Page 31 - medorledor115
P. 31

‫מגזין מדור לדור‬                                            ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

       ‫תבשילים ותוספות‬

‫סרוק אותי‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫קרם ברולה עם פטריות‬
‫יש לקלף את בצלי השאלוט ולפרוס אותם‪ .‬יש לנקות את‬
‫הפטריות ולקטום אותם‪ .‬יש לקצוץ אותם ומעל לשפוך את‬                                               ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                                              ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
                                              ‫מיץ הלימון‪.‬‬                                     ‫זמן אפיה‪ 50 :‬דקות‬
‫מחממים את השמן במחבת‪ ,‬מוסיפים את בצלי השאלוט‬                                            ‫זמן קירור‪ :‬לפחות ‪ 6‬שעות‬
‫ומבשלים על אש נמוכה כ‪ 5-‬דקות‪ ,‬מוסיפים את הפטריות‬
‫הקצוצות‪ ,‬את עלי הטימין‪ ,‬ממליחים ומפלפלים‪ .‬מבשלים‬                                                         ‫מצרכים‪:‬‬
‫עשר דקות תוך כדי ערבוב עד שכל המים מתאדים‪ .‬מוסיפים‬                                                ‫‪ 500‬גר' פטריות‬
‫את יין המדיירה‪ ,‬שוב מבשלים עד שהיין מתאדה‪ .‬מחלקים‬                                                  ‫‪ 2‬בצלי שאלוט‬

                      ‫את מסת הפטריות ב‪ 4-‬קערות רכס‪.‬‬                                                       ‫‪ 4‬ביצים‬
                  ‫מחממים תנור לחום של ‪ 170‬מעלות (‪) 5‬‬                                                ‫‪ 300‬מ"ל חלב‬
‫בקערת המקסר שמים את החלב‪ ,‬השמנת‪ ,‬מפלפלים‬                                                    ‫‪ 100‬מ"ל שמנת בישול‬
‫וממליחים‪ .‬מקציפים כדקה ומוסיפים תוך כדי הקצפה את‬
                                                                                                      ‫‪ 1‬ענף טימין‬
                                  ‫הביצים אחד אחר השני‪.‬‬                                           ‫‪ 50‬מ"ל יין מדירה‬
‫מוזגים מן התערובת מעל כל קערה‪ .‬מניחים את הקערות על‬
‫תבנית מלאה במים חמים עד חצי מגובהה‪ .‬אופים בין ‪ 25‬עד‬                                                ‫מיץ מחצי לימון‬
‫‪ 30‬דקות עד שהתערובת יציבה (כאשר מכניסים סכין הלהב‬                                                       ‫‪ 1‬כף שמן‬

                                               ‫יוצא יבש)‪.‬‬                                         ‫‪ 50‬גר' סוכר חום‬
                 ‫מצננים ומכניסים לקרור בין ‪ 6‬ל ‪ 12‬שעות‪.‬‬                                          ‫מלח ופלפל גרוס‬
‫לפני ההגשה מפזרים מעל כל קערה סוכר‪ .‬מדליקים את‬
   ‫הגריל בתנור ומקרמלים כ‪ 5-‬דקות‪ .‬מגישים עם טוסטים‪.‬‬

‫גיליון ‪31 115‬‬
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36