Page 32 - medorledor109
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬                                         ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬  ‫קרם (מרק) של אגסים‬
‫תחילה יש לקלף את הבצל ולקצוץ אותו דק‪ .‬במקביל‬              ‫וערמונים עם נגיעה של‬
‫מקלפים את האגסים וחותכים אותם לקוביות גדולות‪.‬‬
                                                                         ‫פפריקה‬
         ‫מחממים בסיר את שמן הזית ומזהיבים את הבצל‪.‬‬
‫מוסיפים את קוביות האגסים ומקפיצים יחד כ‪ 2-‬דקות‪.‬‬           ‫(במנה טבעונית מחליפים את השמנת לחלב קוקוס)‬
‫מפזרים מעל את הפפריקה האדומה‪ ,‬מוסיפים את הערמונים‬
                                                                                             ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                      ‫ו‪ 300-‬מ"ל מים‪ .‬מבשלים כ‪ 15-‬דקות‪.‬‬                                      ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות‬
‫לאחר מכן מוסיפים את השמנת‪/‬חלב קוקוס‪ .‬ממליחים‬                                                ‫זמן בישול‪ 20 :‬דקות‬

            ‫ומפלפלים לפי הטעם ואז טוחנים למרקם חלק‪.‬‬                                                    ‫מצרכים‪:‬‬
‫טועמים ואם יש צורך מתקנים את התיבול על ידי הוספה של‬       ‫‪ 250‬גר' ערמונים מבושלים למחצה (ניתן לקנות בשקיות)‬

                                     ‫פפריקה‪ ,‬מלח ופלפל‪.‬‬                                ‫‪ 1/4‬כפית פפריקה מתוקה‬
         ‫מחממים מחבת קטן ומזהיבים בה את הצנוברים‪.‬‬                                               ‫‪ 2‬כפות צנוברים‬
 ‫מוזגים את המרק כשהוא חם ומפזרים מעל את הצנוברים‪.‬‬                                                      ‫‪ 6‬אגסים‬
                                                                                                    ‫‪ 1‬בצל אדום‬

                                                                             ‫‪ 200‬מ"ל שמנת בישול או חלב קוקוס‬
                                                                                                    ‫כף שמן זית‬

                                                                                            ‫מלח ופלפל לבן גרוס‬

                                                                                                               ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37