6 סועדים
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: שעה וחצי
מצרכים:
12 שוקיים
4 כפות שמן או 90 גר' חמאה
1 שוט קלבדוס (קוניאק תפוחים)
חצי ליטר סיידר יבש
2 בצלי שאלוט קצוצים
פלפל לבן גרוס
מלח
2 כפות ציר עוף
סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
2 תפוחי גרנד סמיט חתוכים לפרוסות
1 שמנת בישול או שמנת צמחית
אופן ההכנה:
בסיר מתכת כבד ממיסים 30 גר' חמאה או מחממים 2 כפות שמן.
מטגנים עד הזהבה את שוקי העוף מכל הצדדים יחד עם בצלי שאלוט.
מוסיפים לסיר את הקלבדוס ומדליקים אותו.
מוסיפים את הסיידר, ציר העוף. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
במחבת שמים 30 גר' חמאה או כף שמן ומקפיצים את הפטריות. מוסיפים אותם לסיר העוף. מוסיפים נוזלים (מים) אם יש צורך כך שהעוף יהיה מכוסה. באמצע הבישול מוסיפים את השמנת.
במקביל ממיסים את יתר החמאה או כף שמן ומזהיבים את פרוסות התפוחים מכל צד.
להגשה מסדרים בצלחת הגשה את שוקי העוף ומערים עם פרוסות התפוחים.
אפשר להגיש עם אורז או מחית תפוחי אדמה
בתאבון.