Page 8 - medorledor95
P. 8
משפחה
כשאוכל גורמה
צרפתי ופשטות
נפגשים
אני אוהבת ללמד להכין מנות הן בשיעורים מאת :יהודית לוטואק
פרטיים והן בחוויות הקולינריות בצורה
בשנים האחרונות הפכתי את אהבתי למטבח לאחדב
פשוטה ,קלילה ומובנת. מעיסוקי.
פשטות היא עבורי מילת קסם .בעיני מנה
צריכה להיות מזמינה ,חשוב שתהיה אני מתמחה באוכל גורמה צרפתי ,לעולם לא למדתי בשום
הרמוניה בטעמים ,צבעוניות אבל הכי חשוב בית ספר לקולינריה ,אני פשוט אוהבת לארח ולראות את
שהסיפור מאחורי המנה יהיה פשוט ומובן.
האנשים אוכלים ונהנים ממעשי ידיי.
פשטות היא מילת המפתח עבורי כשאני כותבת את המתכונים
בלי מילים גבוהות ,בחשיבה על כל מרכיב ומרכיב .הפשטות הרומן שלי עם המטבח החל כשהיתי בת שש ,המטבח היה
הוא גם בנראות של המנה כשמגישים אותה .חשוב לי לא עבורי מפלט ,מקום שבו מצאתי שקט ושלווה .תמיד נהנתי
להכין מאכלים שבעקבותם קיבלתי המון מחמאות .תחושה זו
להעמיס על הצלחת יותר מדי קישוטים לא רלוונטים.
נתנה לי המון כח וכמובן פיתח עבורי סוג של ביטחון עצמי.
הפעם בחרתי לספר לכם גם על זוג בקבוקי חומץ ושמן שהורי עם השנים גם התחלתי להמציא מתכונים על פי מנות קיימות
מצאו בשוק הפשפשים כשגרנו באזור פרובנס. במטבח הצרפתי אך כיוון שלא תמיד היו המצרכים הדרושים
לכאורה זוג בקבוקים מקרמיקה שנראים כמו תרנגולות שנוצרו פשוט מצאתי פתרונות יצירתיים ומקוריים.
לפני למעלה ממאתיים שנה ומה שעושה אותם מיוחדים כשאני כותבת את המתכונים שלי אני מדמיינת בראשי את
בפשטות שלהם הם פקקי הכסף שעל ראשם .כשאני עורכת הטעמים ואת הריחות וכמובן רואה מול עיני איך תראה המנה
שולחן ואני מניחה אותם במרכז השולחן ופשוט הם מעטרים בצלחת .אבל הכי חשוב שמי שיקרא את המתכון יוכל להכין
את השולחן בהמון יוקרה ובלי פלצנות. אותו בקלות.
לא מעט אנשים הרימו גבה כשסיפרתי להם שאני מתמחה
באוכל גורמה צרפתי .אלה הם מעט מן המשפטים שאמרו לי:
"בשביל לבשל אוכל צרפתי צריך המון ידע!"" ,בשביל להכין
אוכל צרפתי חייבים מצרכים יוקרתיים"" ,זה אוכל רק לעשירים",
"לבשל אוכל צרפתי דורש זמן" .בעקבות כל המשפטים אלה
החלטתי להראות לאנשים שאוכל גורמה צרפתי זו לא קללה,
לא פלצנות ושכל אחד ואחת יכול להכין עם מה שקיים במקרר
או במזווה.
8