Page 33 - medorledor109
P. 33
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
קורט אגוז מוסקט עוף עם דבש ,תפוחים
2כפות שמן זית ואגסים מקורמלים
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם מצרכים ל 6 :מנות
זמן הכנה 15 :דקות
ההכנה: זמן בישול 45 :דקות לשעה
מחממים את התנור לחום של 200מעלות ,מניחים את העוף
מצרכים:
בתבנית אפיה עם מכסה. עוף גדול ל 6אנשים
מערבבים את כל התבלינים עם הדבש ושמן הזית ומורחים את 400מ"ל סיידר תפוחים
2תפוחי עץ מזן גראן סמיט
העוף עם הרוטב הזה.
מוסיפים את הסיידר מסביב ואת שני עלי דפנה. 2אגסים
סוגרים ומכניסים לתנור .אופים במשך חצי שעה . 5משמישים יבשים
בינתיים שוטפים את התפוחים ואת האגסים וחותכים אותם
לרבעים בלי לקלפם .שוטפים את המשמישים ואת הצימוקים 10אגוזי לוז
2כפות צימוקים
במים קרים. 2כפות דבש נוזלי
אחרי חצי שעה של אפיה מוציאים את העוף ומסדרים סביבו 3מקלות קינמון
את התפוחים האגסים ,המשמישים והצימוקים ומכניסים שוב
לתנור למשך חצי שעה או עד שהעוף שחום והפרות מקורמלים. 3כוכבי אניס
1/2כפית זנגביל מגורד
אפשר להגיש עם אורז לבן אן פירה .
*** ניתן להחליף את העוף השלם בכרעיים או פרגיות צרפתיות 2עלי דפנה
33 גיליון 109