Page 13 - medorledor52
P. 13

‫מגזין מדור לדור‬

                                        ‫אופן ההכנה‪:‬‬        ‫מרק קטיפתי‬
                                                            ‫של עדשים‬
‫מחממים בסיר את שמן הזית‪ ,‬מוסיפים את הסלרי‪ ,‬הגזר והבצל‬
‫ומבשלים עד שהבצל הופך לשקוף‪ .‬מוסיפים את העדשים‬                ‫ירוקות‬

                   ‫השטופות‪ ,‬מערבבים ומבשלים כ ‪ 3 -‬דקות‪.‬‬                     ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫מוסיפים את ציר העוף‪/‬ירקות‪ ,‬את שן השום ואת גבעולי‬                         ‫זמן ההכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫הפטרוזיליה‪ .‬מביאים לרתיחה‪ ,‬מכסים את הסיר ומבשלים על‬                       ‫זמן בישול‪ 40 :‬דקות‬
‫אש בינונית כ ‪ 30 -‬דקות‪ .‬בודקים שהעדשים רכות‪ .‬שומרים‬
‫כמה עדשים לקישוט‪ .‬טוחנים את המרק למרקם אחיד‪ .‬מוסיפים‬                                 ‫מצרכים‪:‬‬
‫את השמנת ואת החומץ‪ .‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪ .‬כדי‬
                                                                         ‫‪ 1/4‬ליטר ציר ירקות או עוף‬
         ‫לקבל מרקם חלק מעבירים את המרק במסננת דקה‪.‬‬                       ‫‪ 1/4‬כפית חומץ בן יין אדום‬
‫לפי ההגשה‪ .‬חותכים את הלחם לקוביות וכך גם את חזה האווז‪.‬‬   ‫‪ 100‬מ"ל שמנת (אם כשר אז שמנת צמחית)‬
‫מחממים את השמן במחבת ומטגנים בה את קוביות הלחם עד‬                   ‫‪ 50‬גר' סלרי עלים חתוך לקוביות‬
‫שהן זהובות‪ .‬מניחים אותן על ניר סופג ושומרים בצד‪ .‬באותה‬
                                                                           ‫‪ 30‬גר' גזר חתוך לקוביות‬
                      ‫המחבת מטגנים את קוביות חזה האווז‪.‬‬                                    ‫‪ 1‬שן שום‬
‫מוזגים את המרק לקערות‪ ,‬מעל מניחים את קוביות הלחם‬
                                                                                      ‫‪ 1‬כף שמן זית‬
    ‫וחזה האווז‪ .‬מפזרים מעל כמה עדשים ופטרוזיליה קצוצה‪.‬‬                              ‫‪ 1‬בצל קטן קצוץ‬
                                                                     ‫‪ 200‬גר' עדשים ירוקים שטופים‬
‫‪13‬‬                                                                            ‫כמה גבעולי פטרוזיליה‬
                                                                             ‫מלח ופלפל שחור גרוס‬

                                                                                            ‫להגשה‪:‬‬
                                                                       ‫‪ 1/8‬חבילת פטרוזיליה קצוצה‬

                                                                             ‫‪ 100‬גר' חזה אווז מעושן‬
                                                                                          ‫‪ 1‬כף שמן‬

                                                                              ‫‪ 2‬פרוסות לחם או חלה‬

                                                                                            ‫גיליון ‪52‬‬
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18