Page 34 - medorledor109
P. 34

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                             ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                   ‫מלח ים‬    ‫סלט חצילים במרינדת‬
                                               ‫גרעיני רימון‬  ‫קפה לצד גבינת פטה‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬               ‫ודומדמניות‬
‫יש לפרוס את החצילים ולחתוך לקוביות גדולות‪ .‬יש לקצוץ את‬
‫אגוזי המלך ולקלות אותם במחבת‪ .‬יש לקלף את שן השום‬                                              ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                                             ‫זמן הכנה‪ 25 :‬דקות‬
                                              ‫ולקצוץ אותו‪.‬‬
‫בקערה יש לערבב יחד את האספרסו‪ ,‬השום‪ ,‬רוטב הסויה‪,‬‬                                                       ‫מצרכים‪:‬‬
‫הדבש‪ ,‬הפפריקה המעושנת‪ ,‬שתי כפות מהשמן זית ואת שמן‬                                                    ‫‪ 1‬חציל גדול‬
‫השומשום‪ .‬מפלפלים ושופכים את התערובת מעל קוביות‬                                                  ‫‪ 50‬גר' אגוזי מלך‬
‫החציל‪ .‬מערבבים‪ ,‬מכסים ומכניסים למקרר במשך שלושים‬                                                 ‫‪ 40‬מ"ל אספרסו‬

                                                    ‫דקות‪.‬‬                                              ‫‪ 1‬שן שום‬
‫מחממים תנור לחום של ‪ 200‬מעלות(‪ .)6-7‬אופים את קוביות‬                                           ‫‪ 2‬כפיות רוטב סויה‬
‫החציל עם המרינדה במשך‪ 20‬עד‪ 25‬דקות ומדי פעם מערבבים‪.‬‬
‫בקערה נוספת מערבבים את מיץ הלימון‪ ,‬גרידת הלימון ואת‬                                                ‫‪ 2‬כפיות דבש‬
‫יתר שמן הזית‪ .‬בקערת הגשה יש לערבב יחד את עלי הרוקט‪,‬‬                                     ‫‪ 1‬כפית פפריקה מעושנת‬
‫את גבינת הפטה מפוררת‪ ,‬את הדומדמניות‪ ,‬את אגוזי המלך‪.‬‬
‫כשהחצילים מוכנים ניתן להוסיף אותם בעודם חמים‪ .‬שופכים‬                                           ‫‪ 100‬מ"ל שמן זית‬
‫מעל את הרוטב‪ ,‬את עלי הבזיליקום‪ .‬ממליחים לפי הטעם‬                                            ‫‪ 2‬כפות שמן שומשום‬
‫(זהירות גבינת הפטה מלוחה )ומפזרים מעל את גרעיני הרימון‪.‬‬
                                                                                                ‫‪ 100‬גר' עלי רוקט‬
                                                                                               ‫‪10‬גר' גבינת פטה‬
                                                                                              ‫‪ 100‬גר' דומדמניות‬
                                                                                      ‫גרידת ומיץ לימון (מלימון ‪)1‬‬
                                                                                            ‫‪ 10‬עלים של בזיליקום‬

                                                                                                               ‫‪34‬‬
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39