Page 32 - medorledor115
P. 32

‫צילוםס‪ :‬ארולקכאסותדיונין‬                                                   ‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                          ‫דגים‬

 ‫הטבה למדור לדור‪10‬‬        ‫בתוקף עד ‪30/4/23‬‬

 ‫‪%‬מאומה‪5‬גוא‪2‬הוון‪8‬מכו‪8‬הלצ‪8‬שרכיי‪3‬המרםו‪7‬נ‪-‬שתי‪4‬חשחם‪5‬לקה‪0‬‬        ‫גרטאן של דגים עם‬
                                                           ‫תפוחי אדמה ותפוחי‬
                                                   ‫ההכנה‪:‬‬
             ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 200‬מעלות (‪.)7-6‬‬                        ‫עץ‬

                     ‫מקלפים את בצל השאלוט וקוצצים דק‪.‬‬                                   ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫מקלפים את תפוחי האדמה ואת תפוחי העץ ופורסים לפרוסות‬                                    ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
                                                                                       ‫זמן אפיה‪ 25 :‬דקות‬
                                                    ‫דקות‪.‬‬
‫משמנים תבנית ומניחים מעל שכבת תפוחי אדמה‪ ,‬שכבת‬                                                    ‫מצרכים‪:‬‬
‫תפוחי עץ‪ 1/2 ,‬מכמות בצל שאאלוט ופטרוזיליה‪ .‬מעל‬                                                ‫‪ 6‬פילה דגים‬
‫מניחים את פילה הדגים‪ ,‬ממליחים ומפלפלים‪ .‬ושוב שכבת‬                                           ‫‪ 6‬תפוחי אדמה‬
‫תפוחי אדמה‪ ,‬שכבת תפוחי עץ ומעל את יתר בצל השאלוט‬                                 ‫‪ 6‬תפוחי עץ מזן גראן סמיט‬
‫והפטרוזיליה‪ .‬ממליחים ומפלפלים‪ .‬שופכים מעל את השמנת‬                                ‫‪ 3‬כפות פטרוזיליה קצוצה‬
‫ומפזרים מעל את הפרמזן‪ .‬אופים בתנור במשך ‪ 25‬דקות או עד‬                                        ‫‪ 1‬בצל שאלוט‬
                                                                                     ‫‪ 250‬מ"ל שמנת בישול‬
                                                   ‫שיזהיב‬                                     ‫‪ 50‬גר' פרמזן‬
‫*ממליצה לבדוק את עשיית הגרטאן בעזרת דקירה של סכין כדי‬                           ‫מעט חמאה לשימון התבנית‬
                                                                                          ‫מלח ופלפל גרוס‬
                          ‫לבדוק אם תפוחי האדמה מוכנים‪.‬‬
                                                                                                         ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37