Page 12 - medorledor52
P. 12
פינת הטעמים של יהודית
מאת :יהודת לוטואק 054-7388825
אופן ההכנה: עוף שלם
ממולא
יש לבקש מהקצב להוציא את עצמות החזה כדי שנוכל למלא בפטריות
אותו. וערמונים
מחממים תנור לחום של 200מעלות. מצרכים ל 6 :מנות
מחממים במחבת את החמאה/שמן הזית ,מוסיפים את בצלי זמן ההכנה 45 :דקות
השאלוט והפטריות ומזהיבים אותם .מוסיפים את הערמונים, זמן אפיה 180 :דקות
הלחם והכוסברה ,ממליחים ומפלפלים לפי הטעם .מערבבים
מצרכים:
היטב ומצננים.
כשהתערובת פושרת ממלאים את העוף וסוגרים את החזה. 1עוף שלם
תופרים עם חוט קצבים .מניחים את העוף בתבנית .מניחים 400גר' ערמונים ( 4שקיות וואקום) קצוצים גס
בתחתית התבנית כשתי כוסות מים ומכניסים לתנור .מדי פעם
מרטיבים את העוף עם מיצי הבישול .לאחר שעה מנמיכים 150גר' לחם דגנים קצוץ גס
את התנור לחום של 160מעלות וממשיכים לאפות תוך כדי 2בצלי שאלוט קצוצים
הרטבת העוף לעתים תכופות .אם יש צורך מוסיפים מעט מים
250גר' פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות
בתחתית התבנית. 50גר' חמאה או שלוש כפות שמן זית
חבילת כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
12