Page 34 - medorledor109
P. 34
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
מלח ים סלט חצילים במרינדת
גרעיני רימון קפה לצד גבינת פטה
ההכנה: ודומדמניות
יש לפרוס את החצילים ולחתוך לקוביות גדולות .יש לקצוץ את
אגוזי המלך ולקלות אותם במחבת .יש לקלף את שן השום מצרכים ל 4 :מנות
זמן הכנה 25 :דקות
ולקצוץ אותו.
בקערה יש לערבב יחד את האספרסו ,השום ,רוטב הסויה, מצרכים:
הדבש ,הפפריקה המעושנת ,שתי כפות מהשמן זית ואת שמן 1חציל גדול
השומשום .מפלפלים ושופכים את התערובת מעל קוביות 50גר' אגוזי מלך
החציל .מערבבים ,מכסים ומכניסים למקרר במשך שלושים 40מ"ל אספרסו
דקות. 1שן שום
מחממים תנור לחום של 200מעלות( .)6-7אופים את קוביות 2כפיות רוטב סויה
החציל עם המרינדה במשך 20עד 25דקות ומדי פעם מערבבים.
בקערה נוספת מערבבים את מיץ הלימון ,גרידת הלימון ואת 2כפיות דבש
יתר שמן הזית .בקערת הגשה יש לערבב יחד את עלי הרוקט, 1כפית פפריקה מעושנת
את גבינת הפטה מפוררת ,את הדומדמניות ,את אגוזי המלך.
כשהחצילים מוכנים ניתן להוסיף אותם בעודם חמים .שופכים 100מ"ל שמן זית
מעל את הרוטב ,את עלי הבזיליקום .ממליחים לפי הטעם 2כפות שמן שומשום
(זהירות גבינת הפטה מלוחה )ומפזרים מעל את גרעיני הרימון.
100גר' עלי רוקט
10גר' גבינת פטה
100גר' דומדמניות
גרידת ומיץ לימון (מלימון )1
10עלים של בזיליקום
34