Page 14 - medorledor01
P. 14
‫לרוטב‬ ‫ל‪ 6-‬סועדים‬
‫‪ 2‬מיכלים שמנת לבישול‬
‫חומרים‪:‬‬
‫‪ 1‬כף חרדל גרגירים‬ ‫‪ 6‬נתחי סלמון טרי‬
‫‪ 1‬כף דבש‬ ‫(במשקל ‪ 250‬גר' כל אחד)‬
‫מלח ‪,‬פלפל לבן גרוס‬
‫‪ 2‬כפות מיץ תפוזים‬
‫גרידת תפוז‬ ‫‪ 50‬גר' חמאה‬
‫מלח‬ ‫‪ 1/3‬כוס שמן‬

‫פלפל לבן גרוס‬ ‫להגשה‬
‫עירית קצוצה (לא חובה)‬

‫אופן ההכנה‬
‫מתבלים את נתחי הדג‪ .‬ממסים במחבת את החמאה יחד עם השמן‬

‫ומטגנים את הנתחים כ‪ 4-‬דקות מכל צד עד הזהבה‪.‬‬
‫במקביל שמים בסיר חסין אש את כל חומרי הרוטב‪.‬‬
‫מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ‪ 6-‬דקות עד קבלת רוטב סמיך‪.‬‬

‫טועמים ומשפרים את התיבול לפי הצורך‪.‬‬
‫להגשה שמים נתח בצלחת‪ ,‬מעליו רוטב ומעל מפזרים עירית קצוצה‪.‬‬
‫בתיאבון‪.‬‬

‫פירה בשני צבעים‬

‫אופן הכנה ‪:‬‬ ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬

‫קולפים את תפוחי האדמה והבטטות‪ .‬חותכים לקוביות‪.‬‬ ‫משך בישול‪ :‬עד ריכוך המרכיבים‬
‫למחית תפוחי אדמה‪:‬‬
‫מכניסים בשני סירים שונים‪ ,‬מכסים במים וממליחים לפי הטעם‪,‬‬
‫‪ 5‬תפוחי אדמה גדולים מזן 'דזירה'‬
‫מביאים לרתיחה ומבשלים עד ריכוך הירקות‪ .‬כשתפוחי האדמה‬ ‫‪ 1‬מיכל שמנת לבישול‬
‫‪ 50‬גר' חמאה‬
‫והבטטות מבושלים‪.‬‬ ‫למחית בטטה‪:‬‬
‫‪ 4‬בטטות‬
‫מצננים ומחזירים כל אחד לסיר שלו‪.‬‬ ‫‪ 50‬גר' חמאה‬

‫מועכים את תפוחי האדמה‪ ,‬מוסיפים את החמאה ואת השמנת‬ ‫חצי מיכל שמנת לבישול‬
‫‪ 50‬גר' גבינה צהובה מגוררת‬
‫ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק‪ .‬מועכים את הבטטות‪,‬‬ ‫‪ 50‬גר' גבינת מוצרלה מגוררת‬

‫מוסיפים את החמאה‪ ,‬השמנת והגבינות‪.‬‬

‫מערבבים עד לקבלת מרקם חלק‪.‬‬

‫ ‬

‫בתיאבון!!‬ ‫ ‬

‫‪14‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19