אביב בצלחת

4 מנות

זמן ההכנה: 20 דקות

זמן בישול: 20 דקות

מצרכים:

12 אספרגוסים דקים

12ראשי ברוקולי צעירים

12 כרישות דקות (החלק הלבן )

2 ביצים

1 זר עשבי תיבול (טרגון, פטרוזיליה ועירית)

1 כף צלפים

3 מלפפונים בחומץ

1 כף חרדל גרעינים

100 מ"ל שמן זית

2 כפות חומץ בן יין

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

יש לבשל את הביצים במים רותחים מלוחים במשך עשר דקות, לצנן אותם במים קרים ולקלפן.

יש לקטום את האספרגוסים ולשטוף אותם, ואת הברוקולי והכרישות.

יש לחצות את הביצים. שומרים בצד חצי חלמון וקוצצים דק את יתר הביצים. קוצצים גם את עשבי התיבול. חותכים את המלפפונים לקוביות קטנות.

בקערה מערבבים יחד את החרדל והחומץ, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך הקצפה. מוסיפים חצי מכמות עשבי התיבול, הצלפים, הביצים והמלפפונים. מערבבים היטב ושומרים בצד.

חולטים את האספרגוסים והכרישות במים רותחים במשך עשר דקות. מסננים ומעבירים אותם לצלחת הגשה. כשהם מתקררים מעט מפזרים מעל את יתר עשבי התיבול ואת החלמון הקצוץ. מגישים לצד הרוטב.

שתפו את הפוסט

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

השארת תגובה

גיליון החודש
שער מגזין 97
המלצות החודש
פרסומות
צור קשר
הפייסבוק שלנו
האוכל כמשחק
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן