Page 14 - medorledor01
P. 14
לרוטב ל 6-סועדים
2מיכלים שמנת לבישול
חומרים:
1כף חרדל גרגירים 6נתחי סלמון טרי
1כף דבש (במשקל 250גר' כל אחד)
מלח ,פלפל לבן גרוס
2כפות מיץ תפוזים
גרידת תפוז 50גר' חמאה
מלח 1/3כוס שמן
פלפל לבן גרוס להגשה
עירית קצוצה (לא חובה)
אופן ההכנה
מתבלים את נתחי הדג .ממסים במחבת את החמאה יחד עם השמן
ומטגנים את הנתחים כ 4-דקות מכל צד עד הזהבה.
במקביל שמים בסיר חסין אש את כל חומרי הרוטב.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ 6-דקות עד קבלת רוטב סמיך.
טועמים ומשפרים את התיבול לפי הצורך.
להגשה שמים נתח בצלחת ,מעליו רוטב ומעל מפזרים עירית קצוצה.
בתיאבון.
פירה בשני צבעים
אופן הכנה : זמן הכנה 15 :דקות
קולפים את תפוחי האדמה והבטטות .חותכים לקוביות. משך בישול :עד ריכוך המרכיבים
למחית תפוחי אדמה:
מכניסים בשני סירים שונים ,מכסים במים וממליחים לפי הטעם,
5תפוחי אדמה גדולים מזן 'דזירה'
מביאים לרתיחה ומבשלים עד ריכוך הירקות .כשתפוחי האדמה 1מיכל שמנת לבישול
50גר' חמאה
והבטטות מבושלים. למחית בטטה:
4בטטות
מצננים ומחזירים כל אחד לסיר שלו. 50גר' חמאה
מועכים את תפוחי האדמה ,מוסיפים את החמאה ואת השמנת חצי מיכל שמנת לבישול
50גר' גבינה צהובה מגוררת
ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק .מועכים את הבטטות, 50גר' גבינת מוצרלה מגוררת
מוסיפים את החמאה ,השמנת והגבינות.
מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
בתיאבון!!
14
2מיכלים שמנת לבישול
חומרים:
1כף חרדל גרגירים 6נתחי סלמון טרי
1כף דבש (במשקל 250גר' כל אחד)
מלח ,פלפל לבן גרוס
2כפות מיץ תפוזים
גרידת תפוז 50גר' חמאה
מלח 1/3כוס שמן
פלפל לבן גרוס להגשה
עירית קצוצה (לא חובה)
אופן ההכנה
מתבלים את נתחי הדג .ממסים במחבת את החמאה יחד עם השמן
ומטגנים את הנתחים כ 4-דקות מכל צד עד הזהבה.
במקביל שמים בסיר חסין אש את כל חומרי הרוטב.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ 6-דקות עד קבלת רוטב סמיך.
טועמים ומשפרים את התיבול לפי הצורך.
להגשה שמים נתח בצלחת ,מעליו רוטב ומעל מפזרים עירית קצוצה.
בתיאבון.
פירה בשני צבעים
אופן הכנה : זמן הכנה 15 :דקות
קולפים את תפוחי האדמה והבטטות .חותכים לקוביות. משך בישול :עד ריכוך המרכיבים
למחית תפוחי אדמה:
מכניסים בשני סירים שונים ,מכסים במים וממליחים לפי הטעם,
5תפוחי אדמה גדולים מזן 'דזירה'
מביאים לרתיחה ומבשלים עד ריכוך הירקות .כשתפוחי האדמה 1מיכל שמנת לבישול
50גר' חמאה
והבטטות מבושלים. למחית בטטה:
4בטטות
מצננים ומחזירים כל אחד לסיר שלו. 50גר' חמאה
מועכים את תפוחי האדמה ,מוסיפים את החמאה ואת השמנת חצי מיכל שמנת לבישול
50גר' גבינה צהובה מגוררת
ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק .מועכים את הבטטות, 50גר' גבינת מוצרלה מגוררת
מוסיפים את החמאה ,השמנת והגבינות.
מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
בתיאבון!!
14