Page 8 - medorledor95
P. 8

‫משפחה‬

                                                          ‫כשאוכל גורמה‬
                                                          ‫צרפתי ופשטות‬

                                                                  ‫נפגשים‬

  ‫אני אוהבת ללמד להכין מנות הן בשיעורים‬                                                       ‫מאת‪ :‬יהודית לוטואק‬
  ‫פרטיים והן בחוויות הקולינריות בצורה‬
                                                          ‫בשנים האחרונות הפכתי את אהבתי למטבח לאחדב‬
                     ‫פשוטה‪ ,‬קלילה ומובנת‪.‬‬                                                         ‫מעיסוקי‪.‬‬
  ‫פשטות היא עבורי מילת קסם‪ .‬בעיני מנה‬
  ‫צריכה להיות מזמינה‪ ,‬חשוב שתהיה‬                          ‫אני מתמחה באוכל גורמה צרפתי‪ ,‬לעולם לא למדתי בשום‬
  ‫הרמוניה בטעמים‪ ,‬צבעוניות אבל הכי חשוב‬                   ‫בית ספר לקולינריה‪ ,‬אני פשוט אוהבת לארח ולראות את‬
   ‫שהסיפור מאחורי המנה יהיה פשוט ומובן‪.‬‬
                                                                              ‫האנשים אוכלים ונהנים ממעשי ידיי‪.‬‬
‫פשטות היא מילת המפתח עבורי כשאני כותבת את המתכונים‬
‫בלי מילים גבוהות‪ ,‬בחשיבה על כל מרכיב ומרכיב‪ .‬הפשטות‬       ‫הרומן שלי עם המטבח החל כשהיתי בת שש‪ ,‬המטבח היה‬
‫הוא גם בנראות של המנה כשמגישים אותה‪ .‬חשוב לי לא‬           ‫עבורי מפלט‪ ,‬מקום שבו מצאתי שקט ושלווה‪ .‬תמיד נהנתי‬
                                                          ‫להכין מאכלים שבעקבותם קיבלתי המון מחמאות‪ .‬תחושה זו‬
         ‫להעמיס על הצלחת יותר מדי קישוטים לא רלוונטים‪.‬‬
                                                              ‫נתנה לי המון כח וכמובן פיתח עבורי סוג של ביטחון עצמי‪.‬‬
‫הפעם בחרתי לספר לכם גם על זוג בקבוקי חומץ ושמן שהורי‬      ‫עם השנים גם התחלתי להמציא מתכונים על פי מנות קיימות‬
            ‫מצאו בשוק הפשפשים כשגרנו באזור פרובנס‪.‬‬        ‫במטבח הצרפתי אך כיוון שלא תמיד היו המצרכים הדרושים‬

‫לכאורה זוג בקבוקים מקרמיקה שנראים כמו תרנגולות שנוצרו‬                       ‫פשוט מצאתי פתרונות יצירתיים ומקוריים‪.‬‬
‫לפני למעלה ממאתיים שנה ומה שעושה אותם מיוחדים‬             ‫כשאני כותבת את המתכונים שלי אני מדמיינת בראשי את‬
‫בפשטות שלהם הם פקקי הכסף שעל ראשם‪ .‬כשאני עורכת‬            ‫הטעמים ואת הריחות וכמובן רואה מול עיני איך תראה המנה‬
‫שולחן ואני מניחה אותם במרכז השולחן ופשוט הם מעטרים‬        ‫בצלחת‪ .‬אבל הכי חשוב שמי שיקרא את המתכון יוכל להכין‬

                      ‫את השולחן בהמון יוקרה ובלי פלצנות‪.‬‬                                                ‫אותו בקלות‪.‬‬

                                                          ‫לא מעט אנשים הרימו גבה כשסיפרתי להם שאני מתמחה‬
                                                          ‫באוכל גורמה צרפתי‪ .‬אלה הם מעט מן המשפטים שאמרו לי‪:‬‬
                                                          ‫"בשביל לבשל אוכל צרפתי צריך המון ידע!"‪" ,‬בשביל להכין‬
                                                          ‫אוכל צרפתי חייבים מצרכים יוקרתיים"‪" ,‬זה אוכל רק לעשירים"‪,‬‬
                                                          ‫"לבשל אוכל צרפתי דורש זמן"‪ .‬בעקבות כל המשפטים אלה‬
                                                          ‫החלטתי להראות לאנשים שאוכל גורמה צרפתי זו לא קללה‪,‬‬
                                                          ‫לא פלצנות ושכל אחד ואחת יכול להכין עם מה שקיים במקרר‬

                                                                                                          ‫או במזווה‪.‬‬

                                                                 ‫‪8‬‬
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13