Page 31 - medorledor115
P. 31
מגזין מדור לדור צילום :אלכס דונין
תבשילים ותוספות
סרוק אותי
ההכנה: קרם ברולה עם פטריות
יש לקלף את בצלי השאלוט ולפרוס אותם .יש לנקות את
הפטריות ולקטום אותם .יש לקצוץ אותם ומעל לשפוך את מצרכים ל 4 :מנות
זמן הכנה 20 :דקות
מיץ הלימון. זמן אפיה 50 :דקות
מחממים את השמן במחבת ,מוסיפים את בצלי השאלוט זמן קירור :לפחות 6שעות
ומבשלים על אש נמוכה כ 5-דקות ,מוסיפים את הפטריות
הקצוצות ,את עלי הטימין ,ממליחים ומפלפלים .מבשלים מצרכים:
עשר דקות תוך כדי ערבוב עד שכל המים מתאדים .מוסיפים 500גר' פטריות
את יין המדיירה ,שוב מבשלים עד שהיין מתאדה .מחלקים 2בצלי שאלוט
את מסת הפטריות ב 4-קערות רכס. 4ביצים
מחממים תנור לחום של 170מעלות () 5 300מ"ל חלב
בקערת המקסר שמים את החלב ,השמנת ,מפלפלים 100מ"ל שמנת בישול
וממליחים .מקציפים כדקה ומוסיפים תוך כדי הקצפה את
1ענף טימין
הביצים אחד אחר השני. 50מ"ל יין מדירה
מוזגים מן התערובת מעל כל קערה .מניחים את הקערות על
תבנית מלאה במים חמים עד חצי מגובהה .אופים בין 25עד מיץ מחצי לימון
30דקות עד שהתערובת יציבה (כאשר מכניסים סכין הלהב 1כף שמן
יוצא יבש). 50גר' סוכר חום
מצננים ומכניסים לקרור בין 6ל 12שעות. מלח ופלפל גרוס
לפני ההגשה מפזרים מעל כל קערה סוכר .מדליקים את
הגריל בתנור ומקרמלים כ 5-דקות .מגישים עם טוסטים.
גיליון 31 115