫ופלפל גרוס‪ .‬מביאים לרתיחה‪ ,‬מוסיפים את פרוסות האספרגוס‬                                               ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                  ‫חבילת אספרגוס לבן או ירוק‬
                        ‫ומבשלים על סף רתיחה כ‪ 10-‬דקות‪.‬‬                          ‫חצי ליטר ציר עוף או ציר ירקות‬
‫מעבירים את תכולת הסיר לבלנדר וטוחנים דק לוקחים מסננת‬                               ‫‪ 1‬שמנת מתוקה (‪ 250‬מ"ל)‬
‫דקה בצורת קונוס ( ‪ ,)chinois‬שמים אותה על הסיר‪ ,‬שופכים את‬
‫המרק לסיר דרך המסננת על מנת לעדן אותו ולהוציא את כל‬                                              ‫‪ 2‬כפות חלב‬
                                                                                              ‫‪ 1‬כף קורנפלור‬
                         ‫הסיבים הקשים ולקבל מרקם חלק‪.‬‬                                      ‫קרם פרש לקישוט‬
‫בקערה קטנה מערבבים היטב את הקורנפלור עם ‪ 2‬כפות‬                                       ‫‪ 2‬כפות פטרוזיליה קצוצה‬
‫החלב‪ .‬מוסיפים להם כ‪ 2-‬כפות מן המרק ומערבבים היטב‪.‬‬                                            ‫מלח‪ ,‬פלפל גרוס‬

             ‫מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב‪.‬‬                                                     ‫‪30‬‬
‫מוזגים למרקיות ומקשטים בכפית קרם פרש‪ ,‬קצוות אספרגוס‬

                                   ‫וקצת פטרוזיליה קצוצה‪.‬‬
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35