Page 15 - medorledor_62
P. 15
מגזין מדור לדור
ההכנה: עוף סתווי
מצרכים ל 4 :מנות
מחממים בסיר את שתי כפות שמן הזית ומטגנים את כרעי זמן הכנה 30 :דקות
העוף מכל צדדיהם .ממליחים .מנמיכים את האש וממשיכים
זמן בישול :שעה
לבשל כשהסיר מכוסה במשך כעשר דקות.
מנקים ופורסים את הפטריות .מקלפים את בצלי שאלוט ובצל מצרכים:
אחד וקוצצים אותם .מחממים במחבת כף שמן זית מוסיפים 4כרעיים
את רצועות חזה האווז ,בצלי שאלוט ,הבצל והפטריות. 2כבדים או 2קורקבנים
200גר' חזה אווז מעושן חתוך לרצועות
מקפיצים על אש גבוהה. 4עגבניות
במקביל פורסים דק את שני הבצלים ,מקלפים וקוצצים את 100גר ' פטריות
3בצלים
העגבניות .את הכבד/הקורקבנים יש לטחון במעבד מזון. 3בצלי שאלוט
מחממים את יתר שמן הזית במחבת נוסף ומקפיצים בה את 300מ"ל יין לבן
הבצלים ,העגבניות והכבד /הקורקבנים מוסיפים את הטרגון. 1בוקה גרני (פרסה ,פטרוזיליה ,טימין ועלה דפנה )
צרור טרגון קצוץ
ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ 15-דקות . 4כפות שמן זית
את תוכן שתי המחבתות מוסיפים לסיר שבו נמצא העוף.
שופכים מעל את היין הלבן ומוסיפים את הבוקה גרני.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כחמישים דקות על
אש נמוכה.
גיליון 15 62