מרק קטיפתי של קישואים ואגוזי לוז

4 מנות

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 35 דקות

מצרכים:

3 קישואים בינונים

1/2 חבילת פטרוזיליה

1 בצל

100 מ"ל קרם פרש (שמנת 42%)

1 כפית שמן זית

מלח ופלפל גרוס

קורט אגוז מוסקט

2 תפוחי אדמה

60 גר' אבקת אגוזי לוז

להגשה:

50 גר' אגוזי לוז קצוצות

מעט פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

יש לקלף את הקישואים, לקטום את הקצוות, לחצות אותם לחצי, להוציא את הגרעינים (אם יש) ולחתוך אותם לקוביות. יש לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך אותם לקוביות. מקלפים וקוצצים את הבצל. קוצצים גם את הפטרוזיליה. בסיר מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מזהיבים מעט. מוסיפים את הירקות ואת הפטרוזיליה הקצוצה. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את קורט המוסקט. מוסיפים מים עד כיסוי הירקות. מבשלים על אש קטנה במשך 35 דקות כשהסיר מכוסה. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים ומוסיפים מים לפי הצורך. לאחר 35 דקות מוסיפים את השמנת ואת אבקת אגוזי לוז, מערבבים ואז טוחנים עד קבלת מרקם קטיפתי.  מחממים שוב את המרק. מתקנים את התיבול לפי הצורך.

להגשה:

מוזגים מן המרק לקערות הגשה ומעטרים במעט אגוזי לוז קצוצות ופטרוזיליה קצוצה.

* ניתן להחליף את השמנת בקרם קוקוס.

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 92
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן