Page 13 - medorledor52
P. 13
מגזין מדור לדור
אופן ההכנה: מרק קטיפתי
של עדשים
מחממים בסיר את שמן הזית ,מוסיפים את הסלרי ,הגזר והבצל
ומבשלים עד שהבצל הופך לשקוף .מוסיפים את העדשים ירוקות
השטופות ,מערבבים ומבשלים כ 3 -דקות. מצרכים ל 4 :מנות
מוסיפים את ציר העוף/ירקות ,את שן השום ואת גבעולי זמן ההכנה 15 :דקות
הפטרוזיליה .מביאים לרתיחה ,מכסים את הסיר ומבשלים על זמן בישול 40 :דקות
אש בינונית כ 30 -דקות .בודקים שהעדשים רכות .שומרים
כמה עדשים לקישוט .טוחנים את המרק למרקם אחיד .מוסיפים מצרכים:
את השמנת ואת החומץ .ממליחים ומפלפלים לפי הטעם .כדי
1/4ליטר ציר ירקות או עוף
לקבל מרקם חלק מעבירים את המרק במסננת דקה. 1/4כפית חומץ בן יין אדום
לפי ההגשה .חותכים את הלחם לקוביות וכך גם את חזה האווז. 100מ"ל שמנת (אם כשר אז שמנת צמחית)
מחממים את השמן במחבת ומטגנים בה את קוביות הלחם עד 50גר' סלרי עלים חתוך לקוביות
שהן זהובות .מניחים אותן על ניר סופג ושומרים בצד .באותה
30גר' גזר חתוך לקוביות
המחבת מטגנים את קוביות חזה האווז. 1שן שום
מוזגים את המרק לקערות ,מעל מניחים את קוביות הלחם
1כף שמן זית
וחזה האווז .מפזרים מעל כמה עדשים ופטרוזיליה קצוצה. 1בצל קטן קצוץ
200גר' עדשים ירוקים שטופים
13 כמה גבעולי פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
1/8חבילת פטרוזיליה קצוצה
100גר' חזה אווז מעושן
1כף שמן
2פרוסות לחם או חלה
גיליון 52