Page 15 - medorledor01
P. 15
מוס שוקולד לבן עם אגסים ביין ל 6סועדים
חומרים:
6אגסים גדולים
1/2בקבוק של יין אדום
1/2כוס סוכר
מקל וניל
מקל קינמון
כמה גרעיני פלפל שחור שלמים
למוס שוקולד לבן (רצוי להכין יום קודם)
1מכל שמנת מתוקה
100גר' שוקולד לבן
1כף ברנדי
אופן ההכנה:
מקלפים את האגסים ומגלעינים אותם וחותכים אותם לחצי .מסדרים אותם בסיר שופכים עליהם את היין .
מוסיפים את הסוכר,מקל הוניל החצוי לרוחב ,מקל הקינמון וגרעיני הפלפל השחור.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ומבשלים כ 20-דקות.
מוציאים את האגסים ושומרים אותם בצד .
מעבירים את היין דרך מסננת ,מחזירים לאש ומצמצמים עד קבלת רוטב סמיך .מקררים.
שמים את השמנת בסיר חסין אש ומחממים עד רתיחה .מורידים מהאש ושוברים לתוכה את השוקולד הלבן חתוך
לקוביות .ממסים ומוסיפים את כף הברנדי .מקררים שומרים במקרר עד ההגשה.
לפני ההגשה של המנה מקציפים את מוס השוקולד לקצף חזק .שמים בצלחת 2חצאי אגס ולצידם כף מוס שוקולד
לבן ,יוצקים מעל מעט רוטב יין.
בתיאבון
15
חומרים:
6אגסים גדולים
1/2בקבוק של יין אדום
1/2כוס סוכר
מקל וניל
מקל קינמון
כמה גרעיני פלפל שחור שלמים
למוס שוקולד לבן (רצוי להכין יום קודם)
1מכל שמנת מתוקה
100גר' שוקולד לבן
1כף ברנדי
אופן ההכנה:
מקלפים את האגסים ומגלעינים אותם וחותכים אותם לחצי .מסדרים אותם בסיר שופכים עליהם את היין .
מוסיפים את הסוכר,מקל הוניל החצוי לרוחב ,מקל הקינמון וגרעיני הפלפל השחור.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ומבשלים כ 20-דקות.
מוציאים את האגסים ושומרים אותם בצד .
מעבירים את היין דרך מסננת ,מחזירים לאש ומצמצמים עד קבלת רוטב סמיך .מקררים.
שמים את השמנת בסיר חסין אש ומחממים עד רתיחה .מורידים מהאש ושוברים לתוכה את השוקולד הלבן חתוך
לקוביות .ממסים ומוסיפים את כף הברנדי .מקררים שומרים במקרר עד ההגשה.
לפני ההגשה של המנה מקציפים את מוס השוקולד לקצף חזק .שמים בצלחת 2חצאי אגס ולצידם כף מוס שוקולד
לבן ,יוצקים מעל מעט רוטב יין.
בתיאבון
15