Page 14 - medorledor52
P. 14

‫פינת הטעמים של יהודית‬

                                      ‫אופן ההכנה‪:‬‬           ‫סופגניות‬
                                                            ‫צרפתיות‬
‫יש לערבב בקערה את הקמח עם אבקת האפיה והסוכר‪.‬‬
‫להוסיף את הביצים‪ ,‬החמאה והרום‪ .‬לערבב היטב ‪.‬אפשר‬             ‫‪Bugnes‬‬

                                      ‫להכין במערבל המזון‪.‬‬            ‫מצרכים ל‪ 16 :‬מנות‬
                                                                   ‫זמן ההכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫יש לכסות את הקערה ולהניח בצד כשלוש שעות (להתפחה)‪.‬‬                 ‫זמן ההתפחה‪ 3 :‬שעות‬
‫לאחר מכן יש ליצור כדור‪ .‬אם הבצק רטוב מוסיפים מעט‬                    ‫זמן אפיה‪ :‬שעה וחצי‬
‫קמח עד שהבצק גמיש ולא דביק‪ .‬על משטח העבודה מפזרים‬
‫מעט קמח ומרדדים את הבצק‪ .‬יוצרים בעזרת גלגלת שיניים‬                             ‫מצרכים‪:‬‬
‫מעוינים בגודל של ‪ 6‬ס"מ על ‪ 3‬או אפשר צורה אחרת כמו‬
                                                                                ‫‪ 300‬גר' קמח‬
                                                   ‫רצועות‪.‬‬                       ‫‪ 75‬גר' סוכר‬
                                                                              ‫‪ 1‬אבקת אפיה‬
‫מחממים בסיר שמן לחום של ‪ 170‬מעלות‪ .‬זורקים חלק‬                          ‫‪ 2‬כפות רום (המשקה)‬
‫מהמעוינים לשמן וכש המעוין מתחיל להיות זהוב הופכים‬                         ‫‪ 50‬גר' חמאה רכה‬
‫לצד השני בערך דקה בכל צד‪ .‬מוציאים ומניחים על נייר סופג‪.‬‬
                                                                                     ‫‪ 3‬ביצים‬
                            ‫לאחר מכן מפזרים אבקת סוכר‪.‬‬                  ‫אבקת סוכר לקישוט‬

                                                                                          ‫‪14‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19