Page 33 - medorledor109
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬

                                                           ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                         ‫קורט אגוז מוסקט‬   ‫עוף עם דבש‪ ,‬תפוחים‬
                                           ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬     ‫ואגסים מקורמלים‬

                                ‫מלח ופלפל גרוס לפי הטעם‬                                    ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                                                          ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                  ‫ההכנה‪:‬‬                           ‫זמן בישול‪ 45 :‬דקות לשעה‬
‫מחממים את התנור לחום של ‪ 200‬מעלות‪ ,‬מניחים את העוף‬
                                                                                                    ‫מצרכים‪:‬‬
                                  ‫בתבנית אפיה עם מכסה‪.‬‬                                     ‫עוף גדול ל‪ 6‬אנשים‬
‫מערבבים את כל התבלינים עם הדבש ושמן הזית ומורחים את‬                                    ‫‪ 400‬מ"ל סיידר תפוחים‬
                                                                                    ‫‪ 2‬תפוחי עץ מזן גראן סמיט‬
                                      ‫העוף עם הרוטב הזה‪.‬‬
              ‫מוסיפים את הסיידר מסביב ואת שני עלי דפנה‪.‬‬                                              ‫‪ 2‬אגסים‬
            ‫סוגרים ומכניסים לתנור‪ .‬אופים במשך חצי שעה ‪.‬‬                                    ‫‪ 5‬משמישים יבשים‬
‫בינתיים שוטפים את התפוחים ואת האגסים וחותכים אותם‬
‫לרבעים בלי לקלפם‪ .‬שוטפים את המשמישים ואת הצימוקים‬                                                 ‫‪ 10‬אגוזי לוז‬
                                                                                              ‫‪ 2‬כפות צימוקים‬
                                               ‫במים קרים‪.‬‬                                   ‫‪ 2‬כפות דבש נוזלי‬
‫אחרי חצי שעה של אפיה מוציאים את העוף ומסדרים סביבו‬                                            ‫‪ 3‬מקלות קינמון‬
‫את התפוחים האגסים‪ ,‬המשמישים והצימוקים ומכניסים שוב‬
‫לתנור למשך חצי שעה או עד שהעוף שחום והפרות מקורמלים‪.‬‬                                             ‫‪ 3‬כוכבי אניס‬
                                                                                       ‫‪ 1/2‬כפית זנגביל מגורד‬
                        ‫אפשר להגיש עם אורז לבן אן פירה ‪.‬‬
‫*** ניתן להחליף את העוף השלם בכרעיים או פרגיות צרפתיות‬                                            ‫‪ 2‬עלי דפנה‬

‫‪33‬‬                                                                                                   ‫גיליון ‪109‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38