Page 15 - medorledor01
P. 15
‫מוס שוקולד לבן עם אגסים ביין‬ ‫ל ‪ 6‬סועדים‬

‫חומרים‪:‬‬

‫‪ 6‬אגסים גדולים‬

‫‪ 1/2‬בקבוק של יין אדום‬

‫‪1/2‬כוס סוכר‬

‫מקל וניל‬

‫מקל קינמון‬

‫כמה גרעיני פלפל שחור שלמים‬

‫למוס שוקולד לבן (רצוי להכין יום קודם)‬

‫‪ 1‬מכל שמנת מתוקה‬

‫‪ 100‬גר' שוקולד לבן‬

‫‪ 1‬כף ברנדי‬

‫אופן ההכנה‪:‬‬

‫מקלפים את האגסים ומגלעינים אותם וחותכים אותם לחצי‪ .‬מסדרים אותם בסיר שופכים עליהם את היין ‪.‬‬

‫מוסיפים את הסוכר‪,‬מקל הוניל החצוי לרוחב‪ ,‬מקל הקינמון וגרעיני הפלפל השחור‪.‬‬

‫מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ומבשלים כ‪ 20-‬דקות‪.‬‬

‫מוציאים את האגסים ושומרים אותם בצד ‪.‬‬

‫מעבירים את היין דרך מסננת‪ ,‬מחזירים לאש ומצמצמים עד קבלת רוטב סמיך‪ .‬מקררים‪.‬‬

‫שמים את השמנת בסיר חסין אש ומחממים עד רתיחה‪ .‬מורידים מהאש ושוברים לתוכה את השוקולד הלבן חתוך‬

‫לקוביות‪ .‬ממסים ומוסיפים את כף הברנדי‪ .‬מקררים שומרים במקרר עד ההגשה‪.‬‬

‫לפני ההגשה של המנה מקציפים את מוס השוקולד לקצף חזק‪ .‬שמים בצלחת ‪ 2‬חצאי אגס ולצידם כף מוס שוקולד‬

‫לבן‪ ,‬יוצקים מעל מעט רוטב יין‪.‬‬

‫בתיאבון‬

‫‪15‬‬
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20