Page 14 - medorledor_62
P. 14

‫פינת הטעמים של יהודית‬
                                                          ‫מאת‪ :‬יהודת לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                         ‫ההכנה‪:‬‬           ‫דג באס בנוסח בסקי‬

‫יש לחתוך את הפלפלים לקוביות‪ ,‬לפרוס דק את הבצל ואת‬                                ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                             ‫שיני השום ‪.‬‬                        ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות‬
                                                                               ‫זמן בישול‪ 15 :‬שעות‬
‫בסיר סוטאג' מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל ואת‬                              ‫זמן אפיה‪ 20 :‬דקות‬
  ‫השום ומזהיבים‪ .‬מוסיפים את קוביות הפלפלים ומקפיצים‪.‬‬
                                                                                              ‫מצרכים‪:‬‬
‫מקלפים את עגבניות וחותכים אותן לחתיכות‪ .‬מוסיפים אותן‬                                           ‫‪ 3‬עלי דפנה‬
        ‫לסיר יחד עם רסק העבניות‪ ,‬עלי דפנה‪ ,‬הבוקה גרני‪.‬‬    ‫‪ 1‬בוקה גרני (כרישה‪ ,‬טימין‪ ,‬עלה דפנה‪ ,‬פטרוזיליה )‬
          ‫מתבלים עם הפפריקה והפלפל קאייון לפי הטעם‪.‬‬
                                                                                                    ‫‪ 1‬בצל‬
‫מנמיכים את האש ומבשלים כ‪ 15-‬דקות כשמדי פעם‬                                                     ‫‪ 2‬שיני שום‬
                                              ‫מערבבים‪.‬‬                                     ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬

‫מוסיפים את המים‪ ,‬מביאים לרתיחה ומנמיכים את אש‪.‬‬                                                    ‫פפריקה‬
‫ממשיכים לבשל תוך בעבוע קל‪ .‬מדי פעם מערבבים עד‬                                                  ‫פלפל קייאן‬
                                                                                              ‫‪ 1‬פלפל ירוק‬
                                      ‫קבלת מרקם סמיך‪.‬‬                                        ‫‪ 1‬פלפל צהוב‬
‫מחממים תנור לחום של ‪ 210‬מעלות (‪ )7‬מניחים את פילה‬                                             ‫‪ 1‬פלפל אדום‬
                                                                                    ‫‪ 1‬קופסא רסק עגבניות‬
                   ‫הבס בתבנית ושופכים מעל את הרוטב‪.‬‬                                             ‫‪ 3‬עגבניות‬
                              ‫אופים במשך עשרים דקות‪.‬‬                                         ‫‪ 1/2‬ליטר מים‬
                                                                                              ‫‪ 4‬פילה באס‬

                                                                                                           ‫‪14‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19